صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / رائول کاسترو رییس کمیسیون بازنویسی قانون اساسی کوبا شد
رائول کاسترو رییس کمیسیون بازنویسی قانون اساسی کوبا شد

رائول کاسترو رییس کمیسیون بازنویسی قانون اساسی کوبا شد

مجلس ملی کوبا رائول کاسترو، رییس جمهور سابق این کشور را به ریاست کمیسیون ویژه تغییر قانون اساسی این کشور که قرار است طی فرآیندی یکسری آزادی‌های اجتماعی و اقتصادی جدید را فراهم کند منصوب کرد.

رائول کاسترو

به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، انتصاب رائول کاستروی ۸۶ ساله در این سمت نشانه دیگری است مبنی بر این‌که فرآیند انتقال قدرت به رییس جمهور جدید کوبا یعنی میگوئل دیازکانل در ماه آوریل منجر به یک تغییر مسیر در سوسیالیستی تک‌حزبی کوبا نمی‌شود.

کاسترو با این حال همچنان در ریاست حزب کوبا تا سال ۲۰۲۱ به فعالیت‌اش ادامه خواهد داد. قانون اساسی فعلی کوبا که در سال ۱۹۷۶ در زمان جنگ سرد تصویب شده سه بار از آن زمان تاکنون هدف تغییر و اصلاح قرار گرفته است. این قانون اساسی از حزب کمونیست کوبا به عنوان نیروی سیاسی هدایت‌گر این کشور یاد کرده و کاسترو گفته که این تعریف قرار نیست در بازنویسی این قانون اساسی تغییر یابد.

در این حال میگوئل دیازکانل به مجلس ملی کوبا که روز شنبه یک نشست فوق‌العاده را برگزار کرده بود گفت: همانطور که گفتم زمانی که آوریل گذشته این پست را تحویل گرفتم رفیق و ژنرال ارتش ما رائول کاسترو قرار است رهبری تصمیم‌های بزرگ در مورد حال و آینده این کشور را به عهده داشته باشد. مطابق با آن شورای کشور پیشنهاد می‌دهد که خود او ریاست این کمیسیون را برعهده داشته باشد.

گزارش شده که اصلاحات جدید قانون اساسی کوبا شامل محدودیت‌های سنی و دوره‌ای برای رهبران سیاسی خواهد بود و یکسری تغییرات دیگر را در جامعه نظیر حقوق بیشتر برای هم‌جنس‌گراها در نظر خواهد گرفت.

رائول کاسترو که برادر فیدل کاسترو، رهبر انقلابی کوبا است سال ۲۰۱۱ از لزوم یک قانون اساسی جدید صحبت کرد و همان زمان نیز دست به اجرای یکسری اصلاحاتی زد که تا حدی اقتصاد این کشور را به روی سرمایه‌گذاران و همچنین بخش خصوصی بازتر کرد. در عین حال ماریلا کاسترو ، دختر رییس جمهور سابق مدیر یک مرکز در این کشور به نام مرکز آموزش‌های جنسی است که در ماه مه گفته بود می‌خواهد در جهت به رسمیت شناختن ازدواج هم‌جنس‌ ‌گراها تحقیق کند.

مجلس شورای کوبا به اتفاق آرا پیشنهادهای شورای کشور را برای کمیسیون ۳۳ عضوی که در عین حال در آن خوزه رامون ماچادو ونتورا، مقام شماره ۲ حزب عضو است تصویب کرد. خود دیازکانل معاون رییس این کمیسیون خواهد بود. زمانی که پیش‌نویس قانون اساسی جدید آماده شود در ابتدا در پارلمان مورد بحث قرار می‌گیرد و پس از آن از سوی مردم مورد نظرخواهی قرار خواهد گرفت و در نهایت یک همه‌پرسی برای آن انجام خواهد شد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.