صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / مراقب سهم خواهی برخی کشورها باشیم
مراقب سهم خواهی برخی کشورها باشیم

دبیر انجمن قطعه سازان:

مراقب سهم خواهی برخی کشورها باشیم

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان گفت: در صورت محدودسازی یا توقف فعالیت شرکت های خودرویی و قطعه ساز اروپایی به سبب خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای برجام، باید مراقب سهم خواهی و امتیازگیری احتمالی برخی کشورها مانند چین باشیم.

«آرش محبی نژاد» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در روزهای گذشته رییس جمهوری فرانسه اعلام کرد شرکت های اروپایی بر اساس منافع خود تصمیم می گیرند و نمی توان شرکتی را به ادامه فعالیت در ایران مجبور کرد.
وی بیان داشت: به این ترتیب هر شرکتی که منافع همکاری با آمریکا بیش از سود حضور در ایران باشد، از تحریم های آمریکایی پیروی می کند.
به گفته وی، این مساله به یقین آثار خود را به همراه خواهد داشت و در ادامه باید ببینیم نظام بانکی کشور می تواند از اروپایی ها چه کمک هایی بگیرد و اتحادیه اروپا چه میزان همراهی از خود نشان می دهد.
محبی نژاد ادامه داد: در خوشبینانه ترین حالت، شرکت های اروپایی باید بین بازار ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند و بر این اساس ریزش زیادی در همکاران اروپایی پیش بینی می شود.
«تا امروز مقام های ۲ خودروساز بزرگ فرانسه یعنی رنو-نیسان و پژو-سیتروئن اعلام کرده اند برنامه هایشان در ایران تغییر نمی کند که خبر خوبی است؛ با این همه، آنها نیز نمی توانند برای تامین کنندگان قطعات خود تعیین تکلیف کنند که با ایرانی ها همکاری کنند».
محبی نژاد یادآوری کرد: شرکت های یاد شده که منافع زیادی در همکاری با طرف های آمریکایی دارند، در صورت جبران نشدن ضرر و زیان خود از سوی اتحادیه اروپا، همکاری با ایران را در میان مدت محدود یا متوقف می کنند.
به گزارش کسب و کار نیوز، قانون انسداد پیروی شرکت های اتحادیه اروپا از تحریم های فرامرزی آمریکا را ممنوع ساخته و شرکت ها را مجاز می داند زیان های ناشی از این تحریم ها را از عامل آن دریافت کنند.
وی هشدار داد: در این شرایط سهم خواهی و امتیازگیری شرکت های چینی برای حضور پر رنگ تر در بازار ایران دور از ذهن نخواهد بود که باید در قراردادهای آینده دقت شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، چندی پیش «امیرحسین قناتی» مدیرکل صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: تضمین های لازم در قراردادهای پسابرجامی از طرف های خارجی اخذ شده است و بر این اساس خودروسازان اروپایی به همکاری خود با ایران ادامه می دهند.
پیش از این «یان مارتین» قائم مقام شرکت سایپا-سیتروئن، نیز به ایرنا گفت: هدف فرانسه باقی ماندن در برجام و اولویت این شرکت حضور در بازار بزرگ ایران است.

اقتصام*۳۰۶۵*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

مجوزها به‌صورت رقابتی توزیع شوند/ ورود مجلس برای لغو انحصار واردات خودرو

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز ، جعفر قادری در گفتگو با تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.