پیک بار مصرف برق کشور در تابستان امسال و در گرمترین روزها از ۵۶ هزار و ۵۳۲ مگاوات عبور کرد، اما در بخش توزیع برق یزد، میزان پیک بار با وجود پیش بینی ۸۸۵ مگاوات ، تاکنون آنهم فقط در یک روز ۸۴۴ مگاوات به ثبت رسید.
پیشتر مسئولان شرکت توانیر وزارت نیرو اعلام کرده بودند، اگر مصرف برق از مرز ۵۷ هزار مگاوات عبور کند، احتمال خاموشی در مناطقی چون تهران، مازندران، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان وجود خواهد داشت.
با این حال کارشناسان و مسئولان شرکت های برق استان امیدوارند تابستان ۹۷ هم با همکاری بخش های مختلف بویژه حوزه صنعت بدون خاموشی سپری شود.
هم اکنون این استان ۶۴۵ هزار مشترک دارد که ۸۱٫۲ درصد آنها خانگی، ۲٫۳ درصد عمومی، ۱٫۴ درصد کشاورزی، ۱٫۷ درصد صنعتی و ۱۳٫۴ درصد تجاری است.
۵۳ درصد فروش انرژی شرکت توزیع برق استان مربوط به بخش صنعتی، ۱۵ درصد کشاورزی، ۲۱ درصد خانگی، ۶ درصد عمومی و پنج درصد تجاری است.
در برق منطقه ای هم ۷۳درصد برق مصرفی مربوط به بخش صنعت است که از این لحاظ یزد جزو استان های پیشتاز کشور محسوب می شود.
در این ارتباط مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد می گوید: امسال شاهد رشد ۱۱ درصدی مصرف برق خواهیم بود و حدود ۷۳ درصد مصرف انرژی الکتریکی مربوط به صنعت است.
محمدحسن صباغزادگان افزود: پیک مصرف برق استان در تابستان ، یکهزار و ۶۳۲ مگاوات پیش بینی شد، که امیدواریم با همکاری صنایع بزرگ این میزان برق مدیریت شود.
وی با بیان اینکه تعداد مشترکان با مصرف بالای هفت مگاوات استان ۲۶ مشترک است ، ادامه داد: پیک بار انرژی الکتریکی سال ۹۶، یکهزار و ۴۰۸ مگاوات بود که امسال با توجه به ورود صنایع جدید به مدار، پیشبینی می شود بیش از ۱۴ درصد رشد داشته باشد.
وی تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد مصرف استان را صنایع بزرگ با مجموع دیماند قراردادی یکهزار و ۹۵ مگاوات تشکیل میدهند ضمن آنکه ۸۰ درصد مشترکان شرکت واحدهای فولادی هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد هم گفت: برق مصرفی صنایع فولاد در سال ۹۷ ، بیش از ۵۰ مگاوات بود که با تکمیل فرم تفاهم نامه همکاری مشارکت آنان نسبت به سال گذشته هشت مگاوات بیشتر شده است.
محمدرضا صحتی افزود: سال گذشته در قالب طرح همکاری صنایع ، ۲٫۵ میلیارد ریال پاداش به پنج واحد فولاد فعال استان پرداخت شد و امسال نیز با مشارکت آنها افزون بر ۳۸ مگاوات انرژی برق در طرح ذخیره عملیاتی زمان پیک بار کاهش خواهد یافت.
وی در ادامه با اشاره به کاهش بازدهی نیروگاه های کشور و کاهش تولید نیروگاه های برق آبی در نتیجه کمبود بارندگی هم اظهار کرد : با توجه به این مشکلات از یکسو و افزایش دما در نیمه دوم تیرماه تا پایان مرداد ماه نیازمند مدیریت مصرف به خصوص در ساعت های اوج مصرف روز و شب است.
در باره وضعیت همکاری صنایع و همکاری حداکثری آنها در حوزه برق مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق استان گفته است : امسال ۲۱۰ واحد صنعتی برای برنامه ذخیره عملیاتی ، ۷۰ واحد برای مشارکت در طرح تعمیر و تعطیلات و ۳۰ واحد برای بکارگیری دیزل ژنراتورهای خود اعلام آمادگی کردهاند.
محمد میرشمس افزود: میانگین میزان مصرف برق در کشور ۳۴ درصد و در استان یزد ۵۳ درصد است ، در حالیکه در کشور میانگین میزان مصرف برق خانگی ۳۱ و در استان یزد ۲۱ درصد است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حداکثر بار مصرف شبکه سراسری برق ۵۵ هزار مگاوات و کمترین میزان آن ۳۷ هزار مگاوات بود، بیان کرد: ۸۵ درصد تامین انرژی الکتریکی کشور توسط نیروگاههایی با سوختهای فسیلی تامین می شود.
برای کمک به تولید برق استان چند واحد جدید که قبلا مسئولان خبر داده بودند، در چند روز اخیر وارد مدار خواهند شد، مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق یزد می گوید: همزمان با رشد بار و نیاز کشور به افزایش تولید برق در زمان پیک بار ، نیروگاه تولید پراکنده به ظرفیت چهار مگاوات وارد مدار شد.
محسن نگارش در این ارتباط به ایرنا گفت: ظرفیت اصلی این نیروگاه که در محدوده شمال شهرستان یزد قرار دارد، ۶ مگاوات و شامل سه مولد ۲ مگاواتی است.
وی با بیان اینکه در فاز نخست ، چهار مگاوات از ۶ مگاوات این نیروگاه در ساعت های اوج مصرف روز و شب برای کمک به تامین برق منطقه وارد مدار می شود، یادآور شد: سرمایه راه اندازی این نیروگاه ۱۲۰ میلیارد ریال است که به همت بخش خصوصی و با مشارکت بخش تعاونی کارکنان صنعت برق یزد ایجاد شد.
به هر حال با وجود آرامش در صنعت برق یزد ، همچنان روزهای گرم و پر مصرف در پیش است و تنها مدیریت مصرف به عنوان نیروگاه مجازی بزرگ می تواند راهگشای عبور موفق از خاموشی ها باشد.
اگر مدیریت مصرف برق از سوی مشترکان انجام شود، برق یزد با مشکل مواجه نخواهد شد بلکه این استان با توجه به قرار داشتن در چهار راه انرژی کشور می تواند بازویی برای کاهش خاموشی ها در برخی استان ها و نقاط دیگر کشور باشد.
با توجه به رقم ۵۶ هزار و ۵۳۲ مگاوات مصرف در روزهای اخیر و حداکثر مصرف ۵۷ هزار مگاواتی ، پیک بار مصرف در مرز مصرف قرار دارد و اگر تداوم یابد تاریکی جای روشنایی را خواهد گرفت.
۱۹۶۸/ ۲۰۴۷
صنعت برق یزد در ساحل آرامش
با وجودی که در چند روز اخیر صنعت برق ایران اسلامی شاهد ثبت رکورد جدید در مصرف و زمان پیک بار بود با توجه به همکاری مشترکان صنعتی و مردم بیانگر آرامش نسبی در مصرف انرژی الکتریکی این صنعت در استان یزد است.