به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر سید مهدی میرزابابایی، مجری این طرح پژوهشی در خصوص مزایای استفاده از روش پاستوریزاسیون سرد گفت: حفظ ارزش تغذیهای، بافت، طعم، رنگ و بو و کاهش مصرف انرژی از جمله مهمترین مزایای استفاده از این روش به شمار میرود.
وی تصریح کرد: از آنجا که استفاده از فرآیندهای حرارتی برای پاستوریزه کردن مواد غذایی باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی میشود، لذا در حال حاضر ضرورت استفاده از روشهای جدید و غیر مخرب برای حفظ کیفیت مواد غذایی و رقابت پذیر کردن محصولات در صنعت غذا به خوبی احساس میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از فرآیندهای حرارتی از فرآیندهای غیر حرارتی فشار بالا (HPP) استفاده میشود، افزود: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامینها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش مییابد.
عضو هیئت علمی گروه ماشینآلات مواد غذایی ادامه داد: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام میشود و در نتیجه نیازی به فرآیندهای حرارتدهی با زمان طولانی برای پاستوریزه کردن ندارد، از این منظر این فناوری جزء فناوریهای نوین و دوستدار محیط زیست بوده و در حال حاضر در صنعت غذا با شتاب زیادی رو به گسترش است.
میرزابابایی با بیان اینکه دستیابی به دانش طراحی و ساخت دستگاه در مقیاس آزمایشگاهی این امکان را فراهم آورده تا نمونههای مشابه و مطابق نیاز سفارشدهندگان ساخته شود، گفت: این دستگاه قابلیت طراحی، ساخت و اجرا در حجمهای مختلف را دارد.
انتهای پیام