به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مجتبی پیری در جلسه بررسی روند پروژه انتقال آب به دشت سیستان بیان کرد: این پروژه حیاتی ترین طرح کشاورزی استان است که ناپایدارترین شرایط آبی را به پایدارترین شرایط تبدیل می کند.
وی افزود: همچنین طرح آبیاری تحت فشار در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان که مصوب هیئت دولت نیز است به منظور کاهش تلفات آبی در ۳۳ هزار هکتار اجرایی شده است.
رئیس جهاد کشاورزس استان تصریح کرد: در قالب این پروژه برای ۲۹ هزار هکتار مطالعه انجام و آماده اجرا شده و چهار هزار و ۷۰۰ هکتار نیز در دست اجراست.
وی ادامه داد: سال هاست در حوزه کشاورزی با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم و هر سال شرایط سخت تر می شود، با توجه به خشکسالی های ۲۰ ساله در استان، اجرای این دو طرح مهم می تواند در کاهش تلفات آب کشاورزی موثر باشد و از طرفی طرح انتقال آب با لوله در کاهش تبخیر آب در منطقه تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری سامانه های نوین آبیاری نیز در این جلسه گفت: با اجرای طرح انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی، بازدهی انتقال آب و توزیع آن به بیش از ۹۵ درصد می رسد.
زارع افزود: از آن جایی که بیشترین تلفات آب در مزرعه رخ می دهد، با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود منابع آبی استان به ویژه دشت سیستان ضروری است در اسرع وقت کارگروهی متشکل از نمایندگان ستادی وزارت جهاد کشاورزی، مدیران و کارشناسان آب و خاک و جهاد کشاورزی شهرستان های حوزه سیستان در منطقه تشکیل شود تا پس از بررسی کارشناسانه برای امکان سنجی و اجرای سیستم های نوین آبیاری اقدام کنیم و بتوانیم افزایش راندمان مصرف آب در سطح مزرعه را به بیش از ۸۵ درصد برسانیم .
انتهای پیام