به گزارش کسب و کار نیوز- سید احمد میراسماعیلی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: عمدهترین مشکل صنعت فرش، در تامین مواد اولیه و مساله ارز است؛ با توجه به اینکه ۸۰ درصد قیمت تمام شده را مواد اولیه تشکیل میدهد، برای تامین مالی آن با مشکل مواجه شدیم. از دیگر مشکلات ما صادرات بوده زیرا در صادرات نمیتوان امروز را از طریق راه قانونی انجام داد. وصول مطالبات ما با مشکلات بسیاری مواجه شده است.
وی ادامه داد: در واقع چندین سال است که صادرات را انجام دادیم اما نمیتوانیم مطالبات خود را به خوبی وصول کنیم زیرا دولت پشت این مساله نیست و تنها یک شخص بوده که در صورت عدم پرداخت مطالبات، نمیتوانیم کاری را انجام دهیم. همچنین از دیگر مشکلات ما میتوان به بیمه کارگری و… اشاره کرد.
با نرخ دلار کنونی امکان بازپرداختی وجود ندارد
مدیرعامل این واحد تولیدی در مشهد در خصوص گشایش اعتبار خاطرنشان کرد: همانطور که میدانیم صنعت فرش بسیار پیشرفت داشته است. نخ مورد استفاده در فرش از نخ های ضخیم به ظریف تبدیل شده و در ابتدا این تکنولوژی را در اختیار نداشتیم و بایستی از ترکیه وارد میشد.
میراسماعیلی اضافه کرد: همچنین در ادامه روند فعالیتهای خود، اولین طرح توسعه ریسندگی نخهای ظریف را پیشبینی و تولید کردهایم و گشایش اعتبار و توسعه آن نیز صورت گرفته است اما در حال حاضر برای پرداخت اختلاف ارزی باید کارخانه را تعطیل کرد؛ یعنی بر اساس نرخ ارز دو سال گذشته، همان حدود ۳۵۰۰ تومان، گشایش اعتبار صورت گرفته است؛ این در حالی است که نرخ دلار امروز به ۸۰۰۰ تومان رسیده و امکان بازپرداخت برای ما وجود ندارد.
وی عنوان کرد: همچنین از دولت درخواست کردهایم که ارز را به صورت ریالی به ما اختصاص دهد اما دولت تضمین داد که هیچگونه مشکل ارزی در کار نخواهد بود. همچنین در حوزه آب با مشکلاتی مواجهیم که در این زمینه نیز استانداری با ما همکاری نکرد.
مدیرعامل این واحد تولیدی در خصوص میزان تولیدات و صادرات این مجموعه تصریح کرد: میزان صادرات ما به علت مطالبات حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. عمدهترین صادرات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق بوده اما به کشورهایی مانند ژاپن، استرالیا و آلمان نیز صادرات انجام می دادیم. همچنین میزان تولید ما نزدیک به ۱۰۰۰ متر مربع کاهش یافته و با توجه به شرایط فعلی نزدیک به ۵۰ نفر کاهش نیروی انسانی داشتهایم و با ۷۰ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت داریم.
وی در خصوص وضعیت پرداخت دستمزد و حق بیمه عنوان کرد: افزایش دستمزد آنچنان ما را تحت فشار قرار نمیدهد و از این لحاظ ما هیچگونه اعتراضی نداریم. بدین ترتیب اگر کارگران ما در رفاه نباشند، ما نیز با مشکل مواجه میشویم. عمدهترین مشکلات ما همان نرخ ارز و تهیه مواد اولیه است. در واقع ما حدود ۳۰ درصد از دستمزد را برای بیمه پرداخت میکنیم که بیشترین میزان پرداخت بیمه در دنیاست.
در ادامه، امیراحمد آزاده، مدیر ریسندگی این واحد تولیدی، بیان کرد: بیشتر ماشینآلات ما از خارج وارد شده اما برای استفاده از آن نیازمند متخصصین خارجی نیستیم. همچنین با برخی از واحدهای صنعتی با مهندسی معکوس برخی از قطعات مورد نیازمان را تولید کرده ایم. این کارخانه با اشتغال ۶۵۰ نفر مشغول به کار بوده و در کل مجموعه به صورت مستقیم ۸۵۰ نفر فعالیت دارند.
انتهای پیام