صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / ساخت سلول خورشیدی با استفاده از باکتری های زنده
ساخت سلول خورشیدی با استفاده از باکتری های زنده

ساخت سلول خورشیدی با استفاده از باکتری های زنده

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا راهکار جدیدی را برای تولید سلول های خورشیدی حاوی باکتری ابداع کردند که کارآیی بالاتری داشته و در روزهای ابری نیز الکتریسیته تولید می کند.

به گزارش کسب و کار نیوز از پایگاه خبری ساینس دیلی، معمولا برای ساخت سلول های خورشیدی با استفاده از مواد زیستی، ترکیباتی که امکان فتوسنتز را برای باکتری ها فراهم می کند در قالب یک فرآیند پیچیده و با استفاده از محلول های سمی، از آن ها استخراج می شود.
اما محققان از یک راهکار جایگزین استفاده کردند که در آن از خود باکتری ها برای ساخت سلول های خورشیدی استفاده می شود. برای این منظور ابتدا محققان باکتری E. coli را دستکاری ژنتیکی کردند تا ترکیبی موسوم به لیکوپن را که در فتوسنتز موثر است بیش از اندازه طبیعی تولید کند. سپس سطح مواد نیمه رسانا را با استفاده از این باکتری پوشانده و آن را روی صفحه شیشه ای قرار دادند.
وقتی این سلول خورشیدی در مقابل نور قرار گرفت جریانی با شدت ۰٫۶۸۶ میلی آمپر در سانتی متر مربع تولید کرد. این جریان تقریبا دو برابر جریانی است که توسط سلول های خورشیدی زیستی موجود تولید می شود. همچنین مشخص شد این سلول در هوای ابری نیز عملکردی شبیه به روزهای آفتابی دارد.
به اعتقاد محققان هزینه تولید سلول های خورشیدی با استفاده از این شیوه تنها یک دهم هزینه روش های کنونی است. در حال حاضر فرآیند تولید الکتریسیته توسط نیمه رسانا موجب مرگ باکتری ها می شود، اما محققان امیدوارند با بهبود این فناوری بتوانند باکتری ها را زنده نگه دارند تا به طور مستمر لیکوپن تولید شود و عمر سلول افزایش یابد. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Small منتشر شده است.
علمی (۶)**۹۲۵۹**۱۴۴۰

همچنین مطالعه کنید:

فیبرنوری ایرانسل به ۱۳۰مین شهر رسید

به گزارش کسب و کار نیوز ، پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارهای ایرانسل (FTTx)، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.