به گزارش کسب و کار نیوز، کمال اکبری در نشست کارگروه تخصصی تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران استان مرکزی با اشاره به چگونگی نقشآفرینی و مشارکت سمنها در دوره بحران بیان کرد: مباحث اجتماعی امروز به یکی از مهمترین دغدغههای همه جوامع از جمله ایران تبدیل شده است و مورد تاکید مقامات عالی نظام نیز قرار دارد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در اکثر سخنرانیهای خود بر توجه به مباحث و آسیبهای اجتماعی تاکید دارند، گفت: نظام به افزایش مشارکت اجتماعی و افزایش روحیه مشارکتطلبی همه مردم به صورت سازمانیافته و قانونمند توجه دارد و دولت نیز پایههای خوبی در این راستا به لحاظ قانونی، نظری و علمی ایجاد کرده است تا اثرگذاری سمنها انجام گیرد.
اکبری تصریح کرد: امروز در کشورهای مختلف توسعه پایدار از رهگذر سازمانهای مردم نهاد میگذرد و اگر به مشارکت مردم در امور توجه شود قدمهای مثبتی به سمت توسعه پایدار برداشته میشود. مسئولان دستگاههای اجرایی بدانند که باید زمینه لازم را در حوزه کاری خود جهت جلب مشارکت مردمی فراهم کنند.
وی با تاکید بر اینکه میدان دادن به سمن باید به صورت واقعی در جامعه ملموس و محسوس باشد، افزود: نقش سازمانهای مردم نهاد هیچگاه به صورت نهادی تزئینی دیده نشده است. این نهادها باید در عرصههای مختلف نقش اثرگذار داشته باشند و استان مرکزی خوشبختانه یکی از استانها موفق و پویا در جلب مشارکت سمنها بوده است و از توان ایجاد شده در این راستا به خوبی استفاده میکند. مدیران دستگاههای اجرایی نیز باید در استفاده از این ظرفیت، فعال و پویا باشند.
معاون وزیر کشور با اشاره به منویات مقام معظم رهبر در حوزه اجتماعی که خواهان اقدامی فوقالعاده در این حوزه هستند، بیان کرد: دستگاههای اجرایی باید در این عرصه اقدامات فوقالعاده را دنبال کنند و حتی میتوان پویشی عمومی و فعالیتی جدی در راستای مشارکتطلبی سازمانهای مردم نهاد ایجاد کرد.
وی با اشاره به نقش سازمانهای مردم در زمان بحران عنوان کرد: با استفاده از توان سمنها و با آموزشهای مناسب میتوان از پتانسیل این بخش در میدان عمل استفاده کرد.
اکبری بیان کرد: ایران کشوری است که درگیر انواع بحرانها شده است. سال گذشته یکی از سالهای پربحران کشور بود و حتی در زلزله کرمانشاه نیز شاهد حضور سازمانهای مردم نهاد بودیم، اما باید آموزشهای لازم در مواجهه با بحران به سمنها داده شود و اگر سمنها را ذیل کمیتههای کارگروه تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران آموزش دهیم و فعال کنیم قطعا میتوان شاهد نتایج اثربخش بود.
وی بر لزوم مدیریت واحد در حوزه بحران تاکید کرد و گفت: اگر همه سطوح سازمانهای مردم نهاد در مسیر این مدیریت واحد حرکت کنند قطعا شاهد دامن زدن به مشکلات نخواهیم بود و به خوبی میتوان از این ظرفیت مردمی استفاده کرد چراکه چتر حمایتی سازمانهای مردم نهاد در همه نقاط و مناطق گسترده شده است و با آموزش مناسب قبل از وقوع بحران میتوان همکاری مناسبی را در این زمینه شکل داد.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزیر کشور تصریح کرد: وزارت کشور در خصوص مسائل اجتماعی و مشارکتطلبی مردم خاصه در بحث نقشآفرینی در مواقع بحران اهتمام ویژهای دارد به همین دلیل شرح وظایف این کارگروه تمامی موارد و جوانب امور را مورد توجه قرار داده است و لازم است که شبکه سازمانهای مردم نهاد در راستای این کارگروه و همچنین در ارتباطات موثر با مدیران مرتبط شکل گیرد.
انتهای پیام