صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / تزریق گاز شیرین فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی به شبکه سراسری آغاز شد
تزریق گاز شیرین فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی به شبکه سراسری آغاز شد

تزریق گاز شیرین فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی به شبکه سراسری آغاز شد

مجری طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی از تولید گاز شیرین نخستین واحد فرآورشی پالایشگاه این فازها خبر داد و گفت: تزریق گاز این واحد به خط ششم سراسری گاز آغاز شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, فرهاد ایزدجو با اشاره به این که ردیف نخست شیرین‌سازی پالایشگاه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی، قابلیت تولید گاز شیرین با ظرفیت روزانه ١٢.۵ میلیون مترمکعب دارد، اعلام کرد: این ردیف پالایشی هم اکنون با دریافت گاز ترش از فازهای ۶ تا ٨ پارس جنوبی، حدود ٧ میلیون متر مکعب گاز شیرین را به خط ششم سراسری گاز تزریق می‌کند.
به گفته وی، پس از فرآوری گاز ترش در واحد ١٠١ نخستین ردیف شیرین‌سازی، گاز تولیدی به واحدهای ١٠۴ و ١٠۵ این ردیف ارسال و پس از تثبیت درجه رطوبت، تفکیک ترکیبات آن و ورود به واحد ارسال گاز (١٠۶) ، تزریق با فشار ٨۶ بار به شبکه سراسری آغاز شده است.
بهره‌برداری از این ردیف شیرین‌سازی در پالایشگاه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی، همزمان با نصب نخستین سکوی بخش فراساحل این فازها در موقعیت مخزن مشترک پارس جنوبی انجام شده است.
بر اساس اعلام مجری و مسئولان طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی، سه ردیف شیرین‌سازی باقیمانده این طرح، به‌تدریج و با فواصل زمانی ۲ ماهه راه‌اندازی می‌شود.
عملیات مربوط به ساخت، پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی همه بخش‌های نخستین ردیف پالایشگاهی این طرح شامل واحد دریافت گاز، واحد مشعل، واحدهای یوتیلیتی (سیستم هوای ابزار دقیق، تولید بخار، تولید نیتروژن) واحدهای آبگیر و آب‌شیرین‌کن، واحدهای فرآیندی (واحد شیرین‌سازی و نم‌زدایی گاز) و همچنین واحد افزایش فشار گاز پیش از این به پایان رسیده بود.
تولید آزمایشی ردیف‌های شیرین‌سازی پالایشگاه طرح‌های در حال توسعه از سوی کارفرما و پیمانکاران این طرح‌ها باهدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های شیرین‌سازی جدید، ارزیابی و رفع موانع موجود در فرآیند فرآوری و کاهش زمان چرخه برداشت، تولید و فرآوری از بخش فراساحل به بخش پالایشگاهی انجام می‌شود.
هدف از اجرای فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی که از خردادماه ۱۳۸۹ آغاز شده است تولید روزانه ۵۶,۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه ۱.۰۵ میلیون تن گاز مایع ال‌پی‌جی و یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.

.

همچنین مطالعه کنید:

بیش از ۷۰ درصد مبادلات بورس انرژی در حوزه صادرات است

به گزارش کسب و کار نیوز، علی نقوی در نشست «ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.