به گزارش کسب و کار نیوز، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه ستاد فرهنگی، اجتماعی و مدیریت ساماندهی آسیبهای اجتماعی که در بجنورد برگزار شد، با اشاره به اینکه ۲۰ سال در رابطه با آسیبهای اجتماعی عقب هستیم، اظهار کرد: مردم را باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی وارد عرصه کرد.
وی با بیان اینکه ماهیت مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی عوض شده است، افزود: هم اکنون بیش از ۷۰۰ نوع مواد مخدر وارد کشور شده است و بهترین راه آن است که برای مقابله با آن از طریق مردم وارد شویم.
وزیر کشور ادامه داد: زمانی که اساس خانواده متزلزل میشود و ارزشهای خانواده از میان می رود و علاوه بر آن شاهد جولان ماهواره، فضای مجازی و … هستیم با آسیب اجتماعی طلاق مواجه میشویم، بنابراین باید این عوامل مدیریت شوند و در خصوص حوزه هایی همچون توقعات و نحوه تعاملات مردم نیز آموزشهای لازم ارائه شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون با یک نسل جدید با سبک زندگی های نو و تغییر تکنولوژی که همه اطلاعات را در اختیار مردم قرار می دهند مواجه هستیم و اگر نتوانیم کنترل کنیم، آسیبهای اجتماعی دامن همه را خواهد گرفت.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته طبق شیوع شناسی انجام شده حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار معتاد شناسایی شد که این رقم به حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسید، توضیح داد: هم اکنون به دنبال سیاست جایگزینی مواد مخدر کم خطر به جای مواد مخدر پرخطر هستیم.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر خانواده و جامعه باید معتادان پاک شده از اعتیاد را بپذیرند و برای اشتغال آن ها کمک کنند تا احتمال بازگشت این افراد به مواد مخدر کاهش یابد.
به گفته وی، طی سال گذشته برای ۷۴۰۰ معتاد رهایی یافته از اعتیاد، شغل ایجاد شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در گذشته طلاق یک قبح محسوب میشد اما هم اکنون عادی سازی می شود، تاکید کرد: به صورت مداوم نباید بازگو شود که اعتیاد درحال افزایش است چراکه این امر موجب می شود تا قبح آن ریخته و در جامعه عادی شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: باید سازمان های مردم نهاد وارد عرصه شوند و آموزش های لازم را ارائه دهند تا آسیبهای اجتماعی کاهش یابد.
وی در ادامه پیشنهاد داد تا خراسان شمالی یک طرح جامع ارائه دهد که طی دو سال این استان از مواد مخدر پاک شود و در صورت تصویب این طرح در وزارت کشور برای اجرای آن، حمایت های لازم نیز اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام