به گزارش کسب و کار نیوز، به دلیل رونق کار مسگری و ساخت ظروف مسی و همینطور اهمیتی که این شغل در زمانهای گذشته در جامعه داشته است، در شهر یزد بازاری به این نام بنا شده و این بازار محلی برای خرید و فروش اجناس مسی بوده است.
البته در سالهای گذشته تمام دکانهای این بازار، مسگری بودند و مشاغل دیگر در این رسته از بازار فعالیت نداشتند اما این روزها، برخی از مغازهها تغییر کاربری داده و به مشاغل دیگر اختصاص یافتهاند به نحوی که برخی از این مغازهها اکنون به فروش ابزار، لوازم روی و آلومنیوم میپردازند.
ابتدای این بازار از خیابان قیام شروع میشود و در انتها با دو راهرو به میدان خان منتهی میشود و در انتهای بازار اگر از سمت چپ طی مسیر کنیم به ورودی مسجد تاریخی ملااسماعیل میرسیم.
سقف بازار به صورت گنبدی یا در گویش محلی به صورت ضربی ساخته شده و سطوح دیوارها با گچ سفید شده است. البته به همت میراث فرهنگی، کف این بازار که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، در سالهای اخیر سنگفرش شده است.
در حال حاضر نیز کلیه خدمات مسگری از جمله فروش و تعمیر ظروف مسی و سفیدگری انواع لوازم مسی در این بازار انجام میشود.
استفاده از مس در گذشته رونق بیشتری داشت به طوری که حتی در سالهای قدیم رسم بود که برای جهیزیه دختر خانمها، مقداری اجناس مسی را همراه دیگر لوازم به خانه داماد میبردند و غالباً پخت و پزها نیز در دیگها و قابلمههای مسی انجام میشد و حتی برای پذیرایی از مهمانان از سینیهای مسی استفاده میکردند.
در آن روزگاران، پارچ آب، آفتابه، ناندان، قندان، قدح و کاسه، همه از جنس مس بود ولی با گذشت زمان و روی کار آمدن ظروف متنوع تفلون و چدن و غیره، استفاده از ظروف و لوازم مسی بسیار کمرنگ شد.
البته مجدداً چند سالی است که جذابیت ظروف مسی، مردم را به سمت خرید آنها سوق داده و استقبال بیشتری را از این ظروف شاهدیم که همین امر موجب رونق بهتر بازار مسگرها در یزد شده است.
انتهای پیام