صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / احتمال ثبت نفت ۱۰۰ دلاری در تابستان وجود دارد
احتمال ثبت نفت ۱۰۰ دلاری در تابستان وجود دارد

اخبار جهان انرژی

احتمال ثبت نفت ۱۰۰ دلاری در تابستان وجود دارد

انتظار کارشناسان بازار نفت برای بازگشت نفت 100 دلاری، آغاز بهره برداری از خط لوله گاز کریدور جنوبی و احتمال شکایت فعالان محیط زیست از شرکت شل از مهمترین عناوین خبرهای نفتی در 24 ساعت اخیر بود.

به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از از شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی، «هلیما کرافت» رئیس راهبردی کالاهای معاملاتی در بانک آر ‌بی ‌سی کانادا گفت: مردم از نفت ۱۰۰ دلاری می ‌گویند، البته پیش ‌بینی من، این سطح از قیمت نیست، اما رسیدن به این قیمت نیز دور از انتظار نیست.
به گفته وی، چند عامل ژئوپولیتیک لازم است تا قیمت نفت به حدود ۱۰۰ دلار برای هر بکشه برسد که نخستین آن، شرایط ونزوئلاست ضمن اینکه تنش‌های بیشتر در خاورمیانه، راه را برای رشد قیمت نفت در ماه‌های آینده هموار می‌کند.
به گفته کرافت، برای تحقق قیمت نفت ۱۰۰ دلاری لازم است برخی عوامل کاهش ‌دهنده قیمت که می‌توانند تقاضای نفت را در آسیا تحت تأثیر قرار دهند، برطرف شوند.

**وزیر انرژی نروژ بازگشت نفت ۱۰۰ دلاری را بسیار محتمل می داند
به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، مقام های نفت نروژ، بزرگترین کشور تولیدکننده نفت در اروپا، دو سال گذشته معتقد بودند که نباید به نفت ۱۰۰ دلاری امیدوار بود اما اکنون دیدگاه خود را تغییر داده اند.
«تری سوویکنز» وزیر انرژی و نفت این کشور اکنون بر این باور است که با توجه به کاهش تولید اوپک و همپیمانانش احتمال بسیار زیادی وجود دارد که قیمت نفت دوباره به ۱۰۰ دلار برسد.
وی گفت: همچنین احتمال دارد که به علت کاهش سرمایه گذاری های در سال های اخیر، میزان تقاضا برای نفت از تولید پیشی بگیرد.
این کشور بودجه سال ۲۰۱۸ خود را بر اساس نفت ۶۲٫۵ دلاری تنظیم کرده است.

**سختگیری‌ها در میزان انتشار کربن قیمت نفت را افزایش می دهد
به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، مقررات زیست محیطی که در چند سال آینده به اجرا گذاشته خواهد شد و تحلیلگران آن را «بزرگترین تغییر در تاریخ بازار نفت» و «مخرب ترین تغییر در صنعت پالایش نفت» توصیف کرده اند، ضمن ایجاد تحول در الگوی تقاضا برای سوخت، قیمت نفت را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
هدف از مقررات جدید که از اول ژانویه ۲۰۲۰ میلادی اجرایی می شود، رساندن میزان سولفور موجود مجاز در نفت کوره مورد استفاده کشتی ها از ۳٫۵ درصد کنونی به نیم درصد است تا از این طریق میزان آلایندگی زیست محیطی صنعت کشتیرانی کاهش یابد.
اجرای این مقررات، موجب افزایش تقاضا برای فرآورده هایی نظیر سوخت دیزل و نفت گاز دریایی می شود و پالایشگاه ها به سمت تولید برخی فرآورده های نفتی سولفور پایین روی خواهند آورد.
به عقیده «آمریتا سن» تحلیلگر موسسه انرژی اسپکتس، تولیدکنندگان نفت خاورمیانه احتمالا بزرگترین بازندگان این مقررات جدید خواهند بود، زیرا نفت خام تولیدی آنها سولفور بالایی دارد.
براساس برآورد موسسه مورگان استنلی، تشدید مقررات زیست محیطی در زمینه سوخت کشتی ها منجر به افزایش روزانه یک میلیون و ۵۰۰هزار بشکه ای تقاضا برای نفت می شود و قیمت نفت را تا سال ۲۰۲۰ به ۹۰ دلار خواهد رساند.

**بهره برداری از خط لوله کریدور گاز جنوبی در باکو کلید خورد
به گزارش رویترز، فاز نخست خط لوله کریدور گاز جنوبی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان که گاز حوزه شاه دنیز ۲ را به ترکیه (فاز نخست) و اروپای جنوبی (اروپای جنوبی) می برد، افتتاح شد.
این خط لوله متشکل از خط لوله های قفقاز جنوبی، ترانس آناتولی (TANAP) و ترانس آدریاتیک (TAP) است.
این خط لوله به عنوان رقیب خط لوله ترک استریم روسیه، قرار است از اواخر ۲۰۱۹ گاز اروپا را تامین کند.
پروژه کریدور گاز جنوبی، با بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری به منظور کاهش وابستگی گازی قاره سبز به گاز روسیه ساخته شده است.
در فار نخست، حدود ۶ میلیارد مترمکعب گاز را سالانه به ترکیه منتقل می کند و در فاز دوم که تا سه ماه سوم ۲۰۲۰ تکمیل می شود، ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا انتقال خواهد داد.

**فعالان محیط زیست از شل شکایت می کنند
به گزارش رویترز، گروه فعالان محیط زیست با نام «دوستداران زمین» اعلام کرده اند که قصد دارند علیه شرکت انگلیسی – هلندی شل به علت رعایت نکردن مفاد توافق آب و هوایی پاریس طرح دعوی کنند.
این در حالیست که شل گفته بود، می کوشد میزان انتشار کربن را تا سال ۲۰۵۰ میلادی به نصف برساند و در زمینه تجدیدپذیرها توسعه یابد. اما این شرکت از سوی سرمایه گذاران و فعالان محیط زیست تحت فشار است که اگر سرمایه گذاری ها در زمینه سوخت های فسیلی نکاهد و میزان انتشار کربن را تا مقطع یاد شده به صفر نرساند، علیه آنها از طریق قانونی اقدام خواهند کرد.
شل اظهارات این گروه را رد کرده است و به زودی احضاریه دادگاه به این شرکت نفتی فرستاده خواهد شد.
اقتصام **۱۰۷۰**۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

مصرف روزانه ۲۲ میلیون لیتر بنزین در تهران/ افزایش ۳۶ درصدی تحویل سوخت به نیروگاههای تهران در ۲ ماه گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز ، فریدون یاسمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از انبار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.