«سید مصطفی میرزاده» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به افزایش غلظت هوای استان یزد، اظهار کرد: وضعیت هوای یزد از نظر شاخص های کیفی در شب گذشته در وضعیت ناسالم قرار داشت به طوری که شاخص کیفی هوای شب گذشته ۱۵۵ و هم اکنون با مقدار ۱۰۴ روندی افزایشی دارد.
وی در مورد علل افزایش غلظت هوای استان در هفته جاری افزود: کانون آلودگی شب گذشته داخلی و ناپایدار بوده است در حالی که منشا آلودگی چند روز پیش گرد و خاک های متصاعد شده از دشت کویر، سمنان و اصفهان بوده است.
کارشناس ایستگاه های سنجش آلودگی هوای محیط زیست استان یزد در مورد کانون های تولیدکننده آلودگی استان یزد، گفت: کانون تولیدکننده آلودگی و افزایش غلظت هوا در استان در فصول مختلف متفاوت است و اولین عامل آلوده کننده اقلیم استان یزد بوده که به دلیل پوشش ضعیف گیاهی به وجود امده است .
میرزاده اراضی کشاورزی خشک و از رونق افتاده را دومین عامل آلودگی استان یزد مطرح و افزود: این اراضی به علت خاک دست کاری شده عامل مهمی در تولید گرد و خاک استان هستند البته معادن و اراضی صنعتی نیز به نوبه خود منبع افزایش غلظت هوای استان محسوب می شود.
میرزاده در رابطه با اشکذر، میبد، یزد و اردکان به عنوان آلوده ترین شهرستانهای یزد گفت: بادهای غالب استان از سمت شهرستان های غربی و شمال غربی می وزد و این استان ها نیز تمامی کانون های تولیدکننده گرد و خاک را دارند.
وی در مورد لازمه استفاده مسافران از سامانه «پایش هوای کشور» نیز همزمان با آغاز مسافرت های تابستانه گفت: این سامانه وضعیت هوای استان و کشور از نظر غلظت شاخص های کیفی هوا طبق استاندارد جهانی آن نشان میدهد و علاوه بر حالت کلی وضعیت هوا، غلظت هوا در هر ایستگاه را نیز بیان می کند .
این مسئول در پایان افزود: خوشبختانه وضعیت استان یزد در شاخص های کیفی هوا به ویژه گازهای آلوده کننده وضعیت مساعدی داشته و تنها در دو مورد ذرات معلق pm10 و pm2.5 دارای آلودگی های مقطعی و ناپایدار است.
انتهای پیام