چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / استان ها / چهارمحال و بختیاری / فرآورده‌های خام دامی، مهم‌ترین روش انتقال «تب کریمه کنگو»
فرآورده‌های خام دامی، مهم‌ترین روش انتقال «تب کریمه کنگو»

فرآورده‌های خام دامی، مهم‌ترین روش انتقال «تب کریمه کنگو»

مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مهم‌ترین روش انتقال ویروس بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو از طریق فرآورده‌های خام دامی است، چون همه افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند.

تب کریمه کنگو

به گزارش کسب و کار نیوز،«حسینعلی سلطانی» اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و تهدید جدی برای بهداشت عمومی محسوب می‌شود.

وی افزود: بهترین شرایط رشد و تکثیر ویروس در PH=7 تا ۷٫۲ است و جزو ویروس‌های فوق‌العاده حساس به محیط اسیدی است.

سلطانی ادامه داد: مهم‌ترین روش انتقال ویروس از طریق فرآورده‌های خام دامی است، چون همه افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند.

وی گفت: لاشه دام‌ها، پس از کشتار باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد( ۴-۰ درجه ) نگهداری شوند تا جمود نعشی در آن‍‌ها کامل شده و PH به دست آمده در آن‌ها باعث از بین رفتن ویروس CCHF شود.

سلطانی توصیه کرد که از خرید گوشت فاقد مهر و لیبل(برچسب) بهداشتی دامپزشکی خودداری شود، چون بر روی لاشه‌های کشتار شده خارج از کشتارگاه هیچ گونه نظارت و اطمینانی از سوی دامپزشکی وجود ندارد.

وی مدت زمان نگهداری در پیش سرد یا یخچال در خصوص جگر را حدود ۴۸ ساعت عنوان کرد.

سلطانی دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی را در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: متأسفانه بیماری CCHF هیچ گونه علایمی در دام‌ها ندارد و در این زمینه با دشمن پنهان مبارزه می‌کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان از اقدامات پیشگیرانه به‌منظور جلوگیری از بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را آموزش و اطلاع‌رسانی به دامداران و افراد مرتبط خواند و گفت: سمپاشی دام‌ها و اماکن دامی نیز موجب می‌شود تا جمعیت کنه‌های عامل بیماری را به حداقل برسد.

وی خاطرنشان کرد: لازم است هنگام کارکردن با لاشه دام‌ها و خرد کردن گوشت از دستکش استفاده شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

چهارمحال و بختیاری

نظارت بر فعالیت واحدهای پذیرایی بین‌راهی افزایش می‌یابد

به‌گزارش کسب و کار نیوز به‌ نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.