به گزارش کسب و کار نیوز، فصل بهار در حالی پایان یافت که رکوردهای تاریخی بازار بورس در آن ثبت شد.
در روز کاری پایانی خردادماه شاخص بورس توانست برای نخستین بار وارد کانال ۱۰۸ هزار واحدی شود.
در معاملات امروز ۲ میلیارد و ۵۵۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش هفت هزار و ۲ میلیارد ریال در ۱۳۳ هزار و ۵۰۸ نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۷۲۷ واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۱۷۴ واحد بالا رفت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۱۲۶ واحد رشد کرد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
همچنین شاخص آزاد شناور ۲ هزار و ۱۵۴ واحد افزایش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شرکت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) یک هزار و ۸۳۵ واحد و شاخص بازار دوم بورس نیز چهار هزار و ۲۳۵ واحد رشد کرد.
** فلزات اساسی در صدر جذابیت
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه ۳۰۱ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۷۸ میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه فراورده های نفتی به ارزش یک هزار و ۵۶ میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش ۹۴۵ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
در رده چهارم معاملات امروز، گروه کانی های فلزی با دادوستدی به ارزش ۸۹۴ میلیارد ریال قرار گرفت. گروه خودرو نیز با معاملاتی به ارزش ۴۴۹ میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.
در معاملات امروز، نمادهای فارس (هلدینگ خلیج فارس)، کگل (صنعتی ومعدنی گل گهر)، فولاد (فولاد مبارکه)، ومعادن (توسعه معادن و فلزات)، کچاد (صنعتی و معدنی چادرملو) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص داشتند
** رشد ۲۸ واحدی آیفکس
شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز بیش از ۲۸ واحد رشد کرد و در ارتفاع بالاتر از یک هزار و ۲۴۱ واحدی قرار گرفت.
در بازار فرابورس، بیش از یک ۵۲۱ میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از ۲ هزار و ۷۴۳ میلیارد ریال خرید و فروش شد.
در معاملات امروز، نمادهای پتروشیمی زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، مارون (پتروشیمی مارون)، ذوب (ذوب آهن)، ارفع (آهن و فولاد ارفع) و هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) با تاثیر مثبت، شاخص را بالا کشیدند.
**بازدهی بازار سرمایه واقعی است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پایگاه خبری بورس و اوراق بهادار از مردم خواست سراغ بازدهی های واقعی اقتصادی از جمله بازار سرمایه بروند.
محمدرضا پورابراهیمی تاکید کرد عرصه هایی مانند ارز، طلا و سکه بازارهای نوسان گیری و کوتاه مدت است و بلندمدت نخواهد بود.
وی افزود: التهابات و هیجانات اخیر اقتصادی از جمله در بازار طلا و خودرو، دلایل اقتصادی واقعی ندارد و بخش عمده ای از این التهابات، غیر اقتصادی و ناشی از فضای روانی و سیاسی است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در گفت و گویی با اشاره به دلایل رشد تاریخی چند روز گذشته بازار سرمایه گفت: افزایش سودآوری شرکت ها، انتقال نقدینگی از سایر بازار ها به بورس و پایداری، تنوع و شفافیت، عوامل ورود منابع جدید به بازار سرمایه است.
اقتصام*۲۰۲۲*۱۹۶۱*