صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / تقاضای مس در بازار بورس، هشت برابر شد
تقاضای مس در بازار بورس، هشت برابر شد

تقاضای مس در بازار بورس، هشت برابر شد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: از هفته گذشته تاکنون، تقاضا برای خرید مس در بازار بورس هشت برابر شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز، «علیرضا کلاهی» روز یکشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: هفته گذشته تقاضا برای مس ۲ هزار و ۵۰۰ تن بود اما امروز این تقاضا به ۲۰ هزار تن رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه همین اتفاق در بازار پتروشیمی نیز رخ داده است، گفت: تولیدکنندگان با توجه به نگرانی هایی که نسبت به آینده نرخ ارز دارند، تلاش می کنند مواد اولیه خود را خریداری و انبار کنند.
به گزارش کسب و کار نیوز، بخشی از افزایش تقاضا در بورس کالا نیز ناشی از حضور دلالان است؛ آنها مواد اولیه ای مانند مس، سرب، روی و محصولات پتروشیمی را با ارز ۴۲۰۰ تومانی از بورس کالا خریداری می کنند و در بازارهای منطقه یا حتی در ایران، با نرخ های بالاتر از ۴۲۰۰ تومان به فروش می رسانند.
عضو سندیکای برق ایران با اشاره به نوسانات نرخ ارز در اوایل سال جاری، گفت: آن شرایط تنها نتیجه معادلات اقتصادی نبود و دولت مجبور بود برای کنترل آن تصمیم هایی را اتخاذ کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: تصمیم دولت برای آن زمان درست بود اما از آنجا که خیلی سریع اتخاذ و اجرا شد، ساز و کارهای آن به طور کامل دیده نشد؛ برای نمونه، هنوز تولیدکنندگان، واردکنندگان، صادرکنندگان و حتی سیستم بانکی شناختی کامل از سامانه نیما (نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی) ندارند.
کلاهی اظهار کرد: علاوه بر این، پرداخت ارز به صورت کامل انجام نمی شود؛ به عنوان نمونه ۳۶ پیش فاکتور (پرفورما) برای تحویل ارز ارایه کرده ایم اما تاکنون توانسته ایم فقط ارز هفت پیش فاکتور را دریافت کنیم.
وی در مورد خروج آمریکا از برجام و پیامدهایی که می تواند به دنبال داشته باشد، گفت: باید منتظر ماند و دید که شرکت ها و بانک های اروپایی چقدر از رفتار آمریکا پیروی می کنند.
این فعال صنعت برق تاکید کرد: مساله، فقط تحریم های خارجی نیست؛ سیستم بانکی ما هنوز برای کار با دنیا آماده نیست.
وی یکی از چالش هایی که تولیدکنندگان و صادرکنندگان با آن مواجه هستند را، متفاوت بودن نرخ ارز مواد اولیه با نرخ ارز حاصل از صادرات ذکر کرد و گفت: در شرایط کنونی که نرخ ارز مواد اولیه بالاتر از ۴۲۰۰ تومان است، صادرکنندگان مجبور هستند ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ ۴۲۰۰ تومان بفروشند.
کلاهی گفت: در چنین شرایطی که نرخ ارز برای مواد اولیه بیشتر از نرخ ارز حاصل از صادرات است، شرکت ها توان ادامه کار را نخواهند داشت و به اجبار، فعالیت های صادراتی خود را متوقف می کنند.
اقتصام**۹۱۸۹**۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

امضای بزرگ‌ترین قراردادهای نفتی یک دهه‌ اخیر/افزایش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت با توسعه ۶ میدان نفتی

به گزارش کسب و کار نیوز، قرارداد توسعه ۶ میدان نفتی کشور به ارزش بیش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.