صفحه اصلی / سرخط خبرها / فقرزدایی با توسعه تولید داخلی

علي قنبري، اقتصاددان

فقرزدایی با توسعه تولید داخلی

اين آگاهي وجود دارد كه در حال حاضر شرايط اقتصادي مناسبي را شاهد نيستيم و اگر بتوانيم توليد داخلي را توسعه دهيم و مردم را به خريد كالاي ايراني تشويق كنيم، شايد بتوانيم با اشتغالزايي قدمي براي تغيير شرايط و از همه مهم‌تر ريشه‌كني فقر ‌برداريم.

سرمقاله

 ریشه‌کنی فقر با توسعه تولید داخلی امکان‌پذیر است، در صورتی که کالاهای تولیدشده از کیفیت مطلوب و موردپسند بازارهای صادراتی برخوردار باشند تا صادرات افزایش پیدا کند و مشتریان جهانی برای کالای داخلی داشته باشیم و هم باید مردم از کالای داخلی استفاده و استقبال کنند. یکی از این دو فاکتور نباشد شاید ریشه‌کنی فقر تحقق پیدا نکند.از دیگر مزیت‌های تولید داخلی این است که می‌توان امیدوار بود واردات به کشور کاهش پیدا کند. دلیل اینکه نمی‌شود اعلام کرد که با تولید داخلی واردات ریشه‌کن خواهد شد، این است که واردات با این حجم و اندازه در مدت‌زمان کمی اتفاق نیفتاده که بتوان را به همین راحتی کاهش داد، اما تولید داخلی با ادامه راه به سمت خودکفایی می‌تواند موجب کاهش واردات شود. ایجاد ارزش‌افزوده، رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، جلوگیری از افزایش تورم و ارتقای درآمد ملی و فردی بعد از ریشه‌کنی فقر از مزیت‌های تولید داخلی و خودکفایی در آن است. توجه به اقتصاد مقاومتی نیز می‌تواند در راستای تحقق توسعه تولید داخلی موثر واقع شود، چراکه یکی از مهم‌ترین محورهای اقتصاد مقاومتی تولید داخلی و ریشه‌کنی فقر است. بنابراین با الهام از اقتصاد مقاومتی می‌توان از تکانه‌های داخلی و به‌ویژه خارجی که اقتصاد کشور را تهدید می‌کند،
در امان ماند.
با استناد به اقتصاد مقاومتی تولید داخلی توسعه پیدا خواهد کرد و به دنبال آن می‌توان اثرات مثبت آن را در افزایش درآمدهای ملی و درآمدهای خانوار مشاهده کرد و روز به روز آن را بهبود بخشید که در این صورت با به بار نشستن این مهم، اقتصاد کشور نیز به پویایی می‌رسد. بنابراین اقتصاد مقاومتی و تولید ملی می‌تواند باعث مقاومت کشور در برابر تهدیدات خارجی شده و نیاز داخل در داخل کشور تامین شود. همچنین با رونق اقتصادی حاصل از تولید داخلی و خودکفایی می‌توان نسبت به راه‌اندازی مجدد کارخانجات و شرکت‌های تعطیل شده و آن دسته از کارخانجاتی که تولیدی کمتر از ظرفیت و پتانسیل خود دارند، امیدوار شد و بدین‌ترتیب است که اشتغالزایی موجب خودکفایی و ریشه کنی فقر در کشور می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.