صفحه اصلی / اسلایدر / حمایت از کالای ایرانی با افزایش حجم بازار داخلی
حمایت از کالای ایرانی با افزایش حجم   بازار  داخلی

رئيس سازمان صداوسيما در نشست هم‌انديشي حمايت از كالاي ايراني مطرح کرد

حمایت از کالای ایرانی با افزایش حجم بازار داخلی

رئيس سازمان صداوسيما با تاكيد بر اينكه اين رسانه حمايت از كالاي ايراني را سرلوحه كار خود قرار داده است، گفت: رسانه ملي، رسانه توسعه‌محور و پيشرفت‌مدار است و در خدمت همه نهادها در راستاي حمايت از توليد ملي است.

گروه صمت 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، نشست هم‌اندیشی حمایت از کالای ایرانی عصر روز ۳۱ اردیبهشت ماه با حضور عبدالعلی علی‌عسکری رئیس سازمان صداوسیما، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، علی ربیعی وزیر کار، برخی نمایندگان مجلس، برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله علی آقامحمدی و حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، مرتضی میرباقری معاون سیما، حمیدرضا شاه‌آبادی معاون صدا، اردشیر زابلی‌زاده مدیر شبکه ایران‌کالا و جمعی از تولیدکنندگان و صاحبان صنایع بخش خصوصی در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد. عبدالعلی علی‌عسکری، رئیس سازمان صداوسیما در ابتدای این هم‌اندیشی گفت: سال ۱۳۹۷ با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری با عنوان حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شد که باید ما آن را راهبردی تلقی کنیم. حمایت از تولید ایرانی امر ساده‌ای نیست، بلکه امری راهبردی و پراهمیت است.
وی در ادامه بیان کرد: تولیدات هر کشور ثمره و حاصل همه زحمات و تلاش‌های علمی، فنی و زیبایی یک ملت است و اگر ملتی بتواند بازار خودش را تامین کند، آن ملت و کشور در تراز جهانی قرار می‌گیرد و اگر ناتوان باشد بازار خودش را تحویل بیگانگان خواهد داد و لطمات سختی را متحمل خواهد شد. کشور ما با شرکت‌‌های دانش‌بنیان و نیروهای خوبی که می‌شناسیم پتانسیل‌های خوبی دارد و می‌تواند در تراز جهانی قرار بگیرد.
رئیس سازمان صداوسیما افزود: کشور ما نفت‌خیز است؛ این ویژگی در عین اینکه مزایایی برای ما دارد، از جهتی هم به ما ضربه زده است. ما در تاریخ مشاهده کردیم که هر بار که ارز بیشتر به دست آوردیم، سهم کالاهای خارجی در کشور بیشتر و ضربه بزرگی به بازار وارد شد. ما امروز در پارادوکس نفت و تولید ملی قرار داریم. بهتر است درآمدهای ارزی ما به جای کالا، دانش و خطوط ملی و چیزهایی که افزایش ثروت می‌کنند، باشد.
من پیشنهاد می‌کنم که اگر یک شاخص در بازار تعریف شود و سهم حجم بازار داخلی را افزایش بدهیم و سهم حجم کالای خارجی را کم کنیم و هر سال آن را پایش و نظارت کنیم، وضعیت بهتری خواهیم داشت؛ البته ما در این خصوص لاجرم به انجام این امر هستیم که اگر چنین کاری نکنیم، جامعه ما آسیب خواهد دید و نمی‌توانیم در جامعه اشتغالزاییکنیم.
علی‌عسکری اظهار کرد: استراتژی توسعه صادرات و گردشگری یکی از موارد مهمی است که به فروش ملی کمک می‌کند. ما ظرفیت عملی فنی بسیاری داریم که می‌توانیم از کالای ایرانی حمایت کنیم. ما ظرفیت‌های بالایی داریم. تولیدکننده بیش از یک میلیون خودرو، لوازم خانگی، تکنولوژی، نانوتکنولوژی، انرژی هسته‌ای و… هستیم. پس قدرتمندانه می‌توانیم از کالای ایرانی حمایت کنیم.
وی اضافه کرد: استراتژی دیگر توجه به توسعه صادرات است. اینکه تحریم‌های آمریکا برای ما کاملا بی‌اثر است. ملتی که دارای توانمندی بی‌شمار در همه عرصه‌هاست، تحریم‌ها بر آن اثری نخواهد داشت. نه تنها تاثیر منفی ندارد، بلکه می‌تواند موثر هم باشد؛ به طوری که با به‌کارگیری استراتژی توسعه صادرات و جایگزینی واردات می‌توان به سمت اقتصاد مقاومتی و توسعه اقتصادی رهنمون شد.
