به گزارش کسب و کار نیوز، در نامه بیژن زنگنه، وزیر نفت به سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و صنعت امارات و رئیس دورهای کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) آمده است: بر اساس تصمیم اتخاذ شده توسط کنفرانس اوپک، قرار شد که کشورها تلاش خود برای پایبندی کلی اوپک و کاهش میزان آن به ۱۰۰ درصد از تاریخ اول ژوئیه ۲۰۱۸ (۱۰ تیر) تا پایان دوره زمانی مشخص شده به کار گیرند.
در ادامه این نامه آمده است: همچنین قرار شد که کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک تولید را رصد کرده و مراتب را به رئیس دوره ای اوپک، گزارش کند.
زنگنه در این نامه تصریح کرد: بر اساس قطعنامه تصویب شده، با درخواست از کمیته مشترک وزارتی نظارت به توافق اوپک – غیراوپک، به منظور رصد بازار و گزارش دهی به رئیس دوره این اوپک، بررسی این موضوع به رئیس دوره این کنفرانس واگذار شده است.
وزیر نفت تاکید کرد: هرگونه افزایش در تولید توسط هر عضوی از اوپک، فراتر از تعهدات تعیین شده در نشست ۱۷۱ و ۱۷۴ اوپک، ناقض توافق است.
زنگنه در این نامه خطاب به رئیس دورهای کنفرانس سازمان اوپک اعلام کرد: به همه کشورهای عضو منعکس کنید که نسبت به تعهدات خود و تصمیمات اتخاذ شده در نشست ۱۷۱ و ۱۱۷۴ پایبند بوده و از انجام هرگونه اقدام یک جانبه که باعث وارد آمدن آسیب به وحدت و استقلال سازمان اوپک می شود، خودداری کنند.
وی یادآور شد: ایران در نشست اوپک، اعلام کرد که هرگونه افزایش یک جانبه تولید توسط کشورهای عضو بیش از میزان تعهدات تعیین شده، آمریکا را تهییج می کند تا علیه ایران اقدام کند، متاسفانه رفتارهای یکجانبه برخی کشورهای عضو، باعث تضعیف بنیان و اساس سازمان اوپک می شود.
وزیر نفت افزوده است: تصمیمات اوپک به گونهای نیست که بر پایه آن بتوان اقدام برخی از کشورهای غیراوپک را در دنبالهروی از خواست آمریکا برای افزایش تولید که با انگیزههای سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ شده و به صورت عمومی نیز اعلان شده، توجیه کند.
در ادامه این نامه آمده است: از آنجایی که ما همگی در خصوص سیاستزدایی از تلاشهای اوپک اتفاق نظر داریم، نبایستی به دیگران اجازه بدهیم که با اقدامات سیاسی، وحدت و استقلال اوپک را خدشهدار کنند.
زنگنه تاکید کرده است: «در حالی که ما ممکن است مواضعی مشابه نظرات اعلام شده توسط هر یک از شرکای غیراوپک خود مثلاً روسیه داشته باشیم، اما من از حضرتعالی میخواهم که به عنوان رئیس دورهای اوپک در این برهه تاریخی از اصول بلندمدت، وحدت و منافع اوپک صیانت کنید.»
**جزئیات توافق اوپک
به گزارش کسب و کار نیوز، اعضای اوپک در یکصدو هفتاد و چهارمین نشست عادی این سازمان که در اوایل خردادماه، بر پایبندی ۱۰۰درصدی به توافق همکاری اوپک که نوامبر ۲۰۱۶ حاصل شده بود، تاکید کردند.
بر اساس بیانیه نشست، توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش در مجموع روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکهای (یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه اوپک و ۶۰۰ هزار بشکه کشورهای غیرعضو اوپک) همچنان معتبر خواهد بود.
با توجه به اینکه اعضای اوپک و غیراوپک در ماههای گذشته بیش از میزان تعهد خود کاهش عرضه در بازار داشتهاند به گونهای که اکنون میزان تعهد و پایبندی آنها حدود ۱۵۲درصد (کاهش ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت) است، تصمیم گرفته شد میزان تعهد از ۱۵۲ به ۱۰۰ درصد کاهش یابد.
با این تصمیم، آن دسته از اعضا که در توافق حضور داشته و بیش از میزان تعهد خود کاهش تولید دادهاند، بر اساس سهم تعیین شده خود تولید خواهند کرد، به گونهای که در این شرایط میزان پایبندی مجموع اعضای اوپک کاهش مییابد و به ۱۰۰درصد میرسد.
در صورت عملی شدن این تصمیم، مقدار بشکههای اضافی که وارد بازارهای جهانی می شود به معنای افزایش تولید نیست و فقط به منزله کاهش میزان پایبندی از ۱۵۰ درصد به ۱۰۰ درصد است.
قرار است کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک، تولید را رصد کند و به رییس کنفرانس گزارش کند.
البته هیچ عددی در این بیانیه اعلام نشده است و در ماههای آتی این عدد مشخص میشود اما کارشناسان از ظرفیت یک میلیون بشکه ای افزایش تولید خبر می دهند.
** درخواست آمریکا از عربستان برای افزایش ۲ میلیون بشکه ای تولید نفت
آنگونه که خبرگزاری رویترز گزارش داده، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی نوشت: به تازگی با ملک سلمان پادشاه عربستان رایزنی کردم و توضیح دادم به دلیل آشفتگی و ناکارآمدی در ایران و ونزوئلا، درخواست دارم که عربستان تولید نفت خود را تا ۲ میلیون بشکه افزایش دهد تا این اختلاف (عرضه و تقاضا) را جبران کند. قیمت ها خیلی بالاست و وی موافقت کرد.
اگرچه وی توضیح نداد آیا منظورش ۲ میلیون بشکه در روز بوده است یا نه.
گرچه طبق گزارش رسانه های سعودی، در جریان این مکالمه تلفنی، پادشاه عربستان و ترامپ بر ضرورت حفاظت از ثبات بازار نفت و تلاش کشورهای تولیدکننده برای جبران هرگونه کمبود احتمالی در عرضه نفت تاکید کردند، اما اشاره ای به تصمیم عربستان مبنی بر افزایش ۲ میلیون بشکه ای تولید نفت این کشور نشده است و مقام های نفتی عربستان اظهارنظری در این باره نکرده اند.
اقتصام**۲۰۲۲**۲۰۲۵