صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / توافق ماکرون و مرکل بر سر طرح بودجه مشترک اروپا
توافق ماکرون و مرکل بر سر طرح بودجه مشترک اروپا

توافق ماکرون و مرکل بر سر طرح بودجه مشترک اروپا

صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهوری فرانسه توافق کردند تا بودجه مشترک اتحادیه اروپا را با هدف افزایش سرمایه‌گذاری در منطقه یورو و ترویج همگرایی اقتصادی میان ۱۹ دولت این منطقه تهیه کنند.

image.png

به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از یورو نیوز، دیدار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با هدف افزایش همسویی آنها در خصوص طرح اصلاحی ماکرون برای اتحادیه اروپا و در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا در روزهای ۲۸ و ۲۹ ماه ژوئن صورت گرفت.

رئیس‌جمهوری فرانسه با ارائه طرحی در تلاش است تا با انجام اصلاحات گسترده در اتحادیه اروپا، شرایط را برای تقویت اقتصاد منطقه یورو به منظور کاهش بحران‌های اقتصادی آتی این اتحادیه، فراهم کند.

مرکل در کنفرانس مطبوعاتی پایان این دیدار گفت که پیشبرد اصلاحات اقتصادی در منطقه یورو دشوارترین مساله در جریان نشست آتی سران اتحادیه اروپا خواهد بود؛ جایی که معمولا تمرکز اصلی مذاکرات بر مسائل سیاست خارجی، دفاعی و بحران مهاجران بوده است.

با این وجود، وی تاکید کرد: ما امروز فصل جدیدی را در مسیر اصلاح بودجه اتحادیه اروپا گشودیم و در تلاش هستیم تا این اطمینان حاصل شود که بودجه مشترک اتحادیه برای تقویت سرمایه‌گذاری‌ها و تقویت همگرایی اقتصادی میان اعضا مصرف می‌شود.

صدراعظم آلمان خاطرنشان کرد که بقای یک اتحادیه اقتصادی و پولی مستلزم اتخاذ سیاست‌های اقتصادی همگرایانه است.

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی نیز معتقدند که با وجود روند رو به رشد اقتصاد اروپا و در حالی‌که نشانه بحران عاجلی مشاهده نمی‌شود، شرایط برای انجام اصلاحات اقتصادی به منظور حمایت از پول واحد اروپایی مهیاست.

مرکل که این روزها از سوی احزاب محافظه کار آلمان برای اعمال سخت‌گیری در برابر مهاجران تحت فشار است، ابراز امیدواری کرد که مجلس و دولت این کشور از طرح رئیس‌جمهوری فرانسه برای انجام اصلاحات در اتحادیه اروپا حمایت کنند؛ چرا که به زعم او پیش‌نویس خوبی برای انجام این اصلاحات تهیه شده است.

ماکرون نیز در پایان دیدار با صدراعظم آلمان گفت که بودجه جدید منطقه یورو تا سال ۲۰۲۱ میلادی اجرایی خواهد شد.

رئیس‌جمهوری فرانسه افزود که جزئیات این بودجه مشترک، از جمله مبلغ آن و میزان تامین آن از منابع ملی یا مالیات تا پایان سال جاری توسط وزرای اقتصادی اعضاء تعیین خواهد شد.

او به مساله مهاجران اشاره کرد و گفت: فرانسه و آلمان در تلاش هستند تا در خصوص توافق نامه‌ای میان کشورهای اصلی اتحادیه اروپا که با هجوم مهاجران مواجه‌اند، به نتیجه برسند که بر اساس آن باید پناهجویان به کشور اولی که در آن ثبت شده اند، بازگردانده شوند.

ماکرون تاکید کرد که راه حل مدنظر فرانسه و آلمان شامل یک توافق میان کشورها و اعضای اتحادیه اروپاست که نسبت به مساله مهاجران ابراز نگرانی می‌کنند.

بر اساس گزارش دویچه وله، سران آلمان و فرانسه بر سر سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی به منظور ایجاد توازن در توان اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به توافق رسیدند. اتخاذ سیاست مشترک در مسئله پناهندگی، یکی دیگر از توافق‌های دو کشور بوده‌ است.

مرکل گفت که دو کشور پس از مذاکرات همه‌جانبه بر سر اختصاص یک بودجه میلیاردی برای حوزه پولی یورو به توافق رسیده‌اند که قرار است در خدمت ایجاد توازن در قدرت اقتصادی کشورهای اروپایی قرار گیرد.

در همین حال، رئیس‌جمهوری فرانسه تأکید کرد: این یک بودجه واقعی است که با درآمد و هزینه توأم است. این صندوق مالی از سال ۲۰۲۱ قابل بهره‌برداری خواهد بود.

او افزود، مسأله بر سر این است که بهتر بتوان از بروز بحران‌ها پیشگیری کرد و به حوزه پولی یورو ثبات بیشتری بخشید.

ماکرون و مرکل در تمام زمینه‌های سیاست پناهندگی به طور عمده توافق داشتند. سران دو کشور بر حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا و تقویت آن تأکید و اعلام کردند که در این زمینه باید تمام ۲۸ کشور عضو را به تساوی دخالت داد.

رئیس‌جمهوری فرانسه گفت که به یک آژانس پناهندگی اروپایی به عنوان یک “سیستم مؤثر همبستگی و مسئولیت” نیاز است که بر اساس آن مهاجران به هنگام ورود ثبت‌نام شوند و هم‌زمان روند رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها آغاز گردد.

سران دو کشور در کنفرانس مطبوعاتی خود از بازگرداندن آن دسته از پناهجویانی دفاع کردند که پس از ثبت‌نام در یکی از کشورهای اروپایی، راهی کشوری دیگر می‌شوند. ماکرون در این رابطه اعلام آمادگی کرد که آلمان می‌تواند پناهجویانی را به فرانسه بازگرداند که یک بار در فرانسه درخواست پناهندگی داده و سپس رهسپار آلمان شده‌اند.

رئیس‌جمهوری فرانسه تأکید کرد که باید با کشورهای مبدأ و کشورهای ترانزیت وارد گفت‌وگو شد و با آنها قراردادهایی امضا کرد و از سوی دیگر بر شمار همکاران سازمان حفاظت مرزی اروپایی “فرونتکس” تا سطح ۱۰هزار کارمند افزود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.