صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / خروج آمریکا از شورای حقوق بشر

نیکی هیلی خبر داد؛

خروج آمریکا از شورای حقوق بشر

دولت دونالد ترامپ اعلام کرده است که آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج می شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد این تصمیم را در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد.

هیلی با بیان این که آمریکا از شورای حقوق بشر خارج می‌شود، این شورا را سازمانی خواند که شایستگی نامش را ندارد.

وی ادامه داد، یک سال پیش گفته بود که آمریکا تنها در صورتی در شورای حقوق بشر می‌ماند که اصلاحات ضروری محقق شود.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در ادامه اظهار کرد،‌ مشخص است که این درخواست مورد توجه قرار نگرفته است.

وی از عضویت کشورهایی نظیر چین،‌ کوبا و ونزوئلا انتقاد کرد و مدعی شد که این کشورها خودشان به تعرض به حقوق بشر متهم هستند.

هیلی بیان کرد، در صورتی که شورای حقوق بشر دست به اصلاحات بزند، آمریکا به این نهاد بین‌المللی بازخواهد گشت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش‌تر از قول مقامات آمریکایی گزارش داده بود که مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و نیکی هیلی با حضور در ساختمان وزارت خارجه نظر قطعی‌ خود را در مورد عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام خواهند کرد.

هیلی حدود دو هفته پیش در نشست دوره‌ای شورای حقوق بشر در ژنو سوئیس گفته بود که این نهاد باید “گرایش ضد اسرائیلی خود را کنار بگذارد”. او اعلام کرد که دولت  ترامپ نقش و مشارکت آمریکا در شورای یاد شده را “مورد بررسی دقیق” قرار داده است.

او با انتشار مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست هم هشدار داده بود که شورای حقوق بشر “به خاطر خودداری از محکومیت نقض فاحش حقوق بشر در ونزوئلا، کوبا و ایران اعتبار خود را از دست داده است”.

او افزود: نمی‌توان پذیرفت که شورای حقوق بشر هنوز حتی یک مصوبه نیز علیه اقدامات دولت ونزوئلا صادر نکرده درحالی که از ماه مارس تا کنون، پنج قطعنامه مغرضانه علیه اسرائیل در این شورا به تصویب رسیده است. اگر قرار است این شورا اعتباری داشته باشد، لازم است که یک‌سونگری خود علیه اسرائیل را کنار بگذارد.

شورای حقوق بشر که ۴۷ عضو دارد، هر سال سه یک بار نشست عمومی تشکیل می‌دهد و نشست کنونی تا ٢٣ ژوئن ادامه خواهد داشت؛ قرار است روز ١٩ ژوئن، وضعیت فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی مورد بررسی قرار گیرد. طبق مصوبات قبلی، شورای حقوق بشر ملزم است در تمامی نشست های خود اختلاف اسرائیل و فلسطینیان را مورد بررسی قرار دهد.

رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اخیرا گفته بود: مردم فلسطین نیم قرن است که تحت اشغال نظامی زندگی می‌کنند. نتیجه ادامه اشغال، محکوم بودن مردم به تحمل رنج بیشتر است.

آمریکا و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رابطه پر فراز و نشیبی داشته اند.

ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش پسر شورای حقوق بشر را تحریم کرد؛ به این دلیل که معتقد بود که این نهاد کشورهایی با کارنامه ضعیف حقوق بشری را به عضویت می پذیرد.

دولت باراک اوباما در ماه مه سال ۲۰۰۹ میلادی با تجدید نظر در موضع واشنگتن، به عضویت شورای حقوق بشر درآمد.

دولت ترامپ سال گذشته در اعتراض به آنچه “جانبداری ضداسرائیلی” خواند، از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) خارج شد. اسرائیل هم کمی پس از اعلام تصمیم آمریکا، از یونسکو خارج شد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.