به گزارش کسب و کار نیوز درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام بر پایدار ماندن قراردادهای بیمه اتکایی خارجی، گفت: در طول دو و نیم سال گذشته قراردادهای زیادی با طرف های خارجی منعقد نشده و رقم قراردادهای موجود نیز به اندازه ای نیست که بخواهند آن را لغو کنند.
سیدمحمد آسوده: اساسا به دلیل محدودیت در حمل و نقل پول، امکان انعقاد قراردادهای بزرگ با بیمه گران خارجی به وجود نیامدوی، محدودیت های موجود در زمینه حمل و نقل پول را مهم ترین مانع برای انعقاد قراردادهای بزرگ با بیمه گران خارجی عنوان کرد و افزود: به دلیل محدودیت در حمل و نقل پول، اساسا امکان انعقاد قراردادهای بزرگ با بیمه گران خارجی به وجود نیامد و چند قراردادی نیز که بسته شد، رقم محدودی دارند و ارزش بهم زدن ندارد.
مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان درباره بیمه ۳۰ درصد از خسارت حوادث فاجعه بار ایران نزد بیمه گر اتکایی خارجی نیز اظهار داشت: این خسارت بیمه شده است اما تاکنون خسارتی اتفاق نیفتاده است؛ در صورتی که خسارتی رخ دهد، حق بیمه را باید بگیرند و خسارت را پرداخت کنند که باز هم رقم آن پایین است.
کلوپ پی. اند. آی انگلیس ارائه کننده بیمه پی اند آی و دیگر خدمات به جامعه کشتیرانی جهان که توسط شرکت بیمه توماس میلر مدیریت می شود نیز در اظهار نظر خود درباره عقب نشینی ایالات متحده، بر مشکلات احتمالی برای تجارت و بیمه دریایی تاکید کرد.
نیگل کاردن معاون کلوپ مدیران تومان میلر پی. اند. آی در این رابطه می گوید: انتظار می رود این تصمیم، پیامدهای عمده ای برای تجارت دریایی با ایران و نیز بیمه این نوع تجارت در پی داشته باشد. اما یک ارزیابی کامل از اثر احتمالی این تصمیم، تنها زمانی محقق می شود که درباره وضعیت دیگر شرکای برجام که اخیرا حمایت خود از این معاهده را دوباره اعلام کرده اند، شفاف سازی شود.
همچنین باید دفتر خزانه داری کنترل دارایی های خارجی آمریکا (OFAC) نیز در رابطه با مدیریت دوره پیش از موعد خروج قرارداد تحت این تصمیم، توضیح دهد. کلوپ پی. اند. آی اضافه کرده است که پیش بینی می شود تحریم ها طی یک دوره ۱۸۰ روزه پیش از موعد خروج در ۴ نوامبر ۲۰۱۸ دوباره اعاده شوند.
کاردن می گوید: کلوپ پروه بین المللی به رصد پیشرفت ها ادامه می دهد و دستورالعمل های بیشتر را نیز در صورت وجود شفافیت بیشتر ارائه خواهد داد. در عین حال، اعضا باید پیش از ورود به هر نوع وام جدید مربوط به ایران از مقررات جدید تطبیق تحریم ها مطمئن شوند.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا مذاکرات سیاسی آغاز شده بین ایران و گروه ۱+۴ متشکل از انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین برای مستثنی کردن شرکت های دنیا از تحریم های ثانویه آمریکا می تواند منافع اقتصادی ایران را حفظ کند؟ همچنین آیا بانک ها و بیمه های به ویژه اروپایی که طرف معامله و قرارداد با ایران قرار دارند از این تحریم ها مستثنی خواهند شد یا نه؟