صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / خط لوله صادراتی نفتا در مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان ایمن‎سازی شد
خط لوله صادراتی نفتا در مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان ایمن‎سازی شد

خط لوله صادراتی نفتا در مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان ایمن‎سازی شد

رئیس مجتمع گاز و گازمایع 900 پازنان از ایمن سازی خط لوله صادراتی نفتای این مجتمع که به سمت پتروشیمی بوعلی در جریان است خبر داد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, عباس عباسی، رئیس مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان می‌گوید که این مجموعه بزرگ و بی‌نظیر، نقشی حیاتی در صنعت نفت دارد، چنان که این کارخانه ضمن تولید خوراک پتروشیمی بوعلی (نفتا)، گاز آن نیز به منظور افزایش فشار مخزن به میدان گچساران ارسال و تزریق می‌شود.
وی با بیان این‌که یکی از اولویت‌های امروز صنعت نفت ایمن‌سازی خطوط لوله است، اظهار کرد: پس از سال‌ها با دستور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و تأکید مدیرعامل نفت گچساران ایمن‌سازی خطوط لوله ورودی و خروجی را در دستور کار قرار داده‌ایم و هم‌ اکنون موفق شده‌ایم خط لوله ۱۰ اینچ خروجی صادراتی نفتا را که به سمت پتروشیمی بوعلی در جریان است در چند نقطه آن تعویض کنیم.
رئیس مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان در تشریح عملیات تعویض خطوط لوله ۱۰ اینچ نفتای ارسالی به پتروشیمی بوعلی ادامه داد: تعویض ۴۰ متر خط زیرمینی در درون مجتمع گاز و گاز مایع ۹۰۰، تعویض ۱۱۰ متر از خط لوله ارسالی به پتروشیمی بوعلی در محل نیزار به‌منظور ایمن‌سازی خط لوله فوق، تعویض ۱۸۰متر از خط لوله ۱۰ اینچ نفتا ارسالی در کیلومتر ۲٫۴ برای اقدام اصلاحی جمع‌آوری مجموعه لانچر و چند مورد دیگر از جمله اقدام‌هایی است که انجام شده است.
اهمیت توپکرانی خطوط لوله ۱۰ اینچ نفتای ارسالی به پتروشیمی بوعلی
عباسی با اشاره به سختی‌های کار ایمن‌سازی خطوط لوله یادآور شد: طبق برنامه اصلاحیه‌ها را انجام داده‌ایم و بزرگ‌ترین کاری که انجام شد پس از سال‌های متمادی موفق به توپکرانی این خط لوله شدیم.
رئیس مجتمع گاز و گاز مایع ۹۰۰ پازنان با بیان این‌که این توپکرانی برای نخستین بار انجام شده است، گفت: این توپکرانی با همکاری شرکت نفت آغاجاری، ستاد اهواز، از نقطه صفر کارخانه گاز و گاز مایع ۹۰۰ تا مایل ۲۶ که NGL 1000 قرار گرفته است به طول ۴۹ کیلومتر انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به خط لوله ۲۴ اینچ گاز خروجی که در عمق ۳متری زمین قرار گرفته است، گفت: با همکاری اداره خطوط لوله کار خاکبرداری انجام شده و در مرحله انجام سندبلاست هستیم و ادامه ایمن‌سازی آن در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس مجتمع گاز و گازمایع ۹۰۰ پازنان با اشاره به برخی دیگر از اقدام‌های انجام شده عنوان کرد: فعالیت‌ها و اقدام‌های خوبی در زمینه ایمن‌سازی نقاط راکد و مسدودسازی سامانه ۲ LIGHTC که شامل ۳۵ نقطه در دو واحد ۴۰۰/۳۰۰/۲۰۰/۱۰۰ است، انجام شده و کار ادامه دارد.
وی تعویض شیرهای دستی، رفع گرفتگی خطوط لوله مربوط به تخلیه آب ترش مخازن، رفع اشکال شیر خودکار PCV-1801، تعویض نشت‌بندهای مکانیکی توربوکمپرسور C-104، تعویض شیرهای یکطرفه و… را از جمله فعالیت‌های انجام شده ازسوی تعمیرات بخش ۳ در مجتمع گاز و گاز مایع ۹۰۰ در چند ماه اخیر بیان کرد.
