صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / طرح تربیت “پرستار بیمارستانی” لغو نمی‌شود

آخرین وضعیت اجرای یک آیین‌نامه پرستاری

طرح تربیت “پرستار بیمارستانی” لغو نمی‌شود

موضوع  آیین‌نامه «توسعه همکاری بیمارستان‌ها با دانشکده‌های پرستاری و مامایی» که از آن به عنوان "تربیت پرستار بیمارستانی" یاد می‌شود، دوباره محل بحث سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ طرحی که گروهی بر توقف آن تاکید دارند و گروه دیگر تاکید می‌کنند خبری از لغو نیست، بلکه طرح اصلاح می‌شود.

پرستار

به گزارش کسب و کار نیوز، با بیان اینکه اجماع نظر جامعه پرستاری درباره این طرح، لغو آن نیست، بلکه اجرای صحیح و اثربخش آن است، تصریح کرد: با توجه به آثار مثبت این طرح برای بیمارستان‌ها و دانشجویان پرستاری، این طرح حذف نمی‌شود. متاسفانه این طرح سال گذشته به خوبی اجرا نشد. مشکل اجرا اختصاص کد دوم در دفترچه انتخاب رشته بود که نباید وجود داشته باشد. در جلسه‌ای که در این زمینه برگزار شده بود، توافق شد که کد دوم در دفترچه کنکور درج نشود؛ به این ترتیب دانشکده پرستاری از طریق کنکور دانشجو جذب می‌کند. بعد از آن اگر بیمارستانی متقاضی بورسیه کردن دانشجوی پرستاری بود، به دانشکده درخواست می‌دهد.

وی افزود: اگر این طرح اجرا شود، دانشجویان در یک سال آخر تحصیل خود با فرآیندهای جاری محل تعهد خود آشنا و مسئولیت‌های لازم را نیز متقبل می‌شوند؛ یعنی آنها کارورزی خود را در محل خدمت آینده‌شان انجام می‌دهند. در حال حاضر دانش‌آموخته‌های پرستاری دو سال از طرح خود را در یک بیمارستان کار می‌کنند و ممکن است در محل دیگری به استخدام درآیند و به عبارت بهتر در  دوره کارآموزی در عرصه یا کارورزی بطور مستقل تربیت نمی‌شود و این طرح زمینه تربیت مستقل و در محل تعهد را فراهم می‌کند.

سرپرست کارگروه توسعه علوم پرستاری در ادامه اضافه کرد: سال گذشته باید شرایط این کد رشته در دفترچه کنکور مشخص و جزییات آن به داوطلب اعلام می‌شد، اما این کار انجام نشده بود. بر اساس هماهنگی در جلسه مقرر شد سال آینده دانشگاه‌ها دانشجو را جذب کنند و بعد بیمارستان متقاضی از میان همین دانشجویان تعدادی را بورسیه کند. دانشجوی داوطلب نیز با علم به این که محل تعهد آینده او کجاست، داوطلب بورسیه در این بیمارستان‌ها می‌شود.

ایرج‌پور با بیان اینکه در این طرح قدرت انتخاب محل خدمت آینده با دانشجو خواهد بود، افزود: بیمارستان می‌تواند کارنامه دانشجو را ببیند و دانشجویان توانمندتر را انتخاب کند. در دوره قبلی دانشجو به صورت مستقیم از طریق کنکور جذب می‌شد و شناختی از او وجود نداشت. بیمارستانی که شاخص‌های اعتباربخشی پیش بینی شده در طرح را داشته باشد، می‌تواند تقاضای بورسیه کردن دانشجویان را مطرح کند. بعد از طرح این درخواست از طرف بیمارستان، دانشکده پرستاری این شاخص‌ها را در بیمارستان بررسی می‌کند. این بررسی از طرف کارگروه مدیریت تفاهم‌نامه انجام می‌شود که نمایندگانی از دانشکده پرستاری، بیمارستان، معاونت آموزشی و درمان دانشگاه و همچنین نظام پرستاری دارد.  

وی تاکید کرد: متولی اصلی آموزش به دانشجویان پرستاری، دانشکده است و همه آموزش‌های تئوری نیز در همین محل انجام می‌شود. کارآموزی متناسب با امکانات بیمارستان ولی کارورزی که در یکسال آخر تحصیل انجام می‌شود، قطعا در  بیمارستان محل تعهد دانشجو صورت می‌گیرد. دانشکده نیز می‌تواند از عرصه آموزشی بیمارستان متقاضی استفاده کند. زمان جذب این دانشحویان نیز بسته به تقاضای بیمارستان است.

سرپرست کارگروه توسعه علوم پرستاری  درباره چگونگی تامین مربی برای آموزش این دانشجویان نیز توضیح داد و گفت: دانشکده باید برای این موضوع به بیمارستان مربی بفرستد،  مگر اینکه در بیمارستان پرستاران واجد صلاحیت  شناسایی شوند تا آنها بتوانند روی فعالیت دانشجویان نظارت داشته باشند. همکارهای آموزشی نیز جزو نیروهایی هستند که در صورت تایید دانشکده، در شیفت‌های عصر و شب روی کار کارورزان نظارت می‌کنند. این اقدام، همکاری بیمارستان محسوب می‌شود، اما همه آموزش‌ها توسط سیستم نظارتی دانشکده صورت می‌گیرد ولی از ظرفیتهای آموزشی بیمارستان به بهترین شکل بهره‌برداری خواهد شد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

صادرات دارو ۱۹ درصد افزایش یافت

به گزارش کسب و کار نیوز ، گمرک ایران عملکرد ۳۴۵ شرکت‌ دارویی در حوزه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.