صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تشکیل کارگروه‌های تخصصی بررسی آمایش آموزش عالی و ارتباط صنعت با دانشگاه
تشکیل کارگروه‌های تخصصی بررسی آمایش آموزش عالی و ارتباط صنعت با دانشگاه

کبگانیان خبر داد

تشکیل کارگروه‌های تخصصی بررسی آمایش آموزش عالی و ارتباط صنعت با دانشگاه

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای بررسی آمایش آموزش عالی و ارتباط صنعت با دانشگاه خبر داد.

صنعت و علم

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر منصور کبگانیان با اشاره به برگزاری یکصدو ششمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، در مورد دستور این جلسه گفت: در ابتدای این جلسه با توجه به فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دیدار اخیرشان با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، برای بررسی راهکارهای اجرای این رهنمودها، کارگروه‌هایی با موضوع آمایش آموزش عالی، ارتباط صنعت با دانشگاه و افت ورود و علاقه به تحصیل در رشته‌های علوم پایه مانند ریاضی و فیزیک تشکیل شد.

وی افزود: در ادامه جلسه، گزارش تهیه شده توسط مرکز همکاری‌های علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه شد که در آن سیاست‌های اشتغال فارغ‌التحصیلان کشور چین مورد بررسی قرار گرفت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این گزارش محورها و برنامه‌های دولت چین برای اشتغال فارغ التحصیلان ارائه شد و تجربیات کشور چین در اجرای سیاست‌های اشتغال مورد بررسی قرار گرفت که یکی از نتایج قابل ملاحظه آن کاهش نرخ بیکاری کشور چین به حدود ۴ درصد بود.

استاد دانشگاه امیر کبیرگفت: محور بعدی که در دستور جلسه مورد توجه قرار گرفت، گزارش روند تدوین «سند جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران» بود.

وی افزود: این سند با تاکیدمقام معظم رهبری «مدظله العالی» در اواخر سال ۱۳۹۵ در دستور کار قرار گرفت و دغدغه اصلی از پیگیری این موضوع آن بود که با توجه به چند قرن سابقه درخشان تمدن اسلامی در علم و فناوری و ارائه این دستاوردها به سایر ملل هم اکنون در بهره‌گیری ایران از علم و فناوری جهان برخورد مناسبی نسبت به دانشمندان ایرانی صورت نمی‌گیرد.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: برخوردهای سیاسی و امنیتی با دانشمندان و محققان ایرانی کشور از قبیل ندادن ویزا و برخی دستگیری‌ها که صورت گرفته است، سبب شد که سندی در این رابطه تدوین شود.

دکتر کبگانیان گفت: تدوین این سند با همکاری وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور خارجه، اطلاعات و سایر دستگاه‌های ذیربط آغاز شد و برای تدوین این سند حدود ۱۴ جلسه با حضور وزرای مربوطه و معاونین آن برگزار شد تا به تدوین پیش‌نویس این سند رسیدیم و خوشبختانه در ۶ جلسه از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی این سند اواخر سال ۹۶ تصویب و ابلاغ شد.

وی افزود: این سند بسیاری از نگرانی‌های اساتید و محققان کشورمان را که در خارج از کشور داشتند، مرتفع خواهد کرد.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: در ادامه جلسه ۱۰۶ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، گزارش معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیرامون بند ط تبصره ۹ قانون بودجه ۹۷ کشور در رابطه با تخصیص حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای امور پژوهشی ارائه و بررسی شد.

وی گفت: در قانون بودجه پیش‌بینی شده بود که برای این تبصره آئین‌نامه‌ای تدوین شود که در همین رابطه وزیر  علوم، تحقیقات و فناوری به همراه معاونان پژوهشی و آموزشی خود در این جلسه پیشنهادهای خود را ارائه کردند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امیدواریم با تصویب این آئین‌نامه در دولت، بودجه‌ای در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برای امور پژوهشی در سال ۹۷ تخصیص داده شود تا برخی از مشکلات پروژه‌های دانشگاهی تقاضامحور حل شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.