صفحه اصلی / استان ها / اصفهان / راه مبارزه با بی آبی در اصفهان
راه مبارزه با بی آبی در اصفهان

راه مبارزه با بی آبی در اصفهان

‌مدیرعامل شرکت خدمات بیمه کشاورزی، صندوق بیمه بانک کشاورزی گفت: استفاده از کارشناسان در بحث کشاورزی برای تغییر الگوی کشت یکی از اولویت‌هایی است که باید انجام پذیرد.

 

‌به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، احمد نیکبخت، شامگاه گذشته(چهارشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مخاطرات بزرگی که مطرح است بحث پرداخت خسارت خشکسالی و کم آبی به کشاورزان بوده است که بار مالی زیادی برای دولت در پی داشته؛ شاید جبران این خسارت‌ها از طریق صندوق دولت امکان پذیر نباشد و راه آن برای مبارزه با بی آبی در اصفهان تغییر الگوی کشت است.

وی با اشاره به کشت جالیز در اصفهان، ادامه داد: کشت جالیز مصرف آب بالایی دارد در صورتی که وقتی در اصفهان بحران کم آبی را وجود دارد حتی آن هزینه کشت نیز به کشاورز برگشت نمی‌کند، نمونه بارز آن هندوانه است که با مصرف بالای آبی که دارد، اما با قیمت پایینی فروش می‌رود و مبلغی که به کشاورز برمی‌گردد، جبران هزینه‌های تولیدش را نمی‌کند.

این مهندس تولیدات گیاهی اضافه کرد: شرق اصفهان یکی از قطب‌های بزرگ کشاورزی اصفهان است. سال‌های پرآبی اصفهان کشت غله اصفهان بیش از ۲۰۰ هزار هکتار بوده، اما در چند سال اخیر تنها حدود۱۰ یا ۲۰ درصد آن کشت، انجام می‌گیرد و این نه تنها برای خود کشاورز جبران ناپذیر است بلکه بحث زیست محیطی نیز مطرح است. زمین‌هایی که زیر کشت نمی‌رود و سبب ایجاد فرسایش می‌شود، خسارتی که به وجود می‌آورد چیزی نیست که صندوق بیمه بتواند پرداخت کند.

وی اضافه کرد: استفاده از کارشناسان در بحث کشاورزی برای تغییر الگوی کشت یکی از اولویت‌هایی است که باید انجام گیرد.

در زمینه اشتغال در صنعت، کارخانجات در وضعیت نابسامانی دارند

در ادامه زهره مظاهری، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان گفت: در زمینه اشتغال در صنعت، کارخانجات وضعیت نابسامانی دارند افزایش دلار موجب شده که برخی کارخانجات که مواد اولیه شان را وارد می‌کردند، از پس هزینه‌ها برنیایند و یا تعدیل نیرو کنند یا رو به تعطیلی رفته‌اند.

وی در خصوص جایگاه شغلی مسئولان صنایع غذایی افزود: انجمن صنفی استان با معاونت غذا و دارو در تهران جلساتی را برگزار کرده و قرار است در آینده یکسری مشکلات در زمینه اشتغال برای این مسئولان که بازوان اصلی در تضمین کیفیت محصولات غذایی هستند، حل شود.

مظاهری در خصوص  اهمیت صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی گفت: ‌اگر مواد اولیه‌ای که در کارخانجات مصرف می‌شود مواد سالمی باشد، به دنبال آن محصولات غذایی که تولید می‌شود سالم خواهد بود که این اهمیت ویژه دارد تا به بعد کشاورزی برسیم.

وی اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد متخصصین فارغ التحصیل از دانشگاه‌ها بانوان هستند که باید از این قشر تحصیلکرده نیز استفاده شود. در صنایع غذایی این محصولات ارزش افزوده ایجاد می‌کنند و باعث کارآفرینی برای این قشر متخصص خواهد شد، همچنین بحث مهم دیگر بسته بندی است که  حضور متخصصین کشاورزی در این زمینه باید مد نظر قرار بگیرد.

‌انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

استادان نمونه کشوری

اساتید اصفهان در میان استادان نمونه کشوری

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از میان ۱۶ استاد برجسته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.