محمد اطرج در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص اینکه چرا اکوسیستم کارآفرینی در کشور و اصفهان دچار ضعف است، اظهار کرد: به دلیل اینکه عمده کسب و کارهای سنتی ما از بازار و حجره شروع شده اند، آنها تمایل زیادی به پذیرش نوآوری ندارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی و کارآفرینان باسابقه استان آشنایی زیادی به حوزه ICT ندارند، تاکید کرد: به این دلیل سرمایه گذاران حرفه ای در حوزه استارتاپ ها نداریم از سوی دیگر صندوق سرمایه گذاری جسورانه برای حمایت از استارتاپ ها وجود ندارد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان اصفهان با انتقاد از هم افزایی ضعیف بخش خصوصی و دولتی اصفهان، گفت: در سال ۹۴ و ۹۵ اتاق فکر ICT اصفهان را با حضور ذینفعان ایجاد شد، اما به دلیل ضعف کار گروهی متاسفانه این حرکت جمعی دچار تضعیف شد.
وی در خصوص موانع پیش روی کسب و کار در اصفهان، اظهار کرد: یکی از پارامترهای مانع کسب و کار مربوط به نحوه اجرای قوانین مالیاتی، تامین اجتماعی و اجرای ۱۲۰ درصدی به جای ۱۰۰ درصدی قوانین در این استان است که موجب مهاجرت کسب و کار از اصفهان می شود.
اطرج با بیان اینکه تیم های استارتاپی بسیاری کار خود را از اصفهان آغاز کردند، افزود: اصفهان در دهه ۸۰ با راه اندازی سیستم پرداخت با پوز به عنوان نخستین نمونه تجارت الکترونیک پیشتاز کشور بود، اما با توجه به تمرکز بودجه ها و منابع در تهران، هر کارآفرینی که تمایل به انجام کار بزرگی دارد، ناچار به مهاجرت پایتخت است.
وی تصریح کرد: شرکت های موفق به دلیل دسترسی به بازار، بودجه و امکانات کشور، جذب پایتخت می شوند که این یکی از ایرادات بزرگ سیستم دولتی است که با عدم تمرکززدایی، بین استان ها تقسیم کار نداشته است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان اصفهان ادامه داد: حتی برخی کسب و کارهایی که در اصفهان شروع و به دلایلی ترجیح به ادامه کار می دهند، اکنون در مخاطره با کسب و کارهایی که از تهران به آنها هجوم آورده و با قیمت شکنی خود، موجب نابودی استارتاپ های بومی اصفهان می شوند.
وی با تاکید بر اینکه سعی در قانونمند کردن حوزه تجارت الکترونیک در اصفهان داریم، تصریح کرد: شرایط اصفهان در استارتاپ ها زیاد بد نیست، البته برخی هنوز کسب و کارهای خود را ثبت نمی کنند، از سوی دیگر شرکت های بزرگ اجازه رشد شرکت های کوچکتر را نمی دهند.
انتهای پیام