به گزارش کسب و کار نیوز، مجید زینلی در نشست با جمعی از خبرنگاران، اظهار کرد: طبق آمار ۱۳۹۶، حدودا ۱۷ هزار و ۱۴۰ نفر مراجعه کننده به سازمان انتقال خون داشتیم که ۱۳۳ هزار نفر با موفقیت اهدا خون انجام دادند و تقریبا ۲۲ درصد به دلیل مسئله سلامت، موفق به اهدا خون نشدند.
وی ادامه داد: در ده سال گذشته با روندی رو به رشد سالانه یک تا دو درصد افزایش داشتیم. طبق آمار کل سال ۱۳۹۶ اهدا کنندگان ۹۲٫۵ درصد را آقایان و ۳٫۵ درصد را بانوان تشکیل میدهد. در جوامع توسعه یافته بانوان با مشارکت ۵۰ درصد در این امر سهیم هستند و فرهنگ غلطی ناشی از باوری مبنی بر فقر آهن و کمخونی در بانوان موجب این مساله در ایران است.
مدیر کل انتقال خون اصفهان تصریح کرد: مرکز “سپاس” استان اصفهان که در زمینه مرکز اهدا سلولهای خونساز فعالیت میکند از سال ۱۳۹۵ شروع به کار کرده است و تاکنون هزار و ۸۱ نفر در این مرکز پذیرهنویسی شدهاند. شیب نزولی آلودگیهای ویروسی در خونهای جمعآوری شده به واسطه استفاده از فناوری و تجهیزات نوین و انتخاب صحیح اهدا کنندگان، روز به روز شاهد کاهش میزان آلودگی خون دریافتی، هستیم.
وی خاطرنشان کرد: خون اشعه دیده یکی از فرآوردههای نوینی است که از سال ۱۳۹۱ در استان اصفهان شروع به کار کرده و خوشبختانه امروز میزان قابل توجهی از خون مورد استفاده، خون اشعه دیده است. در سال ۱۳۹۱، ۸۰۰ واحد و سال ۱۳۹۶، سیزده هزار و ۷۰۰ واحد خون، اشعه داده شده است.
زینلی در خصوص دیگر فرآوردههای نوین خونی ادامه داد: یکی دیگر از محصولات نوین مرکز انتقال خون، “پلاکت آفرزیس” است که در دنیا مورد استقبال قرار گرفته و حسن این محصول این است که تعداد پلاکتهایی که به شخص اهدا میشود، کاهش یافته و اثر بخشی آنها افزایش مییابد. این شیوه یکی از درمانهای بیماران مبتلا به سرطان است. در سال گذشته حدود ۸۴۰ واحد پلاکت به این روش تهیه شده که بیماران با دریافت آنها عوارض کمتری تجربه کردهاند.
وی با اشاره به آمار درخواستی بیمارستانها گفت: آمار درخواستی بیمارستانها برای دریافت خون در حال افزایش است و باید به همان میزان فرآوردههای خونی سازمان را افزایش دهیم. ۱۴ نوع فرآورده از خون تهیه میشود که تنها چهار مدل از آن در ایران تولید نمیشود.
مدیر کل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه فرآوردههای خونی در تمامی روزهای سال نیاز است، خاطرنشان کرد: انتقال خون یکی از چرخهها و ارکان مهم نظام سلامت است. مراکز درمانی در تمام ایام سال فعال است. بیماران تالاسمی همیشه نیاز به خون دارند. بدون خون و فرآوردههای آن، اتاق عملها و جراحیها از کار میافتند و این نیاز در طول سال همواره پابرجاست.
وی در خصوص کاهش استقبال مردم به اهدای خون در ماه مبارک رمضان، گفت: در مقاطعی از سال به خصوص ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط جسمی افراد و روزه گرفتن اهدا خون کاهش مییابد. اهدای خون روزه را باطل نمیکند ولی افراد به دلیل مشکلات جسمی از آن اجتناب میکنند.
زینلی با بیان توصیههای لازم برای اهدای خون در ماه مبارک رمضان ادامه داد: ابتدای بهترین زمان برای اهدای خون روزهداران است. بعد از افطار از ساعت ۹ تا ۱۲ شب مرکز اهدای خون خواجو فعال است. با این اوصاف باز هم میزان مراجعه نسبت به سایر ماههای سال کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: برای خون و فرآوردههای خونی هیچ جایگزین ساختنی تهیه نشده است و بیماران و بیمارستانها صرفا باید خون دریافت کنند. به طور میانگین روزانه بیمارستانها ۳۰۰ واحد خون دریافت میکنند و باید میزان دریافت خون سازمان، از این عدد حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر باشد.
مدیر کل انتقال خون استان اصفهان در خصوص نذر خون گفت: مراکز درمانی در تمام ایام سال به خون نیاز دارند. برخی افراد در ایام خاص از سال نذر خون دارند و با افزایش مراجعه، شاهد ازدحام افراد و ذخایر خونی هستیم. ذخایر خونی بیشتر از ۴۰ روز قابل نگهداری نیست و بعد از این ۴۰ روز خون و فرآوردههای آن تاریخ انقضا خود را از دست میدهند و این ماده ارزشمند از بین میرود.
وی ادامه داد: از اهداکنندگان تقاضا داریم که نذر خون خود را به روزهای خاص به خصوص شبهای قدر موکول نکنند. ما در سازمان انتقال خون تمام تلاش خود را میکنیم که در این ماه مبارک و شبهای قدر تمامی خدمات لازم را برای افرادی که دغدغه اصلی آنها نجات جان انسانها است، انجام دهیم.
انتهای پیام