صفحه اصلی / استان ها / کردستان / پیش‌بینی تولید یک میلیون تن گندم در استان کردستان

پیش‌بینی تولید یک میلیون تن گندم در استان کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کار برداشت گندم در کردستان توسط یک هزار و 581 دستگاه کمباین بومی و مهاجر انجام می شود.

گندم

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد فرید سپری در جلسه ستاد غلات با اشاره به ۵۵۸ هزار هکتار سطح زیرکشت محصول گندم در استان، اظهار کرد: از این مقدار ۵۲۵ هزار هکتار به گندم دیم و ۳۳ هزار به هکتار گندم آبی اختصاص دارد.

وی افزود: از ۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت محصول جو، ۳۵۰۰ هکتار جو آبی و ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به جو دیم اختصاص دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: میزان بارندگی‌های سالجاری در مقایسه با سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت و این مقدار در مقایسه با مدت بلندمدت ۱۴ درصد رشد داشته است، بر این اساس شرایط بارندگی در سال جاری تاکنون مناسب بوده است.

وی تصریح کرد: از ۳۰ بهمن ۹۶ تا ۲۰ فروردین ۹۷ بارندگی ها بسیار کم بود که با وجود افزایش درجه حرارت، شرایط بسیار سختی برای کشاورزی حاکم شد اما از ۲۱ فروردین بارش ها افزایش و به موقع به شرایط نرمال بازگشت.

سپری همچنین با اشاره به مبارزه با آفات سن و علف هرز در سطح اراضی گفت: در سال جاری ۲۷ هزار هکتار مبارزه با سن انجام شد که نسبت به سال گذشته کاهش داشته چون بارندگی های انجام شده نقش مهمی در این کاهش داشته است.

وی ادامه داد: با وجود رویش یک نوع آفت علف هرز بنام (آجیلی یا استاتیس) در مزارع به اندازه لازم سموم برای مبارزه با این نوع علف هرز در استان موجود و هیچگونه نگرانی در این مورد وجود ندارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: بارش های مکرر فرصتی برای محلول پاشی و مبارزه با علف هرز به کشاورز نداد اما در سال جاری   ۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار مبارزه با علف هرز انجام شده است.

وی با اشاره به پیش بینی تولید ۹۵۰ تا یک میلیون تن گندم در استان در سال جاری، خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود ۸۲۰ تا ۸۴۰ هزار تن گندم مازاد برنیاز خریداری شود و طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی ۸۹۹ هزار تن خرید مازاد برنیاز برای استان کردستان اعلام شده است.

سپری گفت: در کل کشور ۱۱ میلیون تن پیش بینی خرید است که تاکنون نزدیک به سه میلیون تن خرید انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه مراکز خرید تضمینی گندم در حال تجهیز به نیروی انسانی، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری است، افزود: به ازای هر مرکز یک کارشناس برای تشخیص سن زدگی، یک کارشناس فنی و یک کارشناس ذیحسابی در مراکز مستقر خواهند شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه اظهار کرد: یک هزار و ۳۱ دستگاه کمباین بومی، ۵۵۰ دستگاه کمباین مهاجر و ۱۷۷ دستگاه دروگر کار برداشت را در استان انجام خواهد داد و در راستای کاهش آفت و ریزش ۱۵ اکیب بخش خصوصی در امر برداشت و ۱۲ اکیب دولتی با نظارت بر بخش خصوصی فعالیت خواهند کرد.

وی اعلام کرد: کاهش افت و ریزش یکی از اهداف اولویت دار در زمان برداشت غلات است بر این اساس از محل خط اعتباری مکانیزاسیون ۴۵ دستگاه و ۳۰ دستگاه کمباین توسط کشاورزان خریداری و وارد استان شده است .

سپری خاطرنشان کرد: باتوجه به عدم تخصیص اعتبار برای افت و ریزش در استان، تلاش می شود که با همکاری فرمانداران در شهرستان ها نسبت به ایجاد خط اعتباری برای کاهش آفت و ریزش برای کاهش این مهم اقداماتی انجام شود .

وی یادآور شد: ریزش ۴٫۵ تا ۵ درصد طبیعی است اما امید است در سال جاری با پیگیری و برنامه های در حال انجام، آفت و ریزش ها را با درصد بیشتر کاهش داد .

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرغ‌

تست اعتیاد مرغ‌های کردستان منفی اعلام شد

به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایسنا, مجتبی ورمقانی با تکذیب خبر خوراندن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.