صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / سد فینسک بر هفت درصد ذخیره سد شهید رجایی اثرگذاری دارد
سد فینسک بر هفت درصد ذخیره سد شهید رجایی اثرگذاری دارد

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران :

سد فینسک بر هفت درصد ذخیره سد شهید رجایی اثرگذاری دارد

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت که با بررسی های صورت گرفته ساخت سد فینسک در استان سمنان ، هفت درصد بر ذخیره آبی سد شهید رجایی ساری اثرگذاری دارد .

به گزارش کسب و کار نیوز افزود : ساخت این سد در زمان کم آبی و خشکسالی مانند دوره ای که اکنون در آن قرار داریم بر تامین آب سد شهید رجایی اثرگذاری خواهد کرد.
ساخت سد فینسک با ظرفیت هشت تا ۱۰ میلیون متر مکعب از سال ۸۹ بر روی سرشاخه های رودخانه تجن واقع در منطقه جغرافیایی استان سمنان در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و در دولت دهم بودجه مطالعاتی دریافت کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران در عین حال گفت که مسئولان استان از جمله استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکنون مکاتبات زیادی با وزارت نیرو برای جلوگیری از اجرایی شدن سد فینسک انجام دادند.
منطقه مورد مطالعه سد فینسک در فاصله ۷۰ کیلومتری شمال شرق شهر سمنان واقع است . قرار است آب ذخیره شده پشت سد مخزنی فینسک از طریق سامانه آبگیری به وسیله یک خط لوله تا نزدیکی بند انحرافی ‘ کاورد ‘ منتقل و سپس با آب بند انحرافی کاورد وارد یک حوضچه ذخیره در تراز ارتفاعی حدود ۱۶۴۰ ‌شود.
سد فینسک یک سد مخزنی سنگریزه‌ای با هسته رسی و حجم مخزنی ۱۱٫۷۸ میلیون متر مکعب است .
سد شهید رجایی واقع در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر ساری با حجم آبگیری حدود ۱۶۲ میلیون متر مکعب بر روی رودخانه تجن احداث شده است.
بر اساس آمار شرکت آب منطقه ای به دلیل کاهش بارندگی امسال ذخیره آب در یان سد تا ۵۵ درصد کاهش یافته است . این سد تامین کننده آب آشامیدنی شهر ساری نیز است .
** سکوت و سکون در انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران همچنین با اعلام این که در حال حاضر هیچ تحرکی برای انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی مشاهده نمی شود ، گفت که ساخت سد فینسک و طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی هیچ ارتباطی با هم ندارد .
وی افزود : البته طرح انتقال آب دریای خزر دارای مصوبه مجلس وقت است که حتی عملیات اجرایی آن با حضور شخص رئیس جمهری وقت کلید خورده بود ، اما به دلایل مختلف فنی ، کارشناسی و سیاسی در حال حاضر این طرح متوقف است.
کلنگ طرح انتقال آب دریای خزر به منطقه مرکزی کشور فروردین سال ۱۳۹۱ با حضور رییس جمهوری وقت و کاروانی از ماشین های سنگین مانند لودر و بلدوزر در منطقه گوهرباران ساری به زمین زده شد ، اما با برگزاری همایش ها و نشست های مختلف کارشناسی و دانشگاهی و هشدار دادن نسبت به تبعات اقتصادی و مشکلات زیست محیطی متوقف شد.
محققان معتقدند که انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور نتیجه ای جز مرگ اکوسیستم خزر نداشته و از سوی دیگر با توجه به اینکه آب در کویر با تبخیر بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصدی مواجه است ، عملا بهره ورری لازم را هم نخواهد داشت .
۶۹۹۰/۱۶۵۴

همچنین مطالعه کنید:

واردات بنزین سوپر آزاد شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.