به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر لیلا گودرزی به توجه بر نقش پزشک خانواده در سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: با توجه به جمعیت کشور و اجرای این برنامه در استان فارس و مازندران حتی اگر به ۱۰ درصد این هدف دست یابیم، تاثیر بسزایی در سلامت عمومی جامعه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه سرمایههای ملی باید به سمت پیشگیری حرکت کنند، گفت: خوشبختانه در روستاها تا حدود زیادی به این مساله توجه شده است. ما باید در این زمینه فرهنگسازی کنیم. نظام سلامت برای پزشکانی که در دورترین نقاط کشور مشغول کار هستند، بیشترین درآمد را پرداخت میکند تا سلامت مردم حفظ شود.
گودرزی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته پزشکان خانواده در روستاها، خدمات مناسبی به مردم ارائه میشود؛ به طوری که پزشک با خانوادهها تماس گرفته تا برای کنترل فشارخون، قند خون و یا قد کودکان به مرکز درمانی مراجعه کنند. این موارد براساس پروتکلهای وزارت بهداشت در سامانهای ثبت و پیگیری میشود.
معاون دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه حضور پزشکان خانواده از تحمیل هزینههای مازادی که به خصوص در دوره سالمندی و میانسالی به نظام سلامت کشور وارد میشود، جلوگیری میکند، گفت: اگر ما بتوانیم اهداف و ارزش واقعی پزشک خانواده و نظام ارجاع را در کل کشور برای مردم به درستی تبیین کنیم، علاوه بر اینکه باعث کاهش بیماری و افزایش سلامت جامعه میشود، از نظر روانشناسی و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد نیز نقش موثری میتواند داشته باشد.
بنابر اعلام پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، وی بر توجه به نقش رابطین بهداشتی میان پزشک خانواده و روستاییان تاکید کرد و افزود: رابط بهداشتی نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا میکند. این افراد جزء سازمانهای مردم نهاد و داوطلبانه هستند که به صورت رایگان فعالیت میکنند؛ به طوری که در بسیاری از کشورها نیز فعالیت موثری داشتهاند.
گودرزی گفت: با توجه به محدود بودن منابع مالی در کشور، توجه به موضوع پزشک خانواده و نظام ارجاع باعث صرفهجویی در هزینهها به خصوص در حوزه دارو میشود که امیدواریم هرچه زودتر به این هدف دست یابیم.
انتهای پیام