صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / برخی مواد خام معدنی مشمول وضع عوارض صادراتی شد
برخی مواد خام معدنی مشمول وضع عوارض صادراتی شد

در پاسخ به ایرنا

برخی مواد خام معدنی مشمول وضع عوارض صادراتی شد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: شورای اقتصاد با وضع عوارض بر صادرات برخی مواد خام معدنی موافقت کرد.

«مهدی کرباسیان» عصر شنبه در پایان آیین امضای قرارداد توسعه ساخت کارخانه فرآوری و استحصال طلای زرشوران در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: وضع عوارض بر صادرات برخی مواد خام معدنی پیشنهاد کمیسیون ماده یک به شورای اقتصاد بود اما مصوبه آن هنوز ابلاغ نشده است.
وی بیان داشت: از مفاد این مصوبه اطلاع ندارم اما معاونت معدنی وزارتخانه بزودی درباره آن اطلاع رسانی می کند.
به گزارش کسب و کار نیوز، برخی فعالان معدنی معتقدند در شرایط کنونی، فضا برای تحقق این موضوع در بخش معدن کشور آماده نیست.
به گفته رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نخستین شرط این موضوع، ایجاد ارتباط بین دولت و حاکمیت با بخش خصوصی است؛ در حالی که قوانین و مقررات و سیاستگذاری های کشور به این سمت و سو نیست.
«بهرام شکوری» چندی پیش در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: باید مشوق هایی ایجاد و هارمونی زنجیره ارزش به گونه ای تنظیم شود که همراه با توسعه این بخش ها، صنایع زیردستی آنها نیز شکل بگیرد.
وی به صدور همه مجوزهای حوزه فولاد از سوی دولت، وجود مازاد تولید در سنگ آهن و همچنین کنسانتره اشاره و تاکید کرد باید هماهنگی (هارمونی) زنجیره ارزش به گونه ای ایجاد شود که سیگنال صحیحی برای صاحبان سرمایه ها بفرستد.
شکوری اضافه کرد: اگر اعتقاد بر این است که مواد معدنی نباید به صورت دانه بندی یا خام صادر شود، باید زنجیره ارزش آن را به صورت صحیح ایجاد کرد؛ پس به جای صدور بخشنامه ها و مجوزهای مکرر، باید به ایجاد هماهنگی بپردازیم یا سرعت بیشتری به فرآیند توسعه داده و صنایع زیردستی را ایجاد کنیم.

** توسعه طلای زرشوران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به امضای قرارداد ساخت کارخانه شماره ۲ فرآوری و استحصال طلای زرشوران، یادآوری کرد: کارخانه شماره یک در سال ۱۳۹۳ به بهره برداری رسید و با اشتغالزایی برای حدود ۷۰۰ نفر که بیشتر آنان از بومیان منطقه اند، تحولی جدی در منطقه ایجاد کرد.
کارخانه طلای زرشوران در تکاب آذربایجان غربی واقع شده است.
رییس سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ادامه داد: قرارداد مرحله دوم این کارخانه بین پیمانکاران ایرانی- خارجی و مدیران کارخانه به امضا رسید که پیش بینی می شود برای ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر دیگر اشتغالزایی به همراه داشته باشد.
وی گفت: با عملیات اکتشافی ایمیدرو در سه سال گذشته، ۳۰ تن به ظرفیت طلای منطقه زرشوران اضافه شده و به این ترتیب از ۱۲۰ تن ظرفیت قطعی برخوردار است.
کرباسیان پیش بینی کرد با توجه به قرار داشتن زرشوران در رگه طلایی منطقه، ذخایر جدیدی در آینده کشف شود.
«تاکنون ایمیدرو نزدیک به ۵۰ تن ذخایر جدید طلا کشف کرده که ۳۰ تن در زرشوران و بقیه در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کردستان و آذربایجان غربی واقع شده است».
به گزارش کسب و کار نیوز، سابقه فعالیت معدن طلای زرشوران که یکی از بزرگ ترین معادن طلای روباز خاورمیانه است به زمان‌های بسیار دور بازمی‌گردد و نشانه‌هایی از معدنکاری شدادی در آن دیده می‌شود. عیار متوسط در این معدن چهار پی.پی.ام (قسمت در میلیون) است و تلاش ها برای افزایش تولید ادامه دارد.
آمارها نشان می دهد تولید سالیانه طلای ایران به پنج تن رسیده است و انتظار می رود تا پایان برنامه ششم توسعه (۴۰۰ – ۱۳۹۶) به ۱۰ تن برسد.
عملیات اجرایی طرح طلای زرشوران از سال ۱۳۸۹ آغاز شد.
مرحله نخست طرح ساخت کارخانه فرآوری و استحصال طلای زرشوران با سرمایه گذاری حدود ۲ هزار میلیارد ریال از آبان سال ۱۳۹۳ با حضور معاون اول رییس‌ جمهوری کلید خورد.
همه سهام این معدن که در شهر تکاب آذربایجان غربی قرار دارد، در اختیار ایمیدروست.

** تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی شرکت های معدنی
کرباسیان در پاسخ به ایرنا از تخصیص تدریجی ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی به برخی شرکت های فعال در عرصه معدن و صنایع معدنی خبر داد.
با این همه، وی آمار دقیقی از ارز تخصیص داده شده اعلام نکرد.
دولت از بیست و یکم فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار ۴۲۰۰ تومان کلید زد و در روزهای گذشته ضمن تهیه و تصویب دستورالعمل های تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوه های تخصیص ارز را اعلام کرد.

** اکتشاف های جدید معدنی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: تا پایان سال ۱۳۹۶ در پی عملیات وسیع اکتشافی ایمیدرو ۵۰۰ میلیون تن به ذخایر قطعی سنگ آهن، ۴۵۰ میلیون تن به ذخایر قطعی زغال سنگ، افزوده و در میزان ذخیره سایر اقلام معدنی از جمله مس و کرومیت بازنگری شد.
وی افزود: میزان ذخایر عناصر کمیاب و نادر خاکی کشور از ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یافت که در هواپیماسازی و صنایع پیشرفته استفاده دارد.

** تاثیر اندک تحریم ها بر بخش معدن
کرباسیان درباره پیامدهای خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای برجام، پیش بینی کرد تحریم های جدید مشکلات کمتری برای بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد کند.
«کمیته ویژه ای در وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو برای بررسی این موضوع تشکیل شده و در حال پیگیری امور است».
وی با بیان اینکه در مساله تحریم ها هنوز هیچ چیز قطعی نیست، گفت: اروپایی ها به تداوم همکاری و حضور در ایران علاقه مندند و باید منتظر بمانیم و ببینیم چه اتفاقاتی در آینده رخ می دهد.
به گزارش کسب و کار نیوز، «دونالد ترامپ» که از بهمن سال ۱۳۹۵ به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از برجام را اعلام کرد؛ توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال ۱۳۹۴ (چهاردهم ژوئیه ۲۰۱۵) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شده بود.
در پی این تصمیم، برخی شرکت های اروپایی برای ماندن در بازار ایران یا ترک کردن آن مردد مانده اند؛ هرچند کمیسیون اروپا اعلام کرده است برای مقابله با تحریم آمریکا قانون انسداد را برای حفاظت از شرکت های اروپایی اجرا می کند.

اقتصام*۳۰۶۵*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

تراز تجاری منفی ۷.۷ میلیارد دلار شد/گردش تجاری با ۷ کشور

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس آماری که گمرک ایران منتشر کرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.