صفحه اصلی / استان ها / چهارمحال و بختیاری / سرچشمه آب دچار مشکل کم‌آبی
سرچشمه آب دچار مشکل کم‌آبی

سرچشمه آب دچار مشکل کم‌آبی

رئیس شورای چهار محال و بختیاری گفت: جای بسی پرسش دارد شهرستان کوهرنگ که خود سرچشمه آب استان است چرا خود دچار معضل کم آبی است؟ و یا چرا در این شهرستان اداره آب منطقه ای نمایندگی ندارد؟

کوهرنگ

به گزارش کسب و کار نیوز، «خان‌محمد غیبی حاجی‌ور» در جلسه شورای چهارمحال و بختیاری با حضورمدیران شرکت آب منطقه‌ای، اظهار کرد: مردم استان به موضوع آب و سرچشمه آن، اشراف کامل دارند اما جای بسی سوال دارد شهرستان کوهرنگ که خود سرچشمه آب استان است چرا خود دچار معضل کم آبی است؟ و یا چرا در این شهرستان اداره آب منطقه ای نمایندگی ندارد؟

وی با اشاره به درگیری‌های استانی که در موضوع آب است، افزود: باید در این میان فکری به حال اشتغال و فقر مردم این استان به ویژه  شهرستان کوهرنگ شود، چون متأسفانه بیشترین مهاجرت استان از شهرستان کوهرنگ به استان‌های همجوار است.

غیبی حاجی‌ور حل معضل ساحل‌سازی حریم رودخانه بازفت در محور جاده خوزستان (روستای چمن گلی و چم قلعه)، مشکل عدم برداشت آب از زاینده‌رود و راکد ماندن پروژه‌های کارآفرینان شهرستان و مشکل برداشت آب از سد نصیر آباد را از شرکت آب منطقه‌ای استان خواستار شد.

رئیس شورای اسلامی شهرستان سامان «غلامرضا چهلگردی» نیز گفت: حدود بیش از ۹۰ درصد آب پشت سد زاینده‌رود از طریق حوضه آبریز چهارمحال وبختیاری تامین شده که سختی‌ها و مشکلات آن، سهم مردم این استان و منافع آن برای صنعت، کشاورزی، گردشگری و فضای سبز استان‌های اصفهان، یزد و… بوده است.

وی افزود: لازم به ذکر است که تنها فضای سبز شهر اصفهان با بیش از ۳۴ هزار هکتار، تا نوک قله کوه صفه را هم از آب زاینده‌رود، تبدیل به فضای سبز نموده است و راه اندازی ده‌ها پارک آبی و آکواریم، مانند پارک ناژوان و باغ گل‌ها و… بر فضای سبز شهر اصفهان افزوده است.

چهلگردی با اشاره به این‌که مساحت فضای سبز شهر اصفهان دو برابر مساحت کل باغات حاشیه زاینده‌رود، در چهارمحال و بختیاری بوده است، افزود: فضای سبز کارخانه ذوب آهن اصفهان نیز از طریق حدود ۱۵۰ حلقه چاه که در مجاورت دریاچه قایقرانی کارخانه مزبور حفر شده آبیاری می‌شود که بیش از ۱۱۰ حلقه آن بدون مجوز است.

وی  با اشاره به این‌که اصفهان دارای بیش از ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز بوده که به منظور کشت سبزی، صیفی و برنج مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: با وجود بهره‌برداری، خسارت کاشت را هر سال نیز از دولت دریافت کرده، اما باغات حاشیه زاینده‌رود در چهارمحال وبختیاری که محل اشتغال و منبع امرار معاش مردم این منطقه را تشکیل می‌دهد، باید برای احیا و نگهداری از فضای سبز، گردشگری وصنعت اصفهان، یزد و… خشکانده شود.
 
چلگردی در ادامه بیان کرد: تأمین و تخصیص آب کافی با توجه به این‌که میزان محصول باغات این منطقه در طی چندسال گذشته بی‌سابقه بوده، مورد درخواست جدی باغداران بوده و هرگونه بازی با احساسات مردم و نادیده گرفتن حقوقات قانونی مردم این منطقه از نظر هر قانون، عرف وشرعی صحیح نیست.

