صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / استانداردسازی وزن مرغ؛ لازمه ورود به بازار جهانی
استانداردسازی وزن مرغ؛ لازمه ورود به بازار جهانی

استانداردسازی وزن مرغ؛ لازمه ورود به بازار جهانی

اجرای طرح ملی استانداردسازی تولید و عرضه مرغ گوشتی از نظر وزن و اندازه، افزون بر تضمین کیفیت و سلامت و صرفه جویی در هزینه ها، زمینه ورود به بازارهای جهانی را فراهم می آورد.

به گزارش کسب و کار نیوز، سالیانه بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ در ۲۰ هزار واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه تولید و به بازار عرضه می شود.
در سال های گذشته نزدیک به ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ از ایران به کشورهای هدف صادر می شد اما به دلیل بروز موانعی در صادرات، تولیدکنندگان با مازاد تولید و افت قیمت این محصول روبرو شدند که این امر همچنان ادامه دارد.
البته شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی در زمان افت قیمت ها بخشی از مرغ تولیدی را برای تنظیم بازار خریداری و ذخیره می کند تا در صورت نیاز، عرضه شود.
طرح ملی استانداردسازی تولید و عرضه مرغ گوشتی از نظر وزن و اندازه نیز با هدف ساماندهی بازار این محصول دنبال می شود.
در همین پیوند، معاون وزیر جهاد کشاورزی هدف از اجرای این طرح را ارتقای بهره وری تولید، کاهش ضایعات و دور ریز مرغ، ایجاد و توسعه بازارهای صادراتی و نیز بهبود شرایط بهداشتی فرآیند تولید تا عرضه اعلام کرد.
به گزارش دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «مرتضی رضایی» اصلاح سن پرورش و وزن استاندارد مرغ گوشتی را برای دستیابی بیشتر به بازارهای جهانی اجتناب ناپذیر و مهم دانست.
وی که در نخستین نشست طرح استاندارد کردن سن و وزن مناسب عرضه مرغ گوشتی سخن می گفت، تصریح کرد: در تجارت جهانی، گوشت مرغ با حداکثر وزن ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم مبادله می شود؛ در حالی که در واحدهای تولیدی کشور میانگین وزن مرغ بالای ۲ کیلوگرم است.
به گفته وی، این طرح علاوه بر افزایش کیفیت و سلامت گوشت مرغ، با کاهش ضریب تبدیل دان به گوشت موجب صرفه جویی در واردات نهاده های خوراک طیور به کشور می شود.
وی استقبال تولیدکنندگان مرغ گوشتی از این طرح را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اجرای این طرح با مصلحت ملی و منافع اقتصادی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان همسوست.
رضایی اجرای طرح استانداردسازی وزن و سن پرورش مرغ را در همه واحدهای پرورش دهنده عملی دانست و بر لزوم فرهنگ سازی موثر و گسترده برای مصرف گوشت مرغ با وزن استاندارد در کشور تاکید کرد.

** لزوم تغییر الگوی مصرف
رییس سازمان دامپزشکی کشور در این نشست گفت: معاونت امور تولیدات دامی و سازمان دامپزشکی می توانند در اجرای طرح استانداردسازی وزن و اندازه مرغ گوشتی همکاری موثری داشته باشند.
«علیرضا رفیعی پور» افزود: این طرح ارتقای کیفیت گوشت مرغ تولیدی مطابق با استانداردهای جهانی و تامین سلامت مصرف کنندگان و پاسخگویی به نیاز امروز صنعت مرغ گوشتی کشور را دنبال می کند.
وی بر ضرورت اجرای این طرح و نهادینه سازی الگوی مصرف مرغ استاندارد بین مردم تاکید کرد.
رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران دیروز- دوشنبه- در گفت و گو با ایرنا قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را ۴۵۰۰ تا ۴۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: ادامه این روند موجب ضرر صنعت طیور کشور می شود.
«محمد یوسفی» توضیح داد: با توجه به افزایش قابل توجه هزینه های تمام شده تولید از جمله نهاده های طیور، قیمت منطقی گوشت مرغ در بازار باید ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار تومان باشد؛ درحالی که اکنون این محصول زیرقیمت و با ضرر تولیدکنندگان عرضه می شود.
وی قیمت کنونی جوجه یک روزه را ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان اعلام و اضافه کرد: در هفته های اخیر قیمت جوجه یک روزه با افت همراه بود اما قیمت این محصول نیز در هفته های آتی افزایش می یابد.
تا پیش از این، جوجه یک روزه با قیمت ۱۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان عرضه می شد.
به گزارش کسب و کار نیوز، بر پایه برآوردهای وزارت جهادکشاورزی، قیمت تمام شده هر کیلوگرم گوشت مرغ ۷۰ هزار تا ۷۵هزار ریال و تخم مرغ ۴۵ هزار ریال است.

اقتصام**۹۱۸۶*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

نیازی به واردات برنج تا پایان سال نداریم

به گزارش کسب و کار نیوز ، برنج دومین محصول استراتژیک پس از گندم در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.