رئیس انجمن صنفی دفاتر خدماتِ مسافرت هوایی و جهانگردی ایران می گوید: کسانی شایعات مربوط به ارز مسافرتی آژانس های گردشگری را به طور گسترده در جامعه دامن زده اند که مخالف سفر مردم به خارج از کشور هستند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا ؛ چندی است در فضای مجازی دو خبر مشابه منتشر شده؛ یکی اینکه از جلسات هیات دولت شنیده می شود که ارز مسافری فقط تا پایان تیرماه به دفاتر آژانس های خدمات مسافرت هوایی عرضه خواهد شد و دیگری خبری با این مضمون که آژانس های مسافرتی نامه ای از بانک مرکزی دریافت کرده اند که ارز مسافرتی آنها تا پایان تیر قطع خواهد شد.
حرمت الله رفیعی ، تاکید کرد: این شایعه از ریشه غلط است؛ مگر قبلا ارزی به دفاتر ما داده می شد یا حتی برای دادن چنین ارزی به دفاتر ابلاغی شده بود که حالا این ارز خیالی قطع بشود، اصلا اگر چنین نامه ای باشد، به آژانس ها ابلاغ می شود؟ یا طبق روال باید به سازمان میراث و معاونت گردشگری ابلاغ شود.
وی در پاسخ به اینکه چه کسانی با چه منافعی به این شایعه دامن می زنند؟ اظهار کرد: آنها که مرتب می گویند برای چه باید ارز مملکت به یک عده مسافر رفاه طلب خوشگذران داده شود که برای تفریح به خارج از کشور می روند، من می گویم مگر به شما ربطی دارد؟ وقتی از جیب خودشان خرج می کنند.
رفیعی ادامه داد: در جامعه ۸۰ میلیونی اگر سه میلیون نفر می خواهند به خارج بروند، زیاد است؟ کسی که می خواهد به خارج برود از جیب شخصی، هزینه می کند.
وی گفت: چرا یک شرکت، فقط ۶ روز بعد از تاسیس ارز حمایتی چندین برابر یکسال یک صنف مثل صنف ما گرفته باشد آن وقت چرا برای ما مسافرت خارجه سینه چاک می کنند و معترض هستند.
** یک دلار به دفاتر مسافرتی داده نشده است
رفیعی عنوان کرد: بعد از اینکه قرار شد به همه صنوفی که در کشور به طور قانونی تشکیل شده اند ارز دولتی تعلق بگیرد، صنف ما هم اعتراضاتی داشت مبنی براینکه ما هم صنعت هستیم و هم صنف قانونی که چیزی به ما تعلق نگرفته، بنابراین از طرف معاونت گردشگری، جلسات مکرری با نمایندگان و کارشناسان بانک مرکزی داشتیم که اولین جلسه آن از دو ماه پیش و آخرین جلسه آن حدود ۲۵ روز پیش بوده است.
وی اضافه کرد: در نهایت قرار بر این شد فقط هزینه بدهی دفاتر قانونی که از قبل تغییر شرایط ارز، برای رزرو هتل یا ویزای مسافران هزینه ای پرداخت کرده اند و بعد از تغییر قیمت ارز به کارگزارها بدهکار هستند و متضرر شده و قادر به پرداخت بدهی خود نیستند با ارائه اسناد مالی صحتسنجی شده، پرداخت شود.
رفیعی ادامه داد: برای صحتسنجی این رقم کمیته ای تشکیل دادیم و موارد نهایی را از طریق سازمان میراث فرهنگی به بانک مرکزی ارائه کردیم اما هنوز بابت این قضیه نیز، یک دلار یا ریال به دفاتر داده نشد.
**ارز مسافر یا ارز مسافرتی؟
به گزارش ایرنا، «ارز مسافر» و «ارز مسافرتی» که اغلب توسط مردم و برخی مسئولان به اشتباه، یکی قلمداد می شود تفاوت قابل توجهی دارند با این شرح که ارز مسافر که هم اکنون به عنوان مصوبه دولت به مسافران پرداخت می شود، در مسیرهای نزدیکی چون ترکیه و جمهوری آذربایجان، ۵۰۰ یورو و در مسیرهای دورتری چون اروپا یا آسیای شرق حدود هزار دلار است و فقط با ارائه رزرو بلیت و هتل مسافران به بانک های عامل و دریافت حواله و در نهایت ارائه حواله مذکور، دقیقا به هنگام خروج از گیت بازرسی فرودگاه برای سوار شدن به هواپیما به آنها پرداخت می شود.
اما ارز مسافرتی به عنوان موضوع مورد بحث فعلی، تعبیر و طرح جدید پیشنهادی جامعه آژانسداران برای دریافت ارز دولتی و ارائه آن در قبال ارائه خدمات به مسافران است با این توجیه که ارز تخصیصی دولت به مسافران، کفاف هزینه های آنها در طول سفرهای خارجی را نمی دهد.
این درحالیست که تاکنون از طرف دولت یا بانک مرکزی هنوز اراده یا تصمیمی برای اجرایی شدن این امر مشاهده نشده است.