علی اعطا در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در تاریخ ۲۲ اسفند ماه سال گذشته اعضای شورای شهر پنجم در تصمیمی جمعی مصوبه برج – باغ را لغو کردند، گفت: قرار شد شهرداری تهران در مهلت دو ماهه پیشنهادی را برای جایگزینی مصوبه لغو شده برج – باغ به شورای شهر بیاورد.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه سابق برج – باغ مالک میتوانست در ۳۰ درصد باغ ساخت و ساز انجام دهد؛ اما بعدا مشاهده شد که در حین اجرا باغات از بین رفتند، تصریح کرد: در اسفند ماه شورای شهر تهران علاوه بر لغو مصوبه برج – باغ، چارچوب پیشنهاد جایگزین را هم مشخص کرد که بر اساس آن رویکرد ما حفاظت و صیانت حداکثری از باغات و همچنین در نظر گرفتن حداقلی تراکم و سطح اشغال بود، گفت: در این رویکردها مشخص شد که از این پس رویکرد درآمدزایی قالب نیست و همچنین تشویق غیرتراکمی مالک برای حفظ و صیانت از باغات نیز ارائه شد.
وی با بیان اینکه در پیوست شماره ۳ طرح جامع که مصوب شورای عالی معماری است نیز تقریبا مصوبهای همچون برج باغ داریم که نیاز است آن هم اصلاح شود، گفت: در گام اول شورای شهر، مصوبه برج باغ را لغو کرد.
اعطا ادامه داد: اخیرا شهرداری تهران پیشنهاد جایگزین برج – باغ را به شورای شهر ارائه کرد که در جلسه امروز با حضور اعضای کمیسیون شهرسازی، محیط زیست و جمعی از مسئولان شهرداری برگزار و این پیشنهاد مورد بحث قرار گرفت.
وی گفت: مبنای کلی پیشنهاد این است که ساخت و ساز در باغات لغو نشده؛ بلکه صرفا کاهش مییابد و از لحاظ ارتفاع نیز تعداد طبقات محدود میشود و در مورد سطح اشغال نیز محدودیتها سفت و سختتر میشود. به عنوان مثال اگر در گذشته مالک میتوانست در ۳۰ درصد باغ خود ۱۱ طبقه بسازد، بر مبنای پیشنهاد فعلی شهرداری تعداد طبقات در باغ طبق پهنه خواهد بود و مجموع سطح مداخلات در باغ نیز در مجموع ۳۰ درصد خواهد بود و تعداد زیرزمین هم بیش از دو طبقه نخواهد بود.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران، در جلسه امروز هنگامی که پیشنهاد شهرداری مطرح شد با بازخورد خوبی مواجه نشد و نظر ما این بود که رویکردمان در باغات حفاظتی بوده است و ساخت و ساز در باغات محدود باشد و به مالک اجازه دهیم از کاربریهای خاص که سودآور است همچون کاربریهای فرهنگی، تفریحی، گردشگری در باغ خود استفاده کند تا سود بیشتری از باغ خود ببرد اما در پیشنهاد شهرداری این رویکرد وجود نداشت و به همین دلیل هم مورد استقبال قرار نگرفت و حتی برخی پیشنهاد دادند که این پیشنهاد شهرداری، عودت داده شود چرا که این طرح، طرح حفاظت از باغات نیست.
وی با بیان اینکه در سال ۸۳ مصوبه برج – باغ در شورای شهر تصویب شده و ابلاغ میشود و در سال ۸۶ نیز این طرح در پیوست شماره ۳ طرح جامع تکرار میشود و در سال ۹۱ نیز در طرح تفصیلی که مصوب کمیسیون ماده ۵ است مینشیند، گفت: در دولت اول آقای روحانی شورای عالی شهرسازی تصمیم میگیرد که نسبت به اصلاح یا لغو این مصوبه اقدام کند به همین دلیل در سال ۹۳ به شورای شهر پیشنهاد میدهد ظرف سه ماه پیشنهادی برای اصلاح پیوست بدهد که اجرایی نمیشود و نهایتا در دوره پنجم شورا در گام اول این مصوبه لغو میشود که بر همین اساس شهرداری را ملزم میکنیم که با استفاده از توان کارشناسی خود طرح پیشنهادی را بیاورند اما پیشنهاد ارائه شده مورد قبول واقع نشد، چرا که انتظار بیشتری داشتیم.
وی با بیان اینکه دو راه باقی میماند، گفت: یا باید نظر کمیسیون به صورت مکتوب به شهرداری داده شود یا خودمان در کمیسیون جلسات متعددی را برگزار کنیم و نسبت به چکش کاری پیشنهاد شهرداری گام برداریم، اما به شخصه معتقدم شهرداری تهران با جذب تیم مهندسان مشاور راه حلی را پیدا کند. چرا که موضوع جایگزینی مصوبه برج – باغ، موضوع تک رشتهای نیست و بهتر است راه حلی برای حفظ باغات با کمک مالک اندیشیده شود.
انتهای پیام