صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / مشارکت مناطق آمایشی برای تدوین کتب مرجع گروه پزشکی با اولویت های ملی

معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛

مشارکت مناطق آمایشی برای تدوین کتب مرجع گروه پزشکی با اولویت های ملی

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: باتوجه به نیازهای ملی که در سطح کشور داریم، یکی از برنامه‌های کمیسیون ملی استفاده از ظرفیت‌های مناطق آمایشی برای تدوین کتب مرجع است که در این راستا افراد برجسته در رشته‌های اولویت‌دار کشور شناسایی و با تشکیل شبکه‌ای در سطح مناطق و جلب همکاری هیات‌های ممتحنه تالیف کتب به منطقه‌های آمایشی سپرده می‌شود.

باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیر بهداشت

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و رئیس کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی در اولین نشست این کمیسیون که روز گذشته برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های حوزه آموزش علوم پزشکی برای کسب مرجعیت علمی گفت: در همین راستا کمیسیون ارزشیابی متون و منابع منتخب علوم پزشکی در حوزه معاونت تشکیل شد.

دکتر لاریجانی هدف از تشکیل این کمیسیون را رصد و شناسایی کتب علوم پزشکی کشور در حوزه‌های مختلف ذکر کرد و اظهار داشت: نکته‌ای که باید به آن دقت شود این است که کتب منتخب با کتاب‌هایی که به عنوان منابع آزمون‌ها استفاده می‌شود متفاوت است.

وی افزود: یک سری شاخص برای انتخاب کتب مرجع با نظر صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف تدوین و پس از اصلاح بر اساس نظرات معاونین محترم آمورشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در شورای مدیران معاونت آموزشی مورد تصویب قرار گرفته است. هدف این است که باتوجه به این شاخص‌های کتاب‌های مورد تایید انتخاب و به اساتید و دانشجویان حوزه علوم پزشکی معرفی شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باتوجه به استانداردهای جهانی کتاب‌هایی که طی ۴ سال گذشته چاپ شده در کمیسیون مورد بررسی قرار می‌گیرند و کتاب‌های منتخب از طریق سایت کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی معرفی می‌شود.

وی اضافه کرد: کتاب‌هایی که در کمیسیون انتخاب می‌شود، از زمان چاپ به مدت ۴ سال به عنوان کتب منتخب معتبر هستند.

رئیس کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با تاکید بر اینکه کتب منتخب می‌تواند با کتب منابع آزمون متفاوت باشد گفت: این کتاب‌ها پس از انتخاب به اعضای محترم بوردهای مربوطه معرفی می‌شوند و در صورت تایید و صلاحدید بوردها می‌توانند به عنوان منابع آزمون نیز مورد استفاده قرار گیرند.

دکتر لاریجانی از حمایت وزارت بهداشت از مولفان کتب منتخب سخن گفت و اظهار داشت: ساز و کارهای تشویقی برای مولفان در دست طراحی است که به زودی با تصویب کمیسیون نهایی می‌شود.

وی به اهمیت جلب مشارکت و ایجاد شبکه‌های علمی در تدوین کتب مرجع اشاره کرد و گفت: در تعیین کتب منتخب نیز این موضوع در نظر گرفته می‌شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: باتوجه به نیازهای ملی که در سطح کشور داریم، یکی از برنامه‌های کمیسیون ملی استفاده از ظرفیت‌های مناطق آمایشی برای تدوین کتب مرجع است که در این راستا افراد برجسته در رشته‌های اولویت دار کشور شناسایی و با تشکیل شبکه‌ای در سطح مناطق و جلب همکاری هیات‌های ممتحنه تالیف کتب به منطقه‌های آمایشی سپرده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای کسب مرجعیت علمی اشاعه زبان فارسی یکی از اقداماتی است که می‌بایست در حوزه‌های علمی مختلف صورت پذیرد گفت: مهم است که در تالیف کتب از منابع فارسی استفاده شود.

همچنین در این نشست دکتر محمدحسین آیتی دبیر کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با ارائه گزارشی از فرایند تشکیل و الزامات این کمیسیون گفت: کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با هدف شناسایی و ساماندهی منابع معتبر علوم پزشکی و معرفی آن به جامعه علوم پزشکی کشور تشکیل شده است.

دکتر آیتی گفت: هدف این است تا به منظور کمک به اعتلای جایگاه کشور در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی، انگیزه لازم برای اساتید و محققین در زمینه تولید منابع علمی با تکیه بر دانش و نیازهای بومی ایجاد شود.

وی از وظایف کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی سخن گفت و عنوان کرد: قاعدتا یک سری موضوعات در اولویت‌های نظام سلامت هستند که می‌بایست به محققین اعلام شود تا در این حوزه‌ها فعالیت‌های بیشتری در زمینه تالیف متون علمی صورت گیرد.

دبیر کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی گفت: شاخص‌هایی برای انتخاب کتب در کمیسیون تدوین شده و انتخاب بر مبنای این شاخص‌ها صورت می‌گیرد. این شاخص‌ها به زودی در سایت کمیسیون اعلام خواهد شد.

دکتر آیتی با بیان اینکه در اولین فراخوان کمیسیون ۲۹۷ اثر دریافت شده گفت: بررسی‌های دقیقی بر روی این آثار صورت گرفته که از بین آن‌ها تعداد معدودی اثر بر مبنای کار کارشناسی و رای نهایی کمیسیون انتخاب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی به تازگی تشکیل شده لازم است به برخی موارد مانند ساز و کارهای تشویقی برای مولفان، تعیین حیطه‌های اولویت دار کشور و برخی موارد دیگر توجه ویژه‌ای شود؛ که این امر در دستور کار دبیرخانه کمیسیون قرار دارد.

در ادامه جلسه دکتر ناصر سیم فروش عضو کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی به اهمیت کتب فارسی در آموزش دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کتاب‌های آموزشی باید در داخل کشور تالیف شوند چرا که این کتب باید چالش‌های اصلی سلامت جامعه را به دانشجویان آموزش دهند و موارد غیر شایع را نیز دانشجویان بر حسب علاقه می‌توانند در کتب خارجی یا مقالات مطالعه نمایند.

دکتر سیم فروش فعالیت کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی را گامی در جهت حمایت از تولیدات ملی ذکر کرد و گفت: باید برای سفارش این کتب به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برنامه‌ریزی و از این ظرفیت‌ها برای تولید منابع علمی در کشور استفاده شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در پایان این نشست کتبی که بر اساس شاخص‌های کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی واجد شرایط بودند مورد بررسی و مقرر شد کتب منتخب در سایت کمیسیون اعلام شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.