رئیس مجتمع گاز و گاز مایع ۹۰۰ پازنان، تعویض فلورینگ‌های مربوط به حوضچه خنک‌کننده آبی ورودی واحد ۱۰۰/۲۰۰ که به علت فرسودگی و غیرایمن شدن تعویض شد، تمیزکاری بالای حوضچه‌های خنک کننده و تخلیه نقاط راکد مجتمع را از دیگر اقدام‌های انجام شده به همت کارکنان عملیات عنوان کرد.
نقش ۶۳۰ هزار بشکه‎ای نفت‌ و گاز گچساران
بر اساس این گزارش، این مجموعه به عنوان دومین تولیدکننده نفت در جنوب یکی از شرکت‌های مهم فرعی تابع شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است که با تولید میانگین ۶۳۰ هزار شبکه نفت و بیش از یک میلیارد فوت مکعب گاز خشک در روز نقش ویژه‌ای در تأمین درآمدهای اقتصادی کشور دارد.
تلمبه‌خانه گوره و چند راهه بزرگ نفت‌خام صادراتی ایران در حوزه عملیاتی شرکت بهره‌برداری نفت‌وگاز گچساران قرار گرفته است و از سوی دیگر وجود تأسیسات این شرکت در حوزه جغرافیایی چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس موجب شده است تا این شرکت در بین سایر شرکت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ساختمان طاقدیسی نامتقارن پازنان یکی از مجموعه طاقدیس‌های بزرگی است که در امتداد شمال غربی به جنوب شرقی در ناحیه جنوب غربی ایران قرار دارد. این ساختمان در امتداد میدان آغاجاری و در جوار میدان‌های گچساران، بی بی حکیمه و رگ سفید قرار گرفته و حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد.
مخزن پازنان نخستین گنبد گازی ایران، درسال ۱۳۱۶ شمسی باحفره چاه شماره -۲ گازی کشف شد و تا سال ۱۳۴۰ شمسی که حفر چاه شماره -۵ الف وجود نفت را به اثبات رساند، به عنوان یک مخزن گازی تصور می‌شد. هم‌اکنون این مخزن به عنوان یک مخزن گاز قطران مورد نظر است که مانند اغلب مخازن مشابه دارای لایه باریکی از نفت است. براساس اطلاعات موجود در سال‌های ۱۳۲۵-۱۳۲۲ حجم زیادی مایعات گازی و گاز از مخزن آسماری پازنان تولید شده که پس از فراورش در تفکیک‌کننده‌های سرچاهی برای سوخت استفاده شده است.
پس از مدت طولانی در نبود فعالیت مخزن با حفر چاه شماره -۵ الف وجود نفت در مخزن به اثبات رسید و متعاقبا با حفر چاه شماره -۷ تأیید و از اواخر سال ۱۳۴۲ شمسی بهره‌برداری از نفت مخزن پازنان آغاز شد. از اواخر سال ۱۳۵۳ شمسی حفر چاه‌های تولیدی گاز برای تأمین گاز تزریقی در مخزن آسماری گچساران آغاز شد.
آخرین مراحل توسعه و طراحی و احداث تاسیسات رو زمینی این میدان و بهره‌برداری از این گنجینه پنهان صنعت نفت ازسوی شرکتی هلندی به نام فلور با مشاورت و نظارت شرکت SHELL در سال ۱۹۷۶ پایان یافته و مراحل کامل راه‌اندازی آن پس از انقلاب اسلامی ازسوی کارشناسان مناطق نفت‌خیز جنوب به پایان رسیده است. از آن زمان تاکنون نبض این مجتمع به جز مقطعی از دفاع مقدس که تحت بمباران شدید هوایی قرار گرفت همچنان بدون وقفه و با همت مردان این سرزمین نبضش هر روز منظم و با نشاط‌تر از دیروز می‌‌زند تا نبض اقتصاد کشور نیز بتپد.
گچساران شهری کوچک است که از اقوام ترک، لر، بهبهانی، بختیاری و … همه و همه درکنار هم به‌گونه‌‌ای کار می‌کنند که خودشان رمز موفقیت کارخانه گاز و گازمایع ۹۰۰ را وحدت، برادری و همدلی می‌دانند و دریک جمله باید اذعان کنیم در اینجا همدلی از همزبانی بهتر نمایان می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

۶۶درصد ظرفیت سدها پُر است/ ۵ سد مهم با پرشدگی ۱۰۰درصدی

به گزارش کسب و کار نیوز ، در ۲۶۷ روز ابتدایی سال آبی جاری (از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.