بسیاری از افرادی که در کلان شهرها زندگی میکنند به این نتیجه رسیدهاند که میتوانند از طریق انجام کارهای هنری به مشکلات خود غلبه کنند؛ مثل «گلسیم قربانیان»، مادربزرگ ۷۰ سالهای که توانسته برای غلبه به مشکلات زندگی، کارهای هنری مختلف از جمله عروسکدوزی را انجام دهد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، هنردرمانی شیوهای از درمان است که فرد به کمک آن، وارد فرایند خلق اثر هنری میشود و با توجه به تجربه تازهای که کسب میکند، از نظر جسمی، روحی و عاطفی نیز بهبود پیدا میکند. فرد با ورود به فرایند خلاق تولید اثر هنری، شروع به ابراز ابعاد هنرمندانهی خود میکند و از این طریق میتواند رفتارها و احساساتش را تحت کنترل درآورد، از استرسها بکاهد و خودآگاهی و عزتنفس خود را افزایش دهد.
گفته میشود برای استفاده از هنردرمانی نباید حتما استعداد هنری زیادی داشت. کافی است تا به کمک هنر احساسات و درونیات فروخوردهی خود را ابراز کنید. همچنین در این فرآیند، میتوان از متخصصان و افراد حرفهای هم کمک گرفت تا پیامهای پنهان در آثار خلق شده را معنا کنند. هنردرمانی در بهبودی و درمان مشکلات مختلفی نقش دارد و به کمک آن میتوان از ابعاد مختلف به درمان مشکلات فردی پرداخت. زیرا افراد در این روند خود را بروز میدهند و بهنوعی خودآگاهی میرسند.
گلسیم قربانیان نمونهای از افرادی است که برای غلبه بر مشکلات زندگی، احساسات و درونیات فروخوردهاش را با کارهای هنری مختلفی از جمله عروسک ابراز کرده و آثار خود را به نمایش عموم گذاشته است.
او با اشاره به فعالیتهای هنری خود در سال گذشته میگوید: از سن ۲۰ سالگی تا کنون کارهای مختلفی از جمله بافتنی، خیاطی، کار با مروارید، ساخت انگشتر و … را انجام میدادم تا سال ۹۶ که در جریان تحولات مشکلات زندگی قرار گرفتم. تحمل این مشکلات خیلی ملالآور بود و من برای رهایی از این مشکلات تصمیم به ساخت عروسک گرفتم.
قربانیان ادامه میدهد: ابتدا در دورههای ساخت عروسک های شوروی شرکت کردم و بعد از آن تصمیم گرفتم شخصیتهای زندگی خودم را به صورت عروسک بسازم. این کار به من کمک زیادی کرد تا مشکلاتم را فراموش کنم.
او که به «مادربزرگ عروسکها» معروف است، درباره دوران کودکیاش بیان میکند: خانه پدریام مسافرخانه بود؛ یعنی از قومیت و ملیتهای مختلف مهمان برایمان میآمد، چهرههای آنان در ذهنم مانده بود خانوادههای ایرانی، روسی، فرانسوی، انگلیسی و … من هم با یادآوری آن دوران عروسکها را ساختم.
در نمایشگاه این مادربزرگ ۷۰ ساله بیش از ۱۰۰ عروسک دستساز پارچهای و منحصر به فرد با داستانها و سرنوشتهای مختلف به مدت ۱۰ روز در نگارخانه فرهنگسرای امید در معرض دید عموم قرار گرفته است.
علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند از ۳۰ اردیبهشت تا ۹ خردادماه به نگارخانه آبی فرهنگسرای امید واقع در میدان امام حسین(علیهالسلام) خیابان ۱۷ شهریور، خیابان خشکبارچی، بوستان خیام مراجعه کنند.