به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، روند تخصیص و پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکنندگان صنعت نساجی و پوشاک جهت تامین مواد اولیه و ماشینآلات آغاز شده است.
پس از اتخاذ سیاستهای جدید ارزی دولت روند پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکنندگان جهت تامین مواد اولیه و ماشین آلات آغاز شده است. موضوعی که در صورت تحویل به موقع میتواند تاثیرات مثبت خود را بر صنعت پوشاک بگذارد و در صورت خلل در این پرداختها یا ایجاد وقفه در آن به طور حتم با کمبود مواد اولیه در بازار، افزایش قیمتها و نیز تعلل فروشندگان در بازار پوشاک همراه خواهیم بود که تبعات منفی برای این صنعت پرمخاطب دارد.
علاوه بر این باید در نظر داشت که تولید پوشاک در کشور جوابگوی میزان مصرف نیست و در این رابطه باید واردات نیز صورت گیرد که به طور حتم فعالان حوزه واردات رسمی پوشاک نیز باید دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت کنند. حال مساله دیگری که باید به آن توجه داشت این است که از زمان آغاز سیاست جدید ارزی دولت قیمت دلار در بازار آزاد اختلاف فاحشی با قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی دارد و به طور حتم این مساله قاچاقچیان حوزه پوشاک را با چالش جدی مواجه کرده است، چراکه واردات از مجاری غیررسمی دیگر برای آنها به صرفه نیست.
مجید نامی – عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک – در ارتباط با تخصیص و پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکنندگان نساجی و پوشاک جهت تامین مواد اولیه و نیز ماشینآلات، اظهار کرد: پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولید کنندگان پوشاک و نساجی آغاز شده و جهت انجام ثبت سفارش برای تامین مواد اولیه، ال سی مربوطه باز شده است و فعالیتها در حال جریان است که برخی شرکتها در همین راستا موفق به دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی شدند.
وی با تاکید بر اینکه تخصیص و پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولید کنندگان باید ثبات داشته باشد، بیان کرد: بسیاری از تولید کنندگان مدتهاست که در انتظار این هستند که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها تعلق گیرد تا ال سی مربوطه باز شده یا امکان حواله پول فراهم گردد، بنابراین امیدوار هستیم که تخصیص و پرداخت ارز به موقع در دستور کار قرار گیرد و شاهد ثبات در قیمت ارز باشیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از فعالان حوزه نساجی و پوشاک به دلیل اینکه بازار همچنان با ثبات روبهرو شده است از خرید و فروش دست کشیدند، خاطر نشان کرد: در حوزه نساجی و پوشاک برخی از فعالان در زمینهی مواد اولیه نظیر نخ، الیاف، پنبه، پارچه و نیز در حوزه قطعات و ماشینآلات از خرید و فروش دست کشیدند و یا قیمتهای خود را بالا بردند و منتظر هستند تا ببینند که ارز به آنها تعلق میگیرد یا خیر. به طور حتم اگر پرداخت ارز با وقفه همراه شود موجب بحرانآفرینی در صنعت نساجی و پوشاک خواهد شد.
نامی همچنین در مورد شرایط قیمت پوشاک در بازار اعلام کرد: با آغاز سال جاری قیمت مواد اولیه نظیر نخ ۱۵ تا ۲۰ درصد گران شد و در بحث الیاف، پنبه و پارچه نیز قیمتها تغییر کرده است و میتوان اعلام کرد که قیمتها تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر افزایش قیمت مواد اولیه، تولیدکنندگان پس از تصمیم جدید دولت به جای دلار ۳۸۰۰ تومانی باید با دلار ۴۲۰۰ تومانی فعالیت خود را انجام دهند که با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و نیز قیمت دلار شاهد افزایش حدود ۱۰ درصدی در قیمت پوشاک هستیم، هرچند که به هیچ وجه بازار پوشاک کشش افزایش قیمت را ندارد.