وی با اشاره به رتبه اول بیکاری استان در کشور، خاطرنشان کرد: در چهارمحال و بختیاری  آب شرب و آب مورد نیاز باغات دارای ارزش و اهمیت یکسان می‌باشد و حیات، معیشت و اقتصاد استان در گرو باغات بوده و بحران کم‌آبی موجب افزایش بیکاری و مهاجرت حدود یک میلیون نفر جمعیت این استان به شهرهای دیگر از جمله اصفهان و حاشیه‌نشینی در این شهرها شده که و مشکلات بیکاری و توسعه شغل های کاذب از دیگر پیامدهای این معضل است.

وی افزود: با توجه به این‌که اصفهان هم در بالادست (فریدن وفریدن شهر وچادگان ) دارای اراضی کشاورزی است وهم در پایین‌دست (شهرستان لنجان واطراف باغبهادران ) که باید صرفه‌جویی در سرلوحه کار آن استان نیز قرارگیرد، اما سهمیه تخصیصی باغات با توجه به مساحت در حوضه دواستان ناعادلانه بوده، چون وسعت باغات حوضه زاینده رود در استان چهارمحال و بختیاری حدود ۲۰هزار هکتار است با سهمیه ۴ میلیون متر مکعب در ماه لحاظ شده در حالی که مساحت باغات استان اصفهان در این حوضه ۲۸۰۰ هکتاربا ۲٫۵ میلیون متر مکعب در ماه می باشد که کشاورزان خواستار پیگیری موضوع ورعایت عدالت می‌باشند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان سامان ادامه داد: با توجه به این‌که انتقال آب چشمه لنگان وخدنگستان جهت ورود به پشت سد زاینده رود انجام گرفته است در حالی که به‌علت برداشت غیر قانونی این آب که در شهرستانهای فریدن وفریدون شهروچادگان استان اصفهان جهت کشت محصولات زراعی از جمله شبدر و یونجه وسیب زمینی واحداث باغات جدید انجام می گیرد عملا آبی به پشت سد وارد نمی‌شود که این موضوع در محل پل اسکندری قابل مشاهده است.

چلگردی در ادامه گفت: میزان آب مزبور جزء آمار ورودی و آورد آب استان اصفهان به زاینده رود محاسبه ولی در مصارف آن استان محاسبه نمی شود که خواستار جلوگیری از این برداشتهای غیر قانونی وغیر مجاز هستیم.

وی خاطرنشان کرد: مشکل آب آشامیدنی شهر کاج و کمبود آب در فصول گرم سال و نیاز جدی به وصل شدن آب باغ رستم به شهر کاج و همچنین مشکل آب آشامیدنی در روستاهای گندم کار ، ده سلیمانی ، امامزاده اسماعیل ،کول میشان ، ملک شیبر، سرزرد ، اسلام آباد و تولدان و فرسوده بودن سیستم های لوله کشی در بیشتر روستاها را از معضلات این شهرستان عنوان نمود.

چلگردی مشکل  آب کشاورزان شهر کاج  با توجه به تخصیص ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب از سال ۱۳۸۷ تا به حال را نیز از جمله مشکلات این شهرستان بر شمرد.

وی افزود: با توجه به این‌که احداث سد بهشت آباد از سال ۸۲ آغاز گردیده، باعث بروز مشکلات اجتماعی و جلوگیری از پیشرفت شهر و روستا شده ، و همچنین با عنایت به اینکه شغل اکثر مردم کشاورزی بوده و حقابه آب و مجوز صادر گردیده اما حق برداشت وجود ندارد ،  انتظار مردم  از  شرکت آب منطقه ای استان اتخاذ تدابیر لازم جهت مقابله با بروز مشکلات احتمالی از جمله بیکاری ، مهاجرت و فقر  است.

چلگردی اظهار کرد: طرح ملی پروژه انتقال آب سبز کوه به عنوان اصلی‌ترین طرح در تامین آب شرب ، کشاورزی و صنعت که قرار بود در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری برسد چندین میلیارد تومان از بیت المال در این طرح ملی هزینه شده و اکنون با کارشکنی مسئولین غیر فعال شده و نگرانی قشر عظیمی از مردم کوشای شهرستان بروجن را موجب شده است.

