به گزارش کسب و کار نیوز، دهیار روستای شیان در این جشنواره طی سخنانی اظهار کرد: روستای شیان در طول ۱۰ سال گذشته به عنوان یک روستای هدف گردشگری شناخته شده که در اسفندماه سال گذشته هم بافت معماری آن به ثبت ملی رسید.
محمد کاظمی، خاک حاصلخیز، آب و هوای پاک و مردمان اصیل و مهمانواز را از جمله ویژگی های روستای شیان برشمرد و گفت: این روستا همچنین به عنوان یکی از روستاهای تولید کننده بهترین نوع توت فرنگی در استان کردستان شناخته شده است.
وی در ادامه برگزاری جشنواره توت فرنگی را حاصل همت جوانان این روستا دانست و عنوان کرد: این جشنواره ابتدا قرار بود که در دهه اول خرداد ماه برگزار شود اما به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان به امروز موکول شد.
دهیار روستای شیان، خاطرنشان کرد: روستای شیان با دارا بودن پتانسیلهای گردشگری و کشاورزی می تواند نقش خوبی در توسعه گردشگری و کشاورزی استان ایفا کند.
وی در پایان نابسامانی در بازار عرضه و فروش توت فرنگی و نبود صنایع تبدیلی را از جمله مشکلات بازار این محصول برشمرد و همچنین خواستار آسفالت چهار کیلومتر باقیمانده جاده این روستا، گازرسانی، اصلاح و بازسازی شبکه آب و فاضلاب، اجرایی طرح هادی و سنددار کردن و رفع تداخل اراضی کشاورزی این روستا شد.
بخشدار سیروان هم در این برنامه اظهار کرد: بخش سیروان دارای ۱۲ هزار نفر جمعیت است که ۲۳ روستا را در زیرمجموعه خود دارد.
ایرج فرد اظهار کرد: تمامی روستاهای این بخش دارای بافت و منظر خاصی هستند که از لحاظ گردشگری هم قابل توجه میباشند.
وی گفت: تاکنون سه جشنواره در این بخش برگزار شده است که برگزاری چنین جشنواره هایی به توسعه صنعت توریسم در این منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
فرماندار سنندج نیز، کردستان را ذخیرهگاه فرهنگی ایران دانست و اظهار کرد: منطقه ژاوه رود و اورامان هم ذخیرهگاه فرهنگی کردستان هستند.
ابراهیم زارعی با اشاره به اینکه این منطقه مرکز اساسی توت فرنگی در شهر سنندج است، خاطرنشان کرد: سال آینده جشنواره توت فرنگی را در ۱۶ خردادماه برگزار خواهیم کرد.
اجرای آهنگ کُردی به خوانندگی عزیز ویسی، عادل نادری، سعدالله نصیری و چند تن دیگر از هنرمندان محلی، پذیرایی از میهمانان جشنواره با توت فرنگی، کیک و شربت توت فرنگی هم از دیگر بخش های قابل توجه این جشنواره بود.
لازم به ذکر است که در این جشنواره تورهای گردشگری از ۲۲ استان کشور هم حضور داشتند.
انتهای پیام