علی‌عسکری در پایان گفت: رسانه ملی رسانه‌ای توسعه‌محور و پیشرفت‌مدار است و ما در خدمت همه نهادها هستیم تا بتوانیم در راستای حمایت از تولید ملی قدم‌ برداریم.
در ادامه پس از صحبت‌های رئیس سازمان صداوسیما، مدیران خرد و کلان شرکت‌های خصوصی و دولتی از تولیدات و فعالیت‌های خود گزارشی را ارائه دادند.
‬‬علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه مراسم با اشاره به تولیدات داخلی و حمایت از کالای ایرانی گفت: این دوره زمان خوبی است و دورانی را سپری می‌کنیم که بهترین تصمیمات را می‌توانیم اتخاذ کنیم. هم دولت، هم جامعه و هم تولید گران و بازرگانان و… باید این پروژه بزرگ را به سرانجام برسانیم.
وزیر کار در ادامه با اشاره به توجه و فرمایشات مقام معظم رهبری، افزود: در ارتباط با بحث مالیات و تامین اجتماعی‌ها با ۴۰ تولیدگر مصاحبه کردیم و براساس گزارشی که از مقام معظم رهبری داشتیم، گزارشاتی را ارائه کردیم و به شکل دسته‌ای در حوزه‌های مختلف صنوف کارهای مختلفی در حین انجام است. ما روی حرف قاچاق محکم ایستاده‌ایم. آنقدر اغراق نکنید ایرانی‌ها عمدتا کالای ایرانی مصرف می‌کنند. درست است باید جلوی قاچاق را بگیریم و امنیت بازار را حفظ کنیم اما باز باید کارهای صورت‌گرفته در حوزه حمایت از کالای ملی را هم مشاهده کنیم. نگاه تجاری باید عوض شود. ما در این ارتباط زنجیره تولید‌کننده نداریم. مهم‌ترین مولفه صنف‌ها و اتحادیه‌ها هستند که باید قوی‌تر باشند. یکی از موضوعاتی که امروز در دستور کار قرار دارد به نوعی بالا بردن قدرت خرید مردم در کالایایرانی است.
محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پس از شنیدن صحبت‌های تولید‌کنندگان ایرانی گفت: یک آمار روشنی از تلاش تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد و به خوبی نشان‌دهنده زحمت کارگران و تولیدکنندگان ماست که باید آن را بیان کرد. البته مصادیق زیادی در صنوف لوازم خانگی، واحدهای صنعتی، معدن و کارگاه‌های خرد و کلان داریم که بد نیست بدانیم؛ کل واحدهای صنعتی ما در سال ۵۷، ۸۵۴ واحد صنعتی بود و امروز ۸۴۲۸۷ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در کشور مشغول کار هستند. با مقایسه‌ای کوچک چنین اتفاق خوبی در تولید و صنعت کشور رقم خورده است و نشان می‌دهد ایرانی مقاوم و استوار است.
وی ادامه داد: امروز ۶۴۵۵ واحد معدن فعال در کشور درحال فعالیت هستند که هر کدام از کالاها با برند فارسی نیز وجود دارد که مسیر رشد آنها در آینده روشن است. وی با اشاره به آمار تولیدات داخلی در کشور بیان کرد: بالاترین و بهترین کیفیت دسته‌بندی شده در خیلی از کشورها صادر شده است. تا امروز ۸۰ میلیون تن ظرفیت فولاد در تولیدات کشور افزایش داشته و فقط در طول سال گذشته ۵۸۵۱ واحد جدید صنعتی پروانه گرفته‌اند و حدود ۴ درصد رشد به لحاظ تولید و ارزش داشته است. شریعتمداری افزود: تمام آمار بیان شده واقعیت اقتصاد ایران است و باید به داشته‌های خودمان هم توجه کنیم. در مجموع امروز روند روبه رشد را مشاهده می‌کنیم چراکه میزان برق مصرفی در کشور افزایش پیدا کرده است و این نشان‌دهنده رشد کارگاه‌ها و فعالیت‌های صنعتی است.
وی تاکید کرد: نباید کالای قاچاق به کشور بیاید و باید جلوی آن ایستاد و با آن مقابله کرد. وقتی مدیریت واردات را می‌توان انجام داد، جلوی کالای قاچاق نیز باید گرفته شود. امروز در همین کشور ۶۰ میلیون دلار وجود دارد. من بسیار امیدوارم که چرخه‌های تولید را برگردانیم، تا جلوی واردات گرفته شود.

همچنین مطالعه کنید:

صادرات نفت ایران به بالاترین رکورد ۶ ساله صعود کرد

به گزارش کسب و کار نیوز ، روزنامه فایننشیال تایمز با استناد به گزارش شرکت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.