صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / پتروشیمی ایران راه ۱۰ میلیارد دلار واردات سالیانه را بست
پتروشیمی ایران راه ۱۰ میلیارد دلار واردات سالیانه را بست

پتروشیمی ایران راه ۱۰ میلیارد دلار واردات سالیانه را بست

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی سالیانه محصولاتی به ارزش 24 میلیارد دلار تولید و کشور را از واردات 10 میلیارد دلار کالای مشابه بی نیاز می کند.

به گزارش چهارشنبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، «احمد مهدوی» افزود: حدود ۷۰۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور تولید می شود که صنعت پتروشیمی فقط هفت درصد آن را استفاده می کند.
مهدوی گفت: یکی از مشکلات کشور این است که بسیاری بدون اطلاع حرف می زنند، ابراز نظر و محکوم می کنند. ما از تحریم بیم نداریم و چون کوه استوار جلو آن ایستادیم اما در برخی موارد مدیریت جزیره ای کشور برای ما آزاردهنده است.
وی یادآوری کرد: پتروشیمی در دنیا جایگاه خاصی دارد اما این به این معنا نیست که دنیا متوقف شده است تا ما تولید و صادر کنیم.
مهدوی تصریح کرد: در اصل ۴۴ بر رگولاتوری (تنظیم بخشی) تاکید شده و ۱۰ سال است فریاد می زنیم رگولاتور می خواهیم و دولت را نیز قبول داریم اما هنوز اجرا نشده است.
«ما اکنون به طور رفاقتی کار بخش خصوصی را پیش می بریم. ابر و باد و مه و خورشید را به کار گرفته ایم و به اینجا رسیده ایم اما باید واگذاری نامناسب را در رگولاتوری حل کنیم».
وی ادامه داد: در اصل ۴۴ و قانون برنامه ششم توسعه، گفته شده دولت مجاز است تضامین لازم را برای بانک عامل و سازمان توسعه ای ارایه کند.
این مقام صنفی از برگزاری کارگاه هایی برای رفع مشکلات صنعت پتروشیمی با محور تامین خوراک، نرخ خوراک و جنگ اقتصادی خبر داد و ورود مجلس شورای اسلامی به صنعت پتروشیمی را خواستار شد.
به گزارش کسب و کار نیوز، ایران ظرفیت تولید ۶۳ میلیون تنی محصولات پتروشیمی را دارد که با تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام، ظرفیت تولید به ۱۲۰ میلیون تن افزایش پیدا می کند.
با کلنگ زنی واحدهایی که طراحی آنها پایان یافته است، ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به ۱۸۰ میلیون تن در سال می رسد.
سالیانه بیش از ۱۳ میلیارد دلار ارز از طریق صادرات محصولات پتروشیمی به اقتصاد کشور تزریق می شود.

اقتصام*۲۰۲۲*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

بیش از ۷۰ درصد مبادلات بورس انرژی در حوزه صادرات است

به گزارش کسب و کار نیوز، علی نقوی در نشست «ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.