صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / آکشنر ملی‌گرا کار سختی در انتخابات ترکیه پیش‌رو دارد
آکشنر ملی‌گرا کار سختی در انتخابات ترکیه پیش‌رو دارد

آکشنر ملی‌گرا کار سختی در انتخابات ترکیه پیش‌رو دارد

با وجود آنکه مرال آکشنر ملی‌گرا تبدیل به اولین کاندیدای ریاست جمهوری زن در تاریخ ترکیه شده است اما 8 ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مبارزه‌ای دشوار را حتی برای تبدیل شدن به یک کاندیدای سطح اول مورد حمایت مخالفان، پیش‌رو دارد.

آکشنر

به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری فرانسه، آکشنر ۶۱ ساله بعد از آنکه از حزب جنبش ملی‌گرای ترکیه که در نیم قرن گذشته جناح اصلی ملی‌گرایان در این کشور بوده، جدا شد در ماه اکتبر حزبی متعلق به خود به نام حزب خوب (Iyi) را تاسیس کرده و تبدیل به اولین زن در تاریخ ترکیه شده که برای ریاست جمهوری نامزد می‌شود.

با وجود آنکه حزب جنبش ملی‌گرای ترکیه و رهبر دیرینه‌اش دولت باغچلی ۷۰ ساله اقدام به تشکیل ائتلاف با اردوغان برای انتخابات ۲۴ ژوئن کرده اما آکشنر در تقابل آشکار با اردوغان قرار دارد.

تشکیل این حزب جدید یک تغییر اساسی در سیاست ترکیه با توجه به پایگاه مهم رای دهندگان ملی‌گرا محسوب می‌شود و بسیاری از تحلیلگران می‌گویند آکشنر شانس خوبی برای به چالش کشیدن اردوغان دارد.

با این حال آکشنر که زمان کمی را برای حضور در تلویزیون در اختیار دارد، چالشی سخت برای جلب حمایت رای دهندگان به ویژه رای دهندگان حامی محرم اینجه،‌ کاندیدای اصلی مخالفان دولت ترکیه پیش‌رو دارد. کاندیدایی که از حزب سکولار مردم جمهوری‌خواه به میدان آمده است.

در عین حال با توجه به سابقه آکشنر در خدمت به عنوان وزیر کشور سابق و شهرت داشتن به عنوان یک ملی‌گرای سرسخت، او نخواهد توانست رای اقلیت‌ کردها را که یک پنجم رای دهندگان در ترکیه را تشکیل می‌دهند به خود اختصاص دهد.

فواد قیمان، مدیر اندیشکده مرکز سیاست گذاری استانبول گفت: با در نظر گرفتن محاسبات مربوط به انتخابات در ترکیه در میان مخالفان محرم اینجه بیشترین بخت را داشته و آکشنر پشت سر او قرار می‌گیرد.

این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری هشتم ژوئیه در ترکیه اگر هیچ کاندیدایی نتواند در دور اول ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص دهد انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد.

اودول جلب، یک استاد علوم سیاسی دانشگاه ایشیک استانبول گفت: بعید است آکشنر به دور دوم برسد و شانس محرم اینجه بیشتر است.

او تاکید کرد: اینجه هم می‌تواند پایگاه حزب را تقویت کرده و هم رای بیشتری از جانب رای دهندگان مستقل و غیرحزبی به خود جلب کند.

آکشنر خودش را یک ملی‌گرا و پیرو مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه سکولار معرفی می‌کند اما در عین حال خود را یک محافظه‌کار اجتماعی و مسلمان پایبند هم می‌داند.

او با سیاستمداران راست افراطی اروپا نظیر مارین لوپن، رهبر حزب جبهه ملی فرانسه خودش را مقایسه نمی‌کند.

آکشنر اخیرا در اظهارنظری جنجالی درباره پناهجویان سوری که تعدادشان در ترکیه به حدود سه و نیم میلیون تن می‌رسد گفت: در سال ۲۰۱۹ قصد دارد با سوری‌ها در ماه رمضان افطاری “البته در کشور خودشان” داشته باشد.

آکشنر از سوی برخی رسانه‌های خارجی به عنوان بانوی آهنین ترکیه معرفی شده اما از گفتن اینکه می‌خواهد پناهجویان را از ترکیه اخراج کند، خودداری کرده است.

او در کمپین انتخاباتی خود قول داده که یکسری تدابیر اجرا شده توسط اردوغان مثل وضعیت اضطراری بعد از کودتای نافرجام ۲۰۱۶ و فیلتر کردن وب‌سایت‌هایی نظیر ویکی‌پدیا پایان دهد.

او همچنین وعده داده که قصد دارد نظام ریاست جمهوری را در ترکیه که قرار است بعد از انتخابات اجرا شود منحل کند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.