به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «شکرالله حاجی وند» افزود: عملکرد گردو در ایران ۱٫۵ تا ۲٫۵ تن در هکتار است که با اصلاح و نوسازی، می توان به میانگین جهانی نزدیک شد.
سرشاخه کاری برای جلوگیری از خسارت سرما و ارتقای سطح اقتصادی باغ های گردو انجام می شود.
حاجی وند یادآوری کرد ایران همچنان از نظر مساحت کشت گردو پس از چین با ۴۲۵ هزار هکتار، مقام دوم جهانی را دارد و از لحاظ تولید سالیانه پس از همین کشور (یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن) و آمریکا (۵۱۸ هزار تن) هنوز بر جایگاه سوم تکیه زده است.
سطح باغ های گردو در جهان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار و میزان تولید سه میلیون تن برآورد می شود.
ایران ۱۵۷ هزار هکتار باغ گردو دارد که در بهترین حالت در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۶۰ هزار تن محصول از آن برداشت شد.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی گفت: بیشتر باغ های گردو در ایران بذری است و عملکرد کمتری نسبت به میانگین جهانی دارد.
بر اساس برنامه ها امسال نزدیک به ۲ هزار هکتار به باغ های گردو افزوده و جایگزین باغ های درجه سه می شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، گردش مالی جهانی این محصول چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است اما ایران در این بازار سهم چندانی ندارد.
گردو یکی از مهمترین محصولات غذایی، آجیلی، روغنی و خشکبار است که از همه قسمت های آن شامل برگ، پوست، میوه، ریشه، ساقه و چوب در صنایع رنگ آمیزی، منبتکاری و دارویی استفاده می شود.
این محصول در ۳۰ استان کشور بویژه کرمان، کرمانشاه، همدان، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان های شرقی و غربی و مرکزی گردو تولید میشود.
اقتصام*۹۱۸۶*۱۹۶۱*