‘هلنا سونگلند' ( Helena sangeland) روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: ما روابط خیلی خوبی با ایران داریم که این روابط از ۲ سال گذشته تاکنون بسیار بهتر از گذشته شده است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، وی اضافه کرد: از تیر ماه سال ۹۴ پس از توافق هسته ای ایران با کشورهای عضو گروه ۱+ ۵، کشورهای اروپایی روابط خود در تمامی زمینه ها را با ایران گسترش دادند.
سفیر سوئد در ایران با بیان اینکه تهران و استکهلم بیانیه های بسیاری در زمینه همکاری های مشترک صادر کرده اند، گفت: سال گذشته نخست وزیر سوئد به ایران سفر کرد و در این سفر در رابطه با مسائل مختلف از جمله مسائل اقتصادی با مقامات ایران به بحث و گفت و گو پرداخت.
سونگلند به سفر معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری ایران به سوئد اشاره کرد و گفت: افزایش سفرهای ۲ طرفه مقامات ایرانی و سوئدی را می توان یکی از نشانه های روابط مطلوب بین ۲ کشور دانست.
وی با بیان اینکه یک درصد کل جمعیت سوئد را ایرانیان مقیم این کشور تشکیل می دهند، گفت: تهران و استکهلم مبادلات اقتصادی خوبی با یکدیگر دارند و به دنبال افزایش آن هستند.
سفیر سوئد در تهران اعلام کرد: در راستای گسترش مبادلات اقتصادی بین ایران و سوئد، ۲ هفته دیگر هفتمین کمیسیون اقتصادی را به صورت مشترک برگزار خواهیم کرد.
سونگلند در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوالی در رابطه با حضور کارخانه های خودروسازی سوئدی در ایران گفت: امروز کارخانه های ولوو و اسکانیا خودروهای سنگین خود را در ایران مونتاژ می کنند و ما می توانیم محصولات این کارخانه ها را به وفور در جاده های ایران ببینیم.
وی افزود: این کارخانه ها به منظور ساخت خودروهای سواری نیز در ایران به دنبال یک شریک اقتصادی قدرتمند هستند و اگر شرکایی را پیدا کنند به احتمال زیاد در بازار ایران حاضر می شوند.
سفیر سوئد در تهران با بیان اینکه ایران و سوئد در مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز با یکدیگر همکاری می کنند، اظهار داشت: ایران و سوئد ماه آینده همایش مشترکی در رابطه با حقوق زنان در تهران برگزار خواهند کرد.
براساس اعلام اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئد، این ۲ کشور سالانه ۳۵۰ میلیون دلار مبادلات تجاری با یکدیگر دارند که این میزان در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال های قبل از آن ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
‘آن لینده' وزیر امور اروپایی و تجارت سوئد چندی پیش در همایش اقتصادی ایران و سوئد، روابط ۲ کشور در قبل و در زمان تحریمها را مستحکم دانست و گفت که این کشور از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی حمایت می کند.
وی به بازگشایی دفتر نمایندگی شورای تجارت سوئد در تهران اشاره کرد و گفت: ایران و سوئد تفاهم نامه هایی در زمینههای ICT، حمل و نقل، تحقیقات و علم و فناوری امضا کرده اند.
‘ایلوا بری' رئیس شورای تجارت سوئد نیز در این همایش از مذاکرات مقامات بانکی ایران و سوئد برای رفع مشکل تامین مالی و فاینانس خبر داد و افزود: بیش از ۷۰ شرکت مهم و بزرگ سوئد در این همایش حضور دارند که آماده توسعه روابط با ایران هستند، امیدواریم کار مشترک در زمینههای بهداشت،آی تی، انرژی و بهداشت افزایش پیدا کند.
** کمک ۲۰۰ هزار یورویی سوئد به زلزله زدگان
سونگلند سفیر سوئد در تهران در بخش دیگری از گفت و گوی خود با ایرنا در رابطه با زلزله کرمانشاه گفت: دولت سوئد ۲ هفته پس از وقوع زلزله ۲۰۰ هزار یورو کمک نقدی و لباس را برای مردم زلزله زده این استان ارسال کرد.
وی که از مناطق زلزله زده کرمانشاه بازدید کرده است، گفت: اقدام های بسیار مفید و مطلوبی در این مناطق در حال انجام است، اما باید نیازهای اصلی مردم آسیب دیده مشخص شود.
سفیر سوئد در تهران با بیان اینکه ایجاد زیرساخت ها، مهمترین نیاز مردم زلزله زده کرمانشاه به نظر می رسد، گفت: مردم این مناطق به مسائل بهداشتی، آموزشی و حمایت های روانی نیاز دارند.
سونگلند یادآور شد: گزارشی در خصوص نیازهای مردم زلزله زده کرمانشاه تهیه کرده که آن را برای دولت مرکزی سوئد ارسال خواهیم کرد تا در خصوص کمک رسانی به مردم زلزله زده تصمیم گیری شود.
سفیر سوئد در تهران روز گذشته به همراه ‘لارس نوردرم' ( Lars nordrum ) سفیر نروژ در ایران بعد از دیدار با استاندار کرمانشاه از شهر زلزله زده سرپل ذهاب بازدید کرد.
۷۴۴۵/۸۰۶۶