صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / ایرانیان اقدام عملی زیادی برای پایداری انرژی انجام دادند
ایرانیان اقدام عملی زیادی برای پایداری انرژی انجام دادند

رئیس بنیاد جهانی انرژی:

ایرانیان اقدام عملی زیادی برای پایداری انرژی انجام دادند

رئیس بنیاد جهانی انرژی با بیان علاقه مردم ایران به پایداری محیط زیست، تاکید کرد: ایرانیان گام های عملی و نیز اقدام های زیادی تاکنون برای پایداری انرژی و محیط زیست انجام داده اند که این تلاش آنها قابل قدردانی است .

« ولفگانگ نیومن » سه شنبه شب در آیین امضای تفاهم نامه شهرداری یزد با بنیاد جهانی انرژی در شورای شهر مرکز استان اظهار علاقه کرد که تصویر واقعی از ایران را در معرض دید جهانیان قرار دهد.
وی اظهار کرد: متاسفانه در خارج از ایران تصویری که وجود دارد، این است آنها به دلیل برخورداری از منابع غنی و سرشار انرژی، تفکری در خصوص پایداری انرژی و محیط زیست ندارند.
وی با ابراز علاقه به مردم ایران و این سرزمین یادآور شد: علاقه زیادی به فرهنگ و مهمان نوازی ایرانیان دارد و افتخار هم می کند، مطالب زیادی از فرهنگ، تمدن و مردم ایران آموخته است.
نیومن با بیان فعالیت ۳۰ ساله خود در محیط زیست و پایداری انرژی اظهار کرد: هم اکنون ۱۸۲ کشور عضو رسمی بنیاد جهانی انرژی هستند.
وی ادامه داد: برنامه اهدای جایزه انرژی که از سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شد، هدف آن معرفی پروژه های پایدار به جهانیان است که تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ طرح از کشورهای مختلف نامزد دریافت این جایزه هستند.
رئیس بنیاد جهانی انرژی تصریح کرد:۲۰ هزار طرح زیست محیطی و پایداری در این نهاد جمع آوری شد و برای هر مشکل زیستی راه حلی وجود دارد.
وی ادامه داد: وظیفه مردم است، نسبت به زمین و محیط زیست اطراف خود حساس باشند که به اظهار دانشمندان اگر روند بی تفاوتی ادامه پیدا کند ۴۰ سال آینده با بحران زیستی محیطی در جهان روبرو خواهیم شد.
نیومن افزود: هم اکنون وقت آن است با همکاری و مساعدت هم مشکل زیست محیطی را رفع کنیم که لازمه آن همکاری و ارتباط با یکدیگر است.
وی با بیان اینکه در یزد بادگیرهای منحصر به فردی وجود دارد، اظهار کرد: برای نخستین بار در سال ۱۳۹۶ برای شرکت در همایش ساخت و ساز سبز به یزد سفر کرد.
وی در ادامه یادآور شد: وقتی به اروپا برگشت به همکاران خود گفت که در یزد از انرژِی برای خنک کردن استفاده نمی کنند، بلکه بادگیرهایی ساخته اند که در نوع خود بی نظیر است .
وی در ادامه از یزد با عنوان مرکز پایداری جهان یاد کرد و گفت: باید به آن احترام گذاشت .
همچنین شهردار یزد با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد این شهر افزود: با توجه به تلاش گذشتگان در زمینه صرفه جویی انرژی کار را برای مدیران مشکل و حفاظت از آنها را سنگین تر می کند.
مهدی جمالی نژاد افزود: مدیران شهری و شورای شهر با رویکرد حفاظت محوری باید از این امانت گذشتگان به خوبی نگهداری کنند.
وی اضافه کرد: تنها راه حفاظت از شهر یزد حرکت به سمت انرژی ها تجدیدپذیر است.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد اظهار کرد: ثبت حدود ۲۰۰ هکتار از محدوده بافت تاریخی شهر یزد در فهرست آثار جهانی یونسکو حاصل تلاش گذشتگان است، وطیفه داریم از این میراث به خوبی حفاظت کنیم.
محسن صادقیان افزود: باید یزد را به مرکز تبادل ایران با دنیا در موضوع های مختلف به ویژه پایداری و انرژی تبدیل کرد، امیدواریم انعقاد تفاهم نامه در راستای این موضوع باشد.
همچنین رئیس شورای شهر یزد گفت: ظاهرا کم ارزش ترین ماده دنیا خاک است در حالیکه اینگونه نیست، معماران یزدی با مهارت و دانش محلی خود همین خاک را تبدیل به ساختمان های زیبا و پایدار کردند که در جهان بی نظیر است.
غلامعلی سفید افزود: ساختمان ها با توجه به گرما و سرما به گونه ای ساخته شد که بدون استفاده از هیچ ابزاری قابلیت استفاده دارد که می توان در این اربتاط به بادگیرها اشاره کرد.
وی اظهار کرد: نیاکان ما در یزد با ساخت بادگیر و ایجاد سرداب در زیرزمین و اتصال آن به جوی آب ، فضا را برای زندگی مهیا کردند که بیانگر کمترین میزان مصرف انرژی است و باید از آنها درس گرفت.
سفید یادآور شد: باعث خوشحالی است که بعد از قرن ها دنیا متوجه عظمت کار گذشتگان یزد شد و پارسال یزد از سوی یونسکو به عنوان شهر جهانی معرفی و از سوی بیناد جهانی انرژی به عنوان شهر پایدار انتخاب شد.
در این مراسم تفاهم نامه ای میان بنیاد جهانی انرژی و شهرداری یزد در پنج ماده و در ۲نسخه مبادله و مدت آن ۲سال است.
همکاری در توسعه دانش روز، پایداری رفتارها و پیاده سازی عملکرد های مدرن جهانی در حوزه مدیریت شهری با رویکرد سبز و دانش محور ، برگزاری اجلاس جهانی شهر پایدار در یزد از جمله محورهای این تفاهم نامه است.
برگزاری دورهای آموزشی داخلی و بین المللی در حوزه مدیریت شهری با رویکرد سبز ،تولید و حمایت از نشر کتاب های تخصصی در حوزه توسعه پایدار شهری ، شهر سبز و انرژی از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.
همچنین در این مراسم نشان شهروند افتخاری یزد به نیومن رئیس بنیاد جهانی انرژی اعطا شد.
استان یزد یک میلیون و ۱۳۸ نفر جمعیت دارد که ۶۵درصد آن در مرکز استان زندگی می کنند.
۲۰۸۸/ ۲۰۴۷/

همچنین مطالعه کنید:

تولید گاز کشور رکورد زد/ تولید روزانه ۸۶۵ میلیون مترمکعب

به گزارش کسب و کار نیوز، محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.