به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین مراسم ضیافت افطاری دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی که عصر روز گذشته در مسجد امام علی (ع) واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالم که در این جمع حضور دارم و امیدوارم همه ما فیض کافی از این ماه مبارک برده و از شب های قدر توشه کافی برای آخرت اندوخته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از سیاست های جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط علمی و فرهنگی با کشورهای مسلمان به ویژه کشورهای همسایه است، گفت: به این منظور، برنامه هایی برای تمامی دانشگاه های کشور تعریف شده و به تبع آن دانشگاه آزاد اسلامی نیز وظایف ویژهای برای گسترش روابط علمی و فرهنگی با کشورهای مسلمان و همسایه دارد.
پذیرش دانشجو از کشورهای دوست و همسایه در دانشگاه آزاد اسلامی
وی افزود: یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی، پذیرش دانشجو از کشورهای دوست و همسایه است. رسالتی برعهده دانشگاه هاست که بتوانند این روابط را به خوبی گسترش دهند، اما سوالی که ممکن است ایجاد شود، این است که چرا چنین سیاست هایی در جمهوری اسلامی ایران اتخاذ شده است؟
دکتر فرهاد رهبر در ادامه خاطرنشان کرد: همگی به خوبی می دانیم که وسواس خاصی در کشورهای شمال نسبت به کشورهای جنوب وجود دارد که همواره کشورهای پیشرفته نسبت به کشورهای در حال توسعه حساسیت داشتهاند و تلاش می کردند علم و دانش را که یکی از ابزارهای پیشرفت و توسعه اقتصادی است به کشورهای در حال توسعه منتقل نشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته همواره در انتقال دانش و تکنولوژی به سایر کشورها سختگیریهای خاصی داشتهاند، گفت: دلیل این سختگیریها آن است که کشورهای مستکبر به رهبری آمریکا تلاش دارند علم و دانش به عنوان ابزار قدرت در اختیار کشورهای محدودی قرار گیرد و مانع دستیابی کشورهای در حال توسعه به این ابزار شوند.
وی یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با استقرار جمهوری اسلامی ایران، گام های بزرگی در عرصه های علمی با جدیت فراوان برداشته شد، به گونهای که امروز ایران در تولید علم رتبه شانزدهم دنیا را در اختیار دارد که به زودی به جایگاه چهاردهم خواهد رسید. این موضوع موفقیت بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و خار چشمی برای دشمنان است.
جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود میداند که انحصار علمی دنیا را بشکند
دکتر فرهاد رهبر خطاب به دانشجویان غیرایرانی حاضر در این مراسم گفت: یکی از وظایفی که شما برعهده دارید، این است که خودتان را به قدرت علم و دانش مجهز کنید، چرا که شما سفیران علمی و فرهنگی کشورتان هستید که روی شما سرمایهگذاری شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر خودتان را به سلاح علم و دانش مجهز کنید، دشمنان قادر نخواهند بود با این ابزار مانع پیشرفت کشور شما شوند. همانطور که آقای نجم پور معاون سفیر افغانستان پیشتر اشاره کرد، دشمنان، افغانستان را دچار درگیری با تروریست های ساختگی کردهاند تا مانع پیشرفت این کشور شوند.
دکتر فرهاد رهبر با بیان اینکه همه شما مدیران آینده کشورتان هستید، تاکید کرد: امروز باید برای ساختن آینده کشورتان مجهز شوید، بنابراین جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود می داند که انحصار علمی که در دنیا به وجود آمده را بشکند و خود را به مرز علم برساند و دستاوردهای علمی خود را در اختیار کشورهای مسلمان قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه این موضوع را یک وظیفه دینی و انسانی می دانیم، گفت: معتقدیم شما دانشجویان با پیشرفت علمی خود می توانید مانع حضور دشمن در منطقه شوید و ما با تمام توان در خدمت شما هستیم تا کسانی که متقاضی تحصیل علم و آموزش هستند، بتوانند از ظرفیت ها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی بهرهمند شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه آماده تعامل و همکاری بیشتر با دانشجویان غیرایرانی است، گفت: مهم نیست که شما امروز دانشجو هستید. موضوعی که برای ما اهمیت دارد این است که شما مدیران آینده کشورتان هستید و ما می خواهیم که ارتباطمان با شما ادامهدار باشد.
آمادگی دانشگاه آزاد برای انجام پروژههای مشترک علمی با کشورهای دوست و همسایه
دکتر فرهاد رهبر خطاب به سفیران کشورهای مسلمان در ایران گفت: ما آمادگی انجام پروژه های مشترک علمی در سطح مرز دانش را با همه کشورهای دوست و همسایه داریم و دانشمندان ما این آمادگی را دارند که در مقاطع تحصیلات عالی، تحصیلات تکمیلی و پسادکتری، علم و دانش خود را در اختیار علاقمندان از کشورهای دوست و همسایه قرار دهند.
وی ادامه داد: دانشگاه های ایران به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی آزمایشگاه ها و کارگاه های بسیار مجهزی دارند که می توانند در اختیار پروژه های مشترک قرار دهند که لازمه آن این است که شما دانشجویان ابتدا در کشورهای خود نیازسنجی کرده و نیازها را به مسئولان منتقل کنید تا بتوانید از این ظرفیت ها بهرهمند شوید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شکستن انحصار علمی به رهبری آمریکا یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: تشکیل کنسرسیوم های علمی در کشورهای دوست و همسایه برای ارتقای سطح علمی و دستیابی به مرز علم و دانش، می تواند منجر به ثروتآفرینی و گذار از توسعهیافتگی و رسیدن به پیشرفت شود.
دکتر فرهاد رهبر خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم گفت: شما می توانید برگزاری همایش های مشترک علمی و پژوهشی در موضوعات مختلف را برنامه ریزی و پیگیری کنید و این همایش ها را به صورت پایهای در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار کرده و در کشورهای خودتان ادامه دهید که این موضوع نیازمند آن است که ابتدا نیازهای کشورتان را بشناسید و به ما بگویید چگونه می توانیم با برگزاری این همایش ها به شما کمک کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی با تاکید بر حفظ حرمت دانشجویان غیرایرانی گفت: شما میهمان ما هستید و تا زمانی در ایران به سر می برید، حفظ حرمت و کرامت شما برای ما واجب است، بنابراین هر مشکلی که برای تان پیش آمد، بدون معطلی موضوع را با معاونان فرهنگی و دانشجویی واحد خود مطرح کنید تا به معاونت فرهنگی و دانشجویی سازمان مرکزی منتقل شده و مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تاکید کرد: این دانشگاه وظیفه خود می داند که حرمت میهمانان که سفیران علمی و فرهنگی کشورشان هستند را حفظ کند و به این موضوع اعتقاد داریم که می توانیم با همکاری متقابل، کسب علم و شکستن انحصار علمی را محقق کنیم.
انتهای پیام