به گزارش کسب و کار نیوز، قرجه طیار در جلسه علنی امروز(یکشنبه) در توضیح سوالش از وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید این وزارت خانه به عنوان متولی کشاورزی و امنیت غذایی ملت ایران برای کاهش ریسک تولید، برنامه های مدون و مشخصی داشته باشد، گفت: متاسفانه در چنین شرایطی این وزارتخانه دچار روزمرگی شده و بنا به اقتضائات روز تصمیماتی را می گیرد.
وی با بیان اینکه آمار تولید سال های گذشته مبنای برنامه ریزی و پیش بینی سیاستگذاران بخش کشاورزی شده است، گفت: این ها ناشی از نبود بانک اطلاعاتی دقیق است آن هم در شرایطی که نوسان قیمت محصولات کشاورزی به دلیل نبود سیاست ها و برنامه ریزی صحیح تبدیل به جریان غم انگیزی شده که هر سال تکرار می شود.
طیار ادامه داد: از آن جا که هیچگونه چاره اندیشی برای تثبیت قیمت ها نشده، نوسان شدید قیمت محصولات کشاورزی را شاهدیم که این امر منجر شده که محصولی در یک سال فراوان و در سال دیگر کم تولید می شود. روندی که نتیجه آن دور ریختن هزاران محصول باکیفیت است. در سال گذشته در استان آذربایجان شاهد دور ریختن صدها تن سیب های تولیدی توسط کشاورزان بودیم.
وی دلیل این اتفاقات را نبود استراتژی در کاشت و تولید محصولات کشاورزی دانست و گفت: برای مقابله با این پدیده، تجربیات کارآمدی را در دیگر کشورها شاهدیم که از جمله آن بیمه محصولات کشاورزی و صندوق تثبیت درآمد کشاورزان است اما متاسفانه در وزارت کشاورزی راهکار نوینی در این خصوص دیده نمی شود.
نماینده گنبدکاووس یکی از ضعف های وزارت کشاورزی را عدم تامین و بازپرداخت خسارتهای کشاورزان متاثر از مخاطرات طبیعی و خشکسالی دانست و افزود: با وجودی که صندوق بیمه کشاورزی تعداد اندکی از محصولات کشاورزی را تحت پوشش قرار می دهد اما باز هم بازپرداخت خسارات با کندی انجام می شود.
وی با بیان اینکه وزارت کشاورزی برنامه خاصی برای تعریف الگوی کشت براساس اقلیم های نقاط مختلف کشور ندارد، اظهار کرد: این باعث شده کشاورزان بنا به سلیقه خود محصولات را کشت کنند به عنوان مثال محصول پنبه به دلیل ارزش افزوده و اشتغال بالایی که ایجاد می کند، علاوه بر تامین معیشت کشاورزان در صنایع نیز بسیار مورد توجه است اما متاسفانه کشت این محصول طی ۴ دهه گذشته با نوسانات شدید مواجه شده که اکنون به پایین ترین وضعیت ممکن رسیده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال بحرانی شدن وضعیت آب در کشور هستیم، گفت که در این شرایط ۹۴ درصد منابع آبی کشور صرف کشاورزی می شود و کشاورزی سنتی باعث ایجاد بحران آبی در کشور شده است. آیا منتظر بحران آبی هستید تا کشور محتاج تامین آب از دیگران شود.
وی با انتقاد از شیوه خرید گندم و سایر محصولات کشاورزی توسط دولت گفت: متاسفانه این باعث مشکلاتی برای کشاورزان شده است. کشاورزان، سربازان پیاده نظام جهاد کشاورزی هستند پس باید از حقوق کشاورزان دفاع کرده و مشکلات آن ها را مرتفع کنید و مدافع حقوق آنها باشید اما درخصوص پرداخت مطالبات کشاورزان هیچ اقدام مثبتی انجام نشده است.
طیار با اشاره به اختلاف کشاورزان با سازمان منابع طبیعی در استان گلستان و سایر نقاط کشور گفت که این باعث نارضایتی کشاورزان شده است.
انتهای پیام