صفحه اصلی / اقتصادی / راه و شهرسازی / احتمال کاهش همکاری های ایران و ترکنستان در حمل و نقل جاده ای
احتمال کاهش همکاری های ایران و ترکنستان در حمل و نقل جاده ای

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت

احتمال کاهش همکاری های ایران و ترکنستان در حمل و نقل جاده ای

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور از تلاش ترکمنستان برای افزایش یک جانبه اخذ عوارض از ناوگان ترانزیتی ایرانی در خاک این کشور انتقاد کرد و گفت:این اقدام احتمال کاهش روند همکاری های حمل و نقل جاده ای دو کشور را به همراه خواهد داشت.

 

به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت راه وشهرسازی، عبدالهاشم حسن‌نیا در دیداربا « احمد قربانف »سفیر ترکمنستان در محل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با انتقاد از افزایش ۵۰ درصدی عوارض برای کامیون‌های ترانزیتی ایرانی در ترکمنستان، بر کاهش هزینه‌ها و بهینه ‌سازی همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین دو کشور تاکید کرد.
وی احتمال دارد با افزایش یک جانبه ۵۰ درصدی عوارض از کامیون‌های ایرانی، روند همکاری‌های حمل‌ونقل جاده‌ای و ترانزیتی دو کشور رو به کاهش ‌رود و خاطرنشان ساخت: انتظار می‌رود سفیر ترکمنستان با انتقال این پیام به مقام ها و مسئولان حمل‌ونقل ترکمنستان در زمینه کاهش و یا حذف این عوارض تلاش کنند.
معاون وزیرراه وشهرسازی ادامه داد: با توجه به اینکه طرف ایرانی با حسن‌نیت و با هدف ارایه تسهیلات بهتر برای ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای دو کشور، عوارض متقابل افزایش نداده و کامیون‌های ترکمن عازم بندر عباس ​از پرداخت عوارض معاف هستند ، انتظار همکاری بیشتر از طرف ترکمنستان در این زمینه وجود دارد.
حسن‌نیا تصریح کرد: با هدف دستیابی به توافق و اعمال رفتار مناسب و متقابل در زمینه دریافت عوارض از ناوگان دو کشور نشست کارشناسی بررسی مسائل و مشکلات موجود می‌بایست هرچه زودتر برگزارو مذاکره ها با دیدگاه مثبت تداوم پیدا کند.
بر اساس این گزارش «احمد قربانف» سفیر ترکمنستان ضمن ابراز علاقمندی به توسعه مناسبات و همکاری‌های حمل‌ونقل جاده‌ای بین دو کشور اظهار داشت: ما از طرح پیشنهادهای خوب و گزینه‌های حمل‌ونقل جاده‌ای با صرفه اقتصادی و تسهیل در روابط ترانزیت میان دو کشور استقبال کرده و انتظار می‌رود با برگزاری نشست‌های کارشناسی به نتایج خوبی دست یافت.
«رضا نفیسی» مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی نیز با حضور در این نشست گزارشی از عملکرد ترانزیت از سوی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای دو کشور ارایه و بر کاهش عوارضی‌ها و کاهش هزینه‌های دولتی و بهینه‌سازی همکاری های تجاری و اقتصادی تاکید کرد.
به گزارش کسب و کار نیوز، «عباس آخوندی»وزیر راه و شهرسازی ۲۳ اردیبهشت ماه امسال گفت: هزینه های حمل و نقل و ترانزیت کالا در بین کشورهای ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، ایران و عمان با فعال شدن پیمان عشق آباد،کاهش می یابد.
پیمان عشق آباد، توافق نامه‌ای در زمینه حمل و نقل میان کشورهای عمان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان و برای ایجاد یک کرویدور ترانزیتی و حمل و نقل بین المللی است و هدف امضای آن تسهیل حمل و نقل کالا بین دو منطقه آسیای مرکزی و حوزه خلیج فارس است که در سال ۲۰۱۱ میلادی به امضای کشورهای عضو رسید؛ به تازگی هند نیز به عضویت این پیمان درآمده است.
اقتصام**۲۰۷۸**۱۵۵۳

همچنین مطالعه کنید:

ظرفیت ناوگان تجاری دریایی به ۸۷ فروند رسید/ اجرای ۱۵۰ همت پروژه بزرگ دریایی و بندری

به گزارش کسب و کار نیوز ، «علی‌اکبر صفایی» در سومین نشست کارگروه حمل ونقل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.