وی افزود: از مدیران استانی و اّب منطقه ای انتظار می رود با رفع موانع زیست محیطی و رفع مشکلات اجتماعی درصدد فعال کردن و اجرایی شدن پروژه ، انتقال آب سبزکوه به دشت های وسیع و حاصلخیز شهرستان برآیند.
 
چلگردی  با اشاره به این‌که دومین پروژه آبرسانی استان و شهرستان که مصوب هیات دولت است  طرح انتقال دو متر مکعب آب شرب در ثانیه بنام طرح انتقال آب بن به بروجن است گفت: این طرح در تامین آب نصف جمعیت استان یعنی ۱۶ شهر و تعدادی از روستاهای مسیر موثر است که به دلیل مسائل سیاسی ، جناحی و نفوذی نمایندگان استان اصفهان فی الحال معطل مانده و می طلبد مسئولین اجرایی کشور و استان به طور جد در تخصیص اعتبار ، جذب اعتبار و فعال شدن طرح اقدام کنند د رغیر این صورت شهرستان بروجن با بحران بزرگ نبود آب شرب روبرو خواهد شد.

وی افزود: با توجه به خشک شدن قنوات، چشمه‌ها و خشک شدن ۴۰۰ حلقه چاه کشاورزی و افت شدید ایستایی آب‌های زیرزمینی، شهرستان بروجن تبدیل به منطقه و دشت بحرانی ممنوعه شده است که اگر در جمع‌آوری آب‌های باران در مطالعات علمی برای رفع اثرات خشکسالی تدبیری اندیشیده نشود در آینده نه چندان دور دشت‌های حاصلخیز شهرستان به بیابان خشک تبدیل می شود پس برنامه ریزی و تدبیر مسئولین استانی در این زمینه ضرورت دارد.

چلگردی جلوگیری از حفاری‌های غیر مجاز و برداشت بی‌رویه از حفره‌های آب زیر زمینی که به عنوان ذخیره برای نسل های آینده می باشد را از ضروریات برشمرد.

وی پیشنهاد پلمب کردن چاه‌های کشاورزی و تأمین هزینه کشاورزان با کمک های دولتی برای احیا سفره های زیر زمینی و جلوگیری از فرو نشست دشت ها را امری لازم دانست که می طلبد در این زمینه تا دیر نشده چاره‌ای اندیشیده شود.

چلگردی خاطرنشان کرد: پروژه سد خاکی شهر گهرو نیاز به اهمام مدیران استان جهت اتمام پروژه و آبگیری دارد.

وی از مشکلات تأمین آب مزرعه پرورش ماهی شلمزار خبر داد و مشکل مردم این شهرستان در راستای موافقت ادارات با پروژه  انتقال و پمپاژ آب به باغات و مزارع ناغان  را از مهمات دانست.

چلگردی اختصاص اعتبار جهت اجرای طرح فاضلاب شهرهای ناغان،گهرو، شلمزار، دستنا، روستاهای تابعه کیار شرقی و تکمیل منبع و مخزن آب دستنا و همچنین پیگیری و اجرا و تکمیل شد گهرو را ازشرکت آب منطقه استان خواستار شد.

وی خاطرنشان کرد: مشکل انتقال آب چشمه‌ها به سد آلج را از مشکلات شهرستان فارسان برشمرد و افزود: شش میلیارد اعتبار جهت  آبرسانی میانرود و کلبعلی کشته اختصاص داده شد اما  ولی خبری از آب نشد و اقداماتی هنوز از سوی شرکت آب منطقه ای صورت نگرفته است.

چلگردی  با اشاره به مشکل کمبود آب شرب و کشاورزی در منطقه میزدج، گفت: مردم این شهرستان خواستار اتخاذ تدابیر لازم از سوی شرکت آب منطقه ای جهت این منطقه هستند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

چهارمحال و بختیاری

نظارت بر فعالیت واحدهای پذیرایی بین‌راهی افزایش می‌یابد

به‌گزارش کسب و کار نیوز به‌ نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.