صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / راه‌اندازی مقطع ارشد دوره میان رشته‌ای «جرم یابی دیجیتال» در دانشگاه تربیت مدرس
راه‌اندازی مقطع ارشد دوره میان رشته‌ای «جرم یابی دیجیتال» در دانشگاه تربیت مدرس

راه‌اندازی مقطع ارشد دوره میان رشته‌ای «جرم یابی دیجیتال» در دانشگاه تربیت مدرس

در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس، برنامه درسی و راه اندازی دوره میان رشته ای «جرم یابی دیجیتال» در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید.

جرم یابی دیجیتال

به گزارش کسب و کار نیوز، در این نشست دکتر مینایی مدیر دفتر برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری دانشگاه تربیت مدرس به معرفی اجمالی این رشته و برنامه درسی آن پرداخت و اظهار داشت: این دوره از سوی گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با همکاری گروههای مرتبط از دانشکده حقوق (گروه حقوق جزا)، دانشکده ریاضی (گروه علوم کامپیوتر) و دانشکده صنایع برگزار می شود.

وی ادامه داد: جرم یابی دیجیتال به عنوان یک دانش میان رشته ای تمرکز بر گردآوری، شناسایی، مستندسازی و تحلیل شواهد و ادله دیجیتال مرتبط با رویدادهای واقع در شبکه های کامپیوتری یا ابزارهای الکترونیکی نظیر کامپیوتر، تلفن های همراه هوشمند و غیرهوشمند دارد.

مدیر دفتر برنامه ریزی، گسترش و بازنگری دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: با توجه به گسترش روز افزون استفاده از این ابزارها در قالب سرویس هایی نظیر خدمات مالی، دولتی و شبکه های اجتماعی امکان جعل، سوء استفاده و کلاهبرداری نیز برای نفوذگرها فراهم گردیده است. عدم توجه به این جرائم می تواند امنیت فضای سایبری را به خطر انداخته و حس ناامنی را به جامعه القاء کند. از اینرو پیگیری جرائم و فراهم سازی امنیت در فضای دیجیتال نیازمند مکانیزم های قوی جرم یابی و پیشگیری از آن است که می بایست در طیف وسیعی از سازمان ها و نهادها نظیر پلیس فتا، قوه قضائیه، کانون وکلا، کارشناسان دادگستری و شورای عالی فضای مجازی عملیاتی گردد.

دکتر مینایی ایجاد دوره آموزش عالی در زمینه اصول و مبانی کاربردی جرم یابی دیجیتال، آشنایی فارغ التحصیلان جهت هدایت یا همکاری با تیم های تحقیقاتی که در رابطه با جرائم روی داده در فضای دیجیتال پژوهش می کنند، تربیت نیروی متخصص جهت مشاغل پیشرفته ای نظیر توسعه نرم افزار های جرم یابی، وارسی و ارزیابی نرم افزارهای موجود، برگزاری آزمون و مدیریت امنیت سایبری، تربیت نیروی متخصص در زمینه قانون گذاری و با اصلاح قوانین مربوط به حوزه دیجیتال، تربیت نیروی متخصص جهت بررسی مزایا و معایب عضویت کشور در کنوانسیون های بین المللی دیجیتال و تشخیص تعارض این کنوانسیون ها با قوانین داخلی کشور را از جمله دلایل توجیهی ایجاد این رشته عنوان نمود.

وی افزود: طرح های انجام گرفته در حوزه جرم یابی دیجیتال در دانشگاه تربیت مدرس به صورت پراکنده و جزیره ای در دانشکده های برق و کامپیوتر و حقوق بوده است. این کارها با تمرکز بر جنبه خاصی از مساله (فنی یا حقوقی) بوده و به موضوع به صورت جامع پرداخته نشده است.

مدیر دفتر برنامه ریزی، گسترش و بازنگری دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به اعضای هیات علمی مدرس رشته، سابقه رشته در دانشگاههای کشور و دنیا، جدول ترم بندی دروس، روند تصویب رشته در کمیسیون برنامه ریزی جامع آموزشی و شورای آموزشی اشاره کرد.

در ادامه دکتر سعید جلیلی عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه در خصوص دلایل ایجاد این رشته با توجه به نیازهای جدی کشور مطالبی را عنوان نمود.
در ادامه پس از بررسی موضوع از سوی اعضای شورا، برنامه درسی و راه اندازی دوره میان رشته ای «جرم یابی دیجیتال» در مقطع کارشناسی ارشد با اکثریت آرا به تصویب رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، همچنین با توجه به تصویب رشته علوم داده در جلسات پیشین شورای دانشگاه با شرط بررسی بیشتر و ارائه نتایج آن در نشست شورا، در این نشست گزارشی از مقایسه اجمالی برنامه درسی پیشنهادی دوره کارشناسی ارشد علوم داده با برنامه درسی مشابه در سایر دانشگاههای معتبر دنیا و نیز رشته ریاضی کاربردی-گرایش علوم داده از سوی دکتر گلعلی زاده ارائه شد و پس از بررسی موضوع و ارائه موارد اصلاحی، موافقت شورا در خصوص صلاحیت این رشته و برگزاری آن در دانشگاه با اکثریت آرا اعلام گردید.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.