صفحه اصلی / استان ها / یزد / مدیریت آب و اصلاح الگوی مصرف به آینده واگذار نشود
مدیریت آب و اصلاح الگوی مصرف به آینده واگذار نشود

استاندار یزد:

مدیریت آب و اصلاح الگوی مصرف به آینده واگذار نشود

استاندار یزد تاکید کرد: مسئله مهم مدیریت آب و اصلاح الگوی مصرف نباید به آینده واگذار شود و همه باید احساس مسئولیت کنند.

استاندار یزد

به گزارش کسب و کار نیوز، «محمود زمانی قمی» در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی در استان افزود: در همه بخش‌ها باید الگوی مصرف اصلاح شود چرا که اگر الگوی مصرف تغییر نکند، آثار بسیار بد و نگران‌کننده‌ای را برای استان به دنبال دارد و این جفا به استان و مردم استان است.

وی با بیان این که صنایع هم باید مانند سایر بخش‌ها، الگوی مصرف را اصلاح کنند، تاکید کرد: ما در  هیچ بخشی کوتاه نیامده و حتی مصرف آب و برق در دستگاه‌های دولتی را هم بررسی و پیگیری می‌کنیم.

زمانی قمی از مسئولان و دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا آمار و اقدامات خود را به صورت کمی ارائه و برنامه‌هایی که روی کاغذ می‌آورند را اجرایی و عملی کنند.

«محمد مهدی جوادیان زاده» مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد نیز در این نشست میزان بارندگی در استان یزد را تشریح و بیان کرد: میزان بارندگی استان در سال جاری آبی ۹۷-۹۶ تاکنون ۶۷ میلیمتر بوده که  نسبت به  مدت مشابه در سال گذشته با ۱۱٫۲ درصد کاهش و نسبت به متوسط  دوره آماری ۲۶٫۳ درصد کاهش روبرو بوده است. 

وی در مورد تشکیل کارگروه ملی کم آبی نیز اظهار کرد: کارگروه ملی«سازگاری با کم آبی» با مسئولیت وزیر نیرو و عضویت وزیران جهاد کشاورزی، کشور و صنعت، معدن و تجارت و رؤسای سازمان‌های حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه کشور تشکیل می‌شود. 

وی ادامه داد: هر یک از دستگاه‌های اجرایی نیز بر اساس قوانین و مقررات مربوط تکالیف قانونی خود را در این مورد انجام می‌دهند و تشکیل کارگروه مذکور برای هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی بوده و نافی مسئولیت آنها در انجام وظایف ذاتی و قانونی نیست.

جوادیان زاده  تعیین چگونگی توزیع کمبود آب بین مصارف مختلف، برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم برای انطباق الگوی کشت مناسب هر منطقه متناسب با شرایط کم آبی با توجه به سهم کاهش منابع آب در اختیار بخش کشاورزی را جزئی از وظایف اصلی این کارگروه  برشمرد.

مدیر عامل آب منطقه‌ای با اشاره به  مدیریت مصرف در فضای سبز شهری، تأکید کرد:  برای  آزادسازی منابع آب در اختیار فضای سبز و خدمات شهری، همه دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های عمومی مربوط باید  به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که تا پایان سال جاری حداقل ۳۰ درصد از  آب مصرفی فضای سبز و خدمات شهری در شهرها  را نسبت به سال گذشته با روش‌های مختلف از جمله انتخاب گونه‌های گیاهی متناسب با شرایط اقلیمی و کم آب بر برای فضای سبز کاهش دهند.

وی در مورد اضافه برداشت‌ها  در بخش کشاورزی هم یادآورشد: تحویل حجمی آب برای کلیه مصارف از جمله کشاورزی با رعایت کارکرد مجاز انجام می‌شود و  در صورت عدم رعایت سقف ساعت کارکرد درخصوص منابع آب زیرزمینی و مصرف برق بیش از میزان مندرج در پروانه بهره‌برداری، بهای برق اضافی براساس مصارف تجاری محاسبه و دریافت می‌شود.

جوادیان زاده در مورد  برنامه‌های اجرایی و عملیاتی شرکت آب منطقه‌ای در راستای سازگاری با کم آبی، گفت:  طرح ۱۰۰ درصد مدیریت مصرف شامل کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب  شرب و بهداشت با ترویج استفاده از لوازم کاهنده مصرف،۵۰ درصد کاهش مصرف کشاورزی در چارچوب آب قابل برنامه‌ریزی کشاورزی و ۳۰ درصد کاهش مصرف صنعت و معدن با بازچرخانی آب امکان پذیر است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد با تشریح عملکرد طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان یزد اظهار کرد: کنترل و حفاظت از منابع آب و جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز از گذشته مورد توجه شرکت بوده و به همین دلیل آمار چاه‌های غیر مجاز در استان یزد محدود  است  به طوری که تعداد  کل چاه های غیر مجاز استان تا پایان سال گذشته  304 حلقه چاه بوده است.

وی  در پایان سخنانش نیز تأکید کرد: در فرهنگ‌سازی مصرف درست باید به مخاطب اعلام شود که رفتار غلطی را در مصرف آب دارند و در صورت ادامه این رفتار غلط باید منتتظر عواقب بد آن که همان کمبود یا جیره‌بندی آب در آینده نزدیک است باشند و در عین حال نیز باید برای مخاطب، رفتار درست مصرف تشریح شود.

گفتنی است، «محسن صادقیان» معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد هم گزارشی در مورد کارگروه سازگاری با کم آبی و مصوبات آن ارائه کرد.

همچنین مطالعه کنید:

زندان‌

لغو تمام بازدیدها از زندان‌های استان یزد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, «رضا ذوالفعلی‌نژاد